İçindekiler
Dubai gezi rehberi ile bu şehri ziyaret etmek isteyenlere ya da burada yaşamayı düşünenlere ilham vereceğiz. Çöl ile Kızıldeniz’in arasında kalmış bu teknoloji vahası kesinlikle görülmeye değer.
Dubai yaşam şartları ile bulunduğu coğrafyanın ileri gelen şehirlerinden biri olarak göze çarpıyor. Bilim ve sanatın Orta Doğu’daki merkezi Dubai, dünyaca ünlü gökdelenleri, son teknoloji elektronik mağazaları, her zaman sıcak olan kumsalları ve tabii ki sınırsız iş olanakları ile günümüzün en büyük expat şehirlerinden biri. Expat yurt dışında çalışan kişilere deniyor. Yani Dubai, oldukça kozmopolit. Palmiye Adası, Burç Halife ve Burç el-Arap gibi destinasyonları ile ilgi odağı olan Dubai hakkında merak ettiğin her şeyi burada bulabilirsin.
Dubai Nerede?
Arap Yarımadası sınırları içinde, Basra Körfezi kıyılarına yaslanmış Dubai; Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten biri olarak Asya kıtasında bulunuyor.
Dubai’ye Nasıl Gidilir?
Dubai’ye gitmenin en pratik yolu, hava yolu seyahati. Türkiye’deki büyükşehirlerden, özellikle İstanbul’dan direkt ve düzenli olarak Dubai uçuşları gerçekleşiyor.
İstanbul – Dubai Uçuş Süresi Ne Kadar?
İstanbul ile Dubai arası uçuş süresi yaklaşık 4.5 saat. Dubai, Türkiye saatine göre 1 saat ileride olduğu için oraya indiğinde yolculuk 5.5 saat sürmüş gibi oluyor.
Dubai Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Giderim?
Taksi ve toplu taşıma sistemini kullanarak şehir merkezine varabilirsin. Dubai uçuşu ve Dubai Havalimanı ile ilgili ayrıntılara Dubai uçak bileti sayfasından ulaşabilirsin.
Dubai Uçak Bileti
Dubai’ye Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
Dubai gezi rehberi, Dubai’ye gitmeden önce bilinmesi gerekenlerle devam ediyor. Bu bölüme soru cevapla devam edelim diyoruz.
Dubai vize istiyor mu?
Evet, Dubai vize istiyor. Dubai vizesi başlığında bu konudan bahsedeceğiz.
Dubai iklimi nasıl?
Dubai, coğrafi konumu gereği her zaman sıcak olan bir ülke. Burada kış mevsiminde bile ortalama sıcaklık 20 C dereceyi görebiliyor. Yaz mevsiminde buraya gidecekler ise gündüz vakti 45 C derece gibi sıcaklıklara hazır olmalı. Tabii ki lüks oteller her zaman serin.
Dubai’de hangi para birimi kullanılıyor?
Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin ortak para birimi olan Dirhem kullanılıyor. Bu para biriminin kısaltması ise AED.
Dubai’de fiyatlar ne durumda?
Dubai, vergiler konusunda oldukça cömert. Emirlikte bulunan vergi muafiyeti sayesinde ünlü markaların kozmetik, elektronik ve tekstil ürünlerini daha uygun fiyatlara almak mümkün. Dubai aynı zamanda bir gösteriş şehri. Yani burada astronomik fiyatlarla da karşılaşmak mümkün (örneğin lüks otellerde kalmak istiyorsanız), ama orta halli gezginler için uygun fiyatlı birçok kalacak yer ve yapılacak aktivite var.
Dubai’de Türk ehliyeti geçerli mi?
Turist vizesi ile gidiyorsan Türk ehliyetini Dubai’de kullanabilirsin. Çalışma vizesi ya da oturma izni ile Dubai yolları üzerinde araba süreceksen o zaman kendine bir Dubai ehliyeti alman gerekiyor.
Dubai tehlikeli mi?
Dubai’nin en popüler olduğu konulardan biri güvenlik. Burası suç oranı en düşük şehirlerden biri olarak güven duygusunu hissettiren noktalar arasında yer alıyor.
Dubai kaç günde gezilir?
Tüm şehri gezmek istiyorsanız 4-5 gün yeterli olacaktır. Yanında mutlaka bir Dubai gezi rehberi bulunsun çünkü şehirde yapılacak çok şey var.
Dubai’ye ne zaman gidilir?
Dubai’ye yılın her dönemi gidilebilir, ama yaz aylarında Dubai’yi gezmek istiyorsan çok yüksek sıcaklıklara hazır olman gerekiyor. Kış aylarında sıcak bir iklim istiyorsan Dubai tam sana göre.
Dubai’ye Gideceklere Hayat Kurtaran Tavsiyeler
- Metroda kadınlar ve çocuklar için ayrı vagonlar var. Dikkat! Bu vagonlara erkekler asla binemiyor. Kadınlar istedikleri yere binebiliyor.
- Kadınlara özel tavsiye: Her ne kadar şeriat kuralları turistler için geçerli olmasa da kamusal alanlarda kadınların şort ve mini etek gibi kıyafetlerle gezinmesi pek hoş karşılanmıyor. Uyarı almak istemiyorsan Dubai gezisinde pantolon ya da uzun etekleri tercih etmeni öneriyoruz.
- Alışveriş merkezlerindeki klimalar bazen tam performans çalışabiliyor. Soğuk anlar için yanında bir şal ya da hırka bulundurmak iyi fikir.
- Bazen Dubai’de kum fırtınaları yaşanabiliyor. Kum fırtınasına karşı vücudunu örtecek bir şeyler taşımak yararlı olabilir. Zaten olası kum fırtınaları haberlerde veriliyor.
- Metro kullanacaksan biletini çıkışta da bilet okuyuculara okutman gerekiyor. O nedenle biletini satın aldıktan sonra atmazsan iyi olur.
Dubai Vizesi Nasıl Alınır?
Dubai gezi rehberi içeriğine vize bilgileri ile devam ediyoruz. Dubai tatiline çıkacaksan en azından umuma mahsus pasaportun (bordo) olmalı ve vize başvurusu yapmalısın. Hizmet, hususi ya da diplomatik pasaportu olanlar ise 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde Dubai ziyareti gerçekleştirebiliyor.
Dubai vizesi almak için aracı kurumlara ya da online Dubai vizesine başvuru yapmak gerekiyor. Onay süreci aracı kurumun çalışma hızına ve o anki yoğunluğa göre değişiyor. Kısa süreli Dubai tatili için alınabilecek en mantıklı vize, 60 gün içinde 30 gün boyunca şehir içinde bulunmana izin veren kısa süreli Dubai vizesi.
Dubai’de Gezilecek Yerler: Dünyanın En Yüksek Binası ve Daha Fazlası
Birleşik Arap Emirlikleri’nin petrol zengini emirliği Dubai, büyüleyici gökdelenleri ve yapay adaları ile biliniyor olabilir; ama burası aynı zamanda oldukça eski bir şehir. Kızıldeniz’in kıyısında küçük bir liman kenti olan Dubai, petrolün sanayide kullanılması ile beraber bir anda dünyanın en zengin noktalarından birine evrildi. Dubai’nin eski şehir merkezi ise geçmiş dönemlerin otantik ruhunu koruyor. Old Souk diye bilinen bu bölge, taş ev manzaraları eşliğinde baharat kokuları yayıyor. Dubai gezi rehberi için burası, şehrin en eski bölgelerinden biri.
Şimdi, gelelim Dubai’nin en popüler bölgelerine:
Burç Halife: Yükseklik Korkusu Olanlar Dikkat
Burç Halife ya da Burj Khalifa, 828 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası unvanına sahip. Dubai’nin en güzel manzaraları burada, ama bilet ücretleri biraz pahalı. Özel günlerde burası tam bir ışık festivaline dönüşüyor, umuyoruz ki denk gelirsin!
Palmiye Adaları: Deniz Üzerindeki Görkem
Palm Jumeirah, Palm Deira ve Jebel Ali isimli üç adadan oluşan Palmiye Adaları, insanlığın en yüksek maliyetli ve eforlu mühendislik harikası olarak biliniyor. Dubai gezi rehberi içeriğine Palmiye Adaları bilgileri ile devam ediyoruz.
Ada, tamamen turistik amaçlarla ortaya çıkarılmış. Adanın üzerinde dünyaca ünlü oteller ve restoranlar bulunuyor. Dubai üzerinden kişi başı ücret ödeyerek katılabileceğin turlarla adayı ziyaret edebilirsin. Buradaki otellerde kalmayı düşünüyorsan fiyatların biraz yüksek olduğunu belirtelim. Palmiye Adaları’nda en çok göze çarpan yapı ile hiç kuşkusuz Atlantis Otel. Dubai’nin en iyi su parklarından birine sahip bu otel, oryantalist mimarisi ile de gözleri okşuyor.
Dubai Müzesi: Çöl Kültürünün Yansımaları
Dubai her ne kadar yeni ve teknolojik bir şehir olsa da kadim topraklar üzerine kurulmuş. El Fahidi Hisarı’nın restore edilmesi ile oluşturulmuş Dubai Müzesi, bölgenin tarihi ve kültürel öğelerine göz atmak için ideal.
Şehirde ne deneyimler yaşayabileceğini merak ediyorsan aşağıya bir link koyuyoruz.
Sadece Dubai’de Yaşayabileceğin 5 Tutku Dolu Deneyim
Dubai’de gezilecek yerleri okumaya devam etmek istersin diye bir link bıraktık. Daha geniş kapsamlı bir Dubai gezi rehberi orada seni bekliyor. Aşağıya birkaç link daha bırakıyoruz. Dubai seyahatinde sana iyi yolculuklar.