Akdeniz Kamp Yapılacak Yerler

Akdeniz’de Kamp Yapılacak Yerler | Akdeniz’deki Kamp Rotaları

Akdeniz Bölgesi, mavi ile yeşilin bir arada bulunduğu eşsiz bir coğrafya. Doğa tutkunlarının ve her türden gezginin sıklıkla uğradığı bir yer olan bölge, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile de özel. 

Masmavi denizi, tertemiz doğası ve nefes kesen manzaraları ile dikkat çeken Akdeniz’de kamp yapmak da oldukça heyecan verici. Doğanın bir armağanı olan bölge, kamp alanları ile kampseverler için cennet niteliğinde. Büyük şehir hayatındaki kaostan, gürültüden ve kalabalıktan uzaklaşmak hayli çekici. 

Bu yazımızda Akdeniz kamp tavsiyeleri vereceğiz ve seni her şeyden arınabileceğin bir coğrafyaya götüreceğiz. Haydi, kamp malzemelerini hazırlamaya başla. 

Akdeniz Kamp Alanları: Özgürlük Dolu Köşeler

Akdeniz Kamp Alanları Özgürlük dolu

Akdeniz demek, mavi ile yeşilin dans etmesi ve nefes kesen anlara tanıklık etmek demek. Bu nedenle Akdeniz Bölgesi, doğanın içinde olmayı ve çadır kampı yapmayı sevenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. 

O yüzden Akdeniz Bölgesi’ndeki kamp alanlarından bazılarını senin için listeledik. Fakat listemize geçmeden önce belirtmekte yarar var: Yanında götüreceğin kamp malzemeleri, uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre Akdeniz’de kamp yapılacak yerlere geçebiliriz.

1. Olimpos: Antik Bir Macera 

Akdeniz Kamp Alanları Olimpos

Olimpos, ülkemizin sayısız güzellikteki cennet köşelerinden biri. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan bölge, Kemer ile Kumluca arasında konumlanıyor. Kemer’e oldukça yakın bir yerde bulunan bölge, Olimpos Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle doğası ile olduğu kadar kültürel bir miras olarak da oldukça değerli.

Gezginlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir bölge konumunda olan Olimpos Antik Kenti, Likya Birliği’ni oluşturan 6 şehirden birisiydi ve tarihsel açıdan da oldukça önemli bir özelliğe sahipti.

Doğa ile tarihi eserlerin buluştuğu bir nokta olan Olimpos, aynı zamanda Likya Yolu üzerinde. Dolayısıyla burası çadır kampı yapmak için olduğu kadar trekking yapmak için de hayli uygun. Türkiye’nin en iyi trekking rotalarından biri üzerinde yer alan bölge, dünyaca ünlü caretta caretta’ların ülkemizdeki yavrulama bölgelerinden de biri konumunda. 

Olimpos’a geldiğinde el değmemiş bir doğanın, upuzun plajların ve mavi gökyüzünün tadını doyasıya çıkarabilirsin. Ayrıca belirtmekte yarar var; bölge, iklim özelliklerinden ötürü her mevsim kamp yapmaya elverişli. 

Olimpos’a ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçup buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Antalya Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

2. Salda Gölü: Turkuaz Renkli Sulara Doğru 

Akdeniz Kamp Alanları Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur’a bağlı Yeşilova ilçesinde bulunuyor. Ormanla kaplı tepeler ve alüvyonlu ovalarla çevrili olan Salda Gölü, “Göller Yöresi” olarak isimlendirilen bölgenin de içinde yer alıyor. Turkuaz renkli suları ve beyaz renkli kumları ile son yıllarda dünyaca ünlü hale gelen göl, “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılıyor. 

Salda Gölü’nün derinliği 185 metreye kadar ulaşıyor. Bu özelliği ile Türkiye’nin en derin 3. gölü olan Salda Gölü, 1989 yılında da sit alanı olarak ilan edilmiş. Gölün çevresi de karaçam ormanları ile çevrili. 

Ülkemizdeki en temiz ve en derin göllerden birisi olan Salda Gölü, doğanın bir armağanı olarak görülebilir. Büyüleyici bir görselliğe sahip olan Salda Gölü’nün kuzeybatısında Doğanbaba, kuzeydoğusunda ise Kayadibi köyleri yer alıyor.

Ayrıca gölün üzerinde 7 tane beyaz adacık bulunuyor. Bu adacıklar da zaman içerisinde göl sularının çekilmesi sebebiyle meydana gelmiş ve gölün büyüleyici atmosferine fotojenik detaylar katmış. Yalnız belirtmekte yarar var, bu bölge ekoturizm prensiplerine göre keşfedilmesi gereken özel bir yer. O yüzden buradaki doğal çevreyi korumak ve sorumlu olmak gerekiyor.

Salda Gölü’nün civarında kamp yapmanın unutulmaz bir deneyim olacağını söyleyebiliriz. Buraya gelirken fotoğraf makineni yanına almayı ya da akıllı telefonunun hafızasını boşaltmayı unutma. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Denizli’ye uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Denizli Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

3. Dedegöl Dağı: Toroslar Seni Çağırıyor 

Dedegöl Dağı, Isparta’nın doğusunda yer alıyor. 3000 metreyi bulan bir yüksekliğe sahip olan dağ, Orta Torosların ve Isparta’nın en yüksek noktası olarak dikkat çekiyor. Beyşehir ve Eğirdir gölleri arasında uzanan Dedegöl Dağı, görkemli manzaraları ve temiz dağ havası ile de kamp tutkunlarını ağırlıyor. 

Özellikle burada bulunan Melikler Yaylası, çadır kurmak ve kamp yapmak için çok uygun. Dağcıların ve kampçıların gözdesi olan yayla, 1735 metre yükseklikte yer alıyor. Ulu sedir, kızılçam ve karaçam ağaçları ile çevrili olan Melikler Yaylası’nın manzarası gerçekten nefes kesen cinsten. O yüzden burada doğa tutkunu doyasıya yaşayabilirsin.

Ayrıca bölgeye gelen dağcılar, zirve tırmanışlarına başlamadan önce kamplarını buraya kuruyorlar. Bunun yanı sıra Dedegöl Dağı, 16 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun mağarası olan Pınargözü Mağarası’na da ev sahipliği yapıyor.

Rakımı yüksek yerlerde kamp yapmak isteyenler ve dağ havası solumaktan hoşlananlar, Dedegöl Dağı ile tanışmalı. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Konya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

Konya Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

4. Patara: Tarihi Bir Güzellik

Akdeniz Kamp Alanları Patara

Fethiye ve Kalkan arasında yer alan Patara, Türkiye’nin bir başka tarihi ve kültürel değeri. Kaş’ın Ovagelemiş Köyü’nde yer alan bölge, Patara Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Antik çağlarda Likya Birliği’nın en önemli ve en eski şehirlerinden biri olan kent, Toros Dağlarının yamacında yer alıyor. 

Akdeniz Bölgesi’nin en uzun plajı olma özelliğine sahip olan bölge, caretta caretta’ların da uğrak noktalarından. O yüzden bölgenin plajı koruma altında ve burada kamp yapmaya izin verilmiyor. Ancak kumsala gelmeden ve antik kente geçmeden evvel kamp yapabileceğin harika alanlar bulunuyor.

Dünyanın ilk meclis binasının da bulunduğu bu bölge, tarihten ve doğadan hoşlananlara göre. M.Ö. 8 yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip bu destansı bölgeye gelip de etkilenmemek mümkün değil. Patara’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçup buradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Dalaman Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Ege’de Kafa Dinlemeye Uygun Duraklar: Herkesten Uzaktaki Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın