Bremen'de Gezilecek Yerler

Bremen’de Gezilecek Yerler

Bremen’i düşündüğünde aklına ilk ne geliyor? “Bremen Mızıkacıları” dediğini duyar gibiyiz. Evet, şu bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun “Biz müzisyen olacağız.” diye yola çıkıp kahramanlık hikayesi yazdığı Bremen Mızıkacıları masalından bahsediyoruz. Bu güzel Orta Çağ şehri seni gerçekten masal gibi bir seyahate davet ediyor. Peki bir masalla hayatına giren Bremen’i keşfetmeye ne dersin?

Senin için Bremen’i detaylı bir şekilde anlattık. Haydi gel şimdi Bremen’le ilgili aradığın her şeyi bulabileceğin yazımıza geçelim. 

Bremen Nerede?

Bremen Nerede

Almanya’nın kuzeybatısında Weser Irmağı kıyısında bulunan Bremen, ülkenin en büyük liman kentlerden biri olmasının yanı sıra Bremen eyaletinin de başkenti. Hannover ve Hamburg ise Bremen’e yakın şehirler arasında bulunuyor. 

Bremen’e Nasıl Gidilir?

Bremen’e Nasıl Gidilir

Bremen’e ulaşmanın en kolay yolu elbette bir uçak bileti. Ucuz Bremen uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. İstanbul ve Antalya’dan yapabileceğin direkt uçuşlarla yaklaşık 2 saat 50 dakikada Bremen Havalimanı’na ulaşabilirsin. Bu arada Almanca “flughafen” kelimesi havalimanı anlamına geliyor, elbette bu bilgi işine yarar, cebinde dursun. 

Bremen Uçak Bileti Ara

Almanya’nın Hamburg, Berlin, Frankfurt gibi diğer büyük şehirlerine de buradan hızlı trenle bağlanabilirsin, aklında bulunsun. Daha önce biz iki şehri Bir Bilet, İki Şehir: Bremen-Hamburg Gezisi başlıklı yazımızda bağlamıştık. 

Bremen Havalimanı’nda Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Bremen Havalimanı’nda Şehir Merkezine Nasıl Gidilir

Bremen Havalimanı’na ulaştıktan sonra şehir merkezine gitmek de hayli kolay. Çünkü havalimanı şehir merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta. Tramvay, otobüs, taksi ve araç kiralama gibi ulaşım alternatiflerini değerlendirerek kısa bir sürede şehir merkezine ulaşabilirsin. 

Havalimanı 6 numaralı tramvay hattını kullanıyor. Havalimanı, merkez istasyon ve Bremen Üniversitesi güzergâhında yer alan tramvay neredeyse her 10 dakika da bir kalkıyor. Seferler 23.45’e kadar devam ediyor. Biletleri durağın hemen önündeki kontuardan alabilirsin. 

Havalimanından şehir merkezine giden 52 numaralı otobüs, özellikle farklı bölgelere ulaşmak için güzel bir alternatif. Otobüsler genelde 30 dakikada bir kalkıyor.

Bremen’de toplu taşıma araçları (tramvay ve otobüsler) genelde sabah erken saatlerden gece 23:45’e kadar çalışıyor. Ancak gece hatları yani N hatları sayesinde ulaşım gece 03:00’e kadar devam ediyor. Toplu taşıma ile ilgili güncel bilgi için BSAG sayfasını kontrol edebilirsin. 

Havalimanının hemen çıkışında taksi bulabilirsin. Dilersen Pegasus araç kiralama hizmeti ile  bir araç kiralayarak çevreyi keşfetmek için bir güzel başlangıç yapabilirsin. 

Bremen’e Ne Zaman Gidilir?

Bremen’e Ne Zaman Gidilir

Bremen gerçekten çok güzel bir şehir. Bu senin ne zaman seyahat etmenle de ilgili bir durum olsa da genel olarak bu şehrin en güzel zamanı bahar ve sonbahar diyebiliriz. Ancak yıl sonundaki Noel pazarlarının ışıltılı büyüsünü de kaçırmanı istemeyiz. Karar senin. 

Bremen’de Nerede Kalınır?

Bremen’de Nerede Kalınır

Şimdi geldik asıl meseleye: Geceyi nerede geçireceksin? Merak etme, Bremen her bütçeye ve her tarza uygun konaklama seçenekleriyle seni bekliyor.

“Ucuz ama temiz olsun” diyenler için Hauptbahnhof (tren istasyonu) çevresinde ekonomik oteller ve hosteller mevcut. Airbnb de yapabilirsin. Zamanda bir yolculuk ve masalsı bir ortam arıyorsan Schnoor Mahallesi’ni tercih edebilirsin. Tarihi noktalara yakın olmak istersen Viertel tarafında konaklayabilirsin. 

Bremen’de Gezilecek Yerler

Bremen Gezilecek Yerler

Bremen keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. İskandinavya’ya yakınlığı, onu İskandinav komşularına da benzetmeyi başarıyor. Orta Çağ’dan kalma masalsı sokaklar, kendine has mimariyle senelere meydan okuyan evler, müzeler, heykeller ve daha fazlası. Bremen’de gezilecek çok yer var. 

Tarihi Bölgeler ve Yapılar

Tarihi Bölgeler ve Yapılar

Bremen’de gezilecek yerlere tarihi noktalardan başlamak istedik. Zaten burada tarihi nokta çok. Şehir merkezinde küçük bir gezinti yapman bunu görmen için yeterli olacak. Görmeni istediğimiz tüm özel noktaları aşağıda listeledik. 

Bremen Belediye Binası (Bremen Rathaus)

Bremen Belediye Binası

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu yapı, yalnızca Bremen’in değil, tüm Avrupa’nın en etkileyici belediye binalarından biri olarak kabul ediliyor. Cephesindeki oymalar, heykeller… Gerçekten etkileyici bir yapı. Öyle ki Bremer Rathaus ve hemen önündeki Roland Heykeli ile birlikte 2014 yılından beri UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Yani, burayı görmen şart. 

Roland Heykeli

Roland Heykeli

Bremen’in kalbinde yer alan Marktplatz şehrin ruhunu hissedebileceğin bir yer. Ortasında dikilen Roland Heykeli ise özgürlüğün simgesi olarak kabul ediliyor.  

Bremen Mızıkacıları Heykeli

Bremen Mızıkacıları Heykeli

Grimm Kardeşler’in masalından çıkan bu dört kafadarın heykelini ziyaret etmek şart. Ayağını tutmayı unutma, çünkü eşeğin ayağını tutarsan dileklerin gerçekleşeceğine dair bir inanış var. Yani, denemeye değer!

Historische Altstadt (Eski şehir)-Marktplatz

Historische Altstadt

Bremen’in kalbi tam olarak burası. Sokaklarda etkinlikler, tarihi yapılar bulabilmek mümkün. Özellikle yeni yıl öncesinde burasını hareketli ve renkli görmek mümkün. Bremen Mızıkacıları da burada bulunuyor.

Schnoor Mahallesi

Schnoor Mahallesi

Bremen’in en eski mahallesi, dar sokakları ve pastel renkli evleriyle adeta bir tablo gibi. Schnoor’da yürüyüş yaparken kendini zaman makinesinde gibi hissedebilirsin.  

Böttcherstrasse

Böttcherstrasse

Müzeler, tatlıcılar ve el yapımı ürünler satan dükkanlar… Art Deco tarzında inşa edilmiş olan Böttcherstrasse’de kendini bir Harry Potter film setine ışınlanmış gibi hissedebilirsin. 

Weser Nehri ve Schlachte Promenade

Weser Nehri ve Schlachte Promenade

Nehir boyunca sıralanan mekanları görüp manzarasına bakınca taşınmak isteyebileceğin bir noktadan bahsediyoruz. Dilersen nehirdeki teknelerle bir nehir turu yapabilir ya da sadece kıyıda oturup hayatın tadını çıkarabilirsin. Promenade gezinti yolu demek. Emin ol, bunun hakkını verecek güzellikte.  

Müzeler ve Bilim Merkezleri

Müzeler ve Bilim Merkezleri

Bremen’de ziyaret edilecek hayli müze var. Boettcherstrasse Müzesi, Bremer Geschichtenhaus (Tarih Müzesi), Übersee-museum Bremen (Deniz Müzesi) gibi müzelerin yanı sıra bilimin eğlence ile buluştuğu eşsiz bir müze olan Universum Bremen’i ziyaret edebilirsin. Übersee-museum Bremen, Almanların dünyayla buluşmasını anlatıyor. Müzeyi gezmek neredeyse tüm gününü alabilir aklında bulunsun. 

Sanat sever gezginleri Weserburg | Museum of Modern Art yani modern sanat müzesine almak isteriz. Ayrıca Avrupa’nın en önemli sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Kunsthalle Bremen’i de görebilirsin. 

Bremen’deki Parklar ve Doğal Güzellikler

Bremen’deki Parklar ve Doğal Güzellikler

Bremen, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de büyülüyor. Açık havada vakit geçirmeyi seviyorsan çok güzel alternatif duraklar var.

Şehrin en büyük parklarından biri olan Bürgerpark, kalabalıktan kaçmak isteyenleri kucaklayan bir yer. Buraya geldiğinde göl kenarında dolaşabilir, yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir ve en güzeli doğanın tadını istediğin gibi çıkarabilirsin. 

Rhododendron-Park ve Botanik Bahçesi ise Avrupa’nın en büyük rododendron koleksiyonlarından birine sahip. Rodedendron deyince bilmediğin ya da yabancısı olduğun bir şey gibi düşünme. Bu şekilde söylemesi çok zor olsa da ormangülü demek olduğunu bildiğinde her şey kolaylaşacak. 

Wallanlagen Park, sur duvarları boyunca şehrin içerisinde huzura doğru uzanan bir park burası da. Peyzajı güzel olduğu için özellikle bahar aylarında mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer diyebiliriz. 

Bremen’de Ne Yenir? Nerede Yenir?

Bremen’de Ne Yenir? Nerede Yenir

Almanya’da içilen her üç fincan kahveden birinin Bremen’den geldiğini biliyor muydun? Bunun sebebi elbette kahve ticaretinin merkezi olması. Hatta kahveyi rahat ve keyifli bir şekilde içmek demek yerine tek bir kelime kullanıyorlar: Kaffeesieren. Yani o kadar hayatlarının içerisinde. Yani, “Bremen’de ne içilir?” sorusunun cevabı için kesinlikle ve mutlaka bir kahve demek de bizim boynumuzun borcudur. 

Şehre ait bir diğer lezzet ise çikolata kaplı nane şekerlemesi olan kluten. Bunu hem tadıp hem de eşe dosta hediye olarak götürebilirsin. Ayrıca Hachez isimli buranın kendine özel bir çikolata markası da var, bilgin olsun. Onu da bir deneyebilirsin. 

Patates püresi, tuzlu et ve pancarla yapılan geleneksel bir yemekleri var. İsmi ise labskaus. Kuzey Almanya’nın yöresel bir lezzeti olduğu için gittiğin restoranlardan birinde bunu tadabilirsin. Kahvaltı ya da aperatif olarak tercih edilen bu yemek çoğunlukla yumurta veya ringa balığı salamurası ile servis ediliyor.

Kleiner Olymp, geleneksel bir Alman lokantası. Yerel lezzetleri tatmak için ziyaret edilebilecek bir durak. Ancak akşam yemeği için gideceksen mutlaka rezervasyon yaptırmalısın. ​​

​​Fisherman’s Seafood Bremen ise farklı deniz ürünlerini deneyebileceğin bir yer. Seçenek hayli fazla olduğu için aklın da biraz karışabilir. 

Johann Jacobs Haus ise kafe önerimiz olsun. Kendi kahve çekirdeğini kendi kavuran şık bir yer burası. Aynı zamanda kahve akademisi olarak da hizmet verdiğini söyleyelim. 

Bremen Seyahati İçin İpuçları

Bremen’in tramvay ve otobüs ağı oldukça gelişmiş. Şehir içinde rahatça hareket etmek için BremenCard alabilirsin. Bu kartla toplu taşıma kullanımında indirim ve bazı turistik mekânlara ücretsiz giriş imkanı yakalamak mümkün. 

Kredi kartları çoğu dükkanda kullanılsa da Almanya’nın geri kalanında olduğu gibi sıklıkla nakit kullanılıyor. Sen yanında nakit taşımayı ihmal etme. 

Bizim önerilerimiz burada son buluyor. Okumaya devam etmek istiyorsan “Özgür, İlham Verici, Büyülü: Berlin!” başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın