• Ana Sayfa
  • Genel
  • Yurt Dışı Seyahatinde İşine Yarar: En İyi 12 “Offline” Seyahat Uygulaması
Çevrim Dışı seyahat uygulamaları

Yurt Dışı Seyahatinde İşine Yarar: En İyi 12 “Offline” Seyahat Uygulaması

Seyahat etmek gezginler için muhteşem bir özgürlük. Yurt dışı seyahatlerinde özellikle ilk defa gidilen şehirlerdeki en büyük zorluk ise bilgiye olan erişiminin kısıtlanıp dünya ile olan bağının kesilme hali. Evet, yurt dışı seyahatine çıktığında internet problemi yaşayacağın yerler olabilir. Yurt dışına özel bir internet paketin ya da hattın yoksa telefonunu uçuş modunda tutmak zorunda kalabilirsin. Wi-Fi bulabileceğin yerler olabilir, ancak hiçbir şekilde internet bulamadığında zorluk çekmemen adına senin için en iyi çevrim dışı seyahat uygulamalarının bir listesini hazırladık.

Yurt dışı seyahati için hazırlık yapıyorsan ucuz yurt dışı uçak biletini al, konaklamanı ayarla, valizini hazırla. Sonra da rehberimizdeki offline seyahat uygulamalarını değerlendirip internetin varken telefonuna indir. Yolunu izini kaybetmeden, çalışman gerekiyorsa çalışarak, en sevdiğin dizinin yeni bölümünü izleyerek, kısacası tedirgin olmadan keyifli bir seyahat geçir.  

Çevrim Dışı Harita Uygulamaları

Çevrim Dışı seyahat uygulamalar

Dilini dahi bilmediğin o ülkeye ilk gidişinde yolları bilmediğin için gerginsen çevrim dışı haritaları henüz keşfetmemişsin demektir. Seyahate çıkmadan önce indirip seyahat sırasında “offline” olarak kullanabileceğin uygulamaları aşağıda sıraladık. 

Maps.me 

Çevrim dışı harita uygulamaları arasında en kullanışlılardan biri olan maps.me, yurt dışına çıkıp mobil verisini ülkesinde bırakan gezginleri kucaklıyor. Özellikleri sayesinde en iyi offline harita uygulaması diyebileceğimiz Maps.me hem Android hem de Apple kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Maps.me’nin özellikleri ise hem araçlı hem yaya hem de bisikletli olarak kullanabileceğin yolları sunması. Kafe, restoran, toplu taşıma gibi pek çok farklı kategoride de aradığın haritayı bulabilmen mümkün. Üstelik Google Haritalar ve Apple Haritalar için açık kaynaklı bir alternatif. 

OsmAnd

Açık kaynaklı bir uygulama olan Osmand, Maps.me gibi OpenStreetMap verilerini kullanarak haritasını günceller. Ayrıca POI (ilgi çekici noktalar) desteği ile restoran, otel ve turistik yerleri bulmak çok kolay. Bu uygulamayı da Google Play ve Apple Store’dan indirip seyahate çıkmadan haritalarını oluşturabilirsin. 

Google Çevrim Dışı Haritası

Google Haritaları çevrim dışı olarak kullanabileceğini biliyor muydun? Yapman gereken tek şey seyahate çıkmadan önce belirlediğin bölgeyi telefonuna indirmek. Google geniş bir harita ağına sahip olduğu için bu uygulamayı tercih etmen faydalı olabilir. Bilgi için “Google Haritalar çevrim dışı rota izleme” sayfasına göz atabilirsin. 

Iphone Çevrim Dışı Haritası

Apple Haritaların çevrim dışı modunu kullanarak daha önceden indirdiğin bölgelere göre yol tarifi alabilirsin. Harita detayları diğer uygulamalara göre biraz daha sınırlı olsa da iPhone kullananlar için faydalı bir alternatif diyebiliriz. Denemek istersen kullanma adımlarını öğrenmek için “iPhone’unuzda çevrim dışı haritaları indirme” sayfasını ziyaret edebilirsin.

Bonus: Wi-Fi Map (Wi-Fi Bulma Haritası)

Sadece Wi-Fi bulabileceğin bir harita var desek ne dersin? Gezginlerin yurt dışında “sparkling” olmayan su kadar ihtiyaç duyduğu Wi-Fi için de bir offline harita mevcut. Dünyanın dört bir yanındaki kablosuz internet noktalarını listeleyen bu uygulama işine yarayacak gibi duruyor. 

Çevrim Dışı Eğlence Uygulamaları

Çevrim Dışı Eğlence Uygulamaları

Dizi, müzik, video… Telefonunu uçuş moduna alman gerektiğinde daha önceden indirdiğin bu medya dosyalarını keyifle kullanman mümkün. Uzun yolculuklarda zamanı daha keyifli hale getirmek için internet olmadan da çalışan bu uygulamaları kullanabilirsin.

Netflix 

Favori dizinin yeni bölümü, vakit bulup izleyemediğin o film… Hazır yolculuktayken bu boş kalan vaktini merak ettiğin ya da sevdiğin bir şeyleri izleyerek geçirmek istersen yola çıkmadan önce Netflix seçkisinde yer alan film ya da dizilerden istediğini indirebilirsin. 

Spotify

Sevdiğin podcast’ler ya da oluşturduğun çalma listeleri uçuş modunda da yanında. Kulaklıklarını takıp çıktığın yolculuğun keyfini sürmek için bavulunu hazırladıktan sonra bir de çalma listesi hazırlayıp indirmeye ne dersin? Takip ettiğin podcast varsa dilediğini seçip indirebilirsin. Bizim önerimiz ise radyo tiyatrosu tadında olan podcast dizileri. Podcast dinlemeyi seviyorsan Spotify üzerinden podcast dizilerini deneyimleyebilirsin. 

YouTube Premium

YouTube Premium, reklamsız bir uygulama olmasının yanı sıra dilediğin videoyu indirip sonrasında çevrim dışı olarak izleyebileceğin bir mecra. YouTube’da izlediğin, takip ettiğin kanallar varsa seyahate çıkmadan önce dilediğin videoyu indirip seyahatin sırasında izleyebileceğini unutma. 

Çevrim Dışı Çalışma Uygulamaları

Çevrim Dışı Çalışma Uygulamaları

İş seyahatin sırasında çevrim dışı kalacağın anlar olacak. Ancak yoğun çalışıyorsan ya da gideceğin yerdeki toplantıya hazırlanıyorsan seyahatin sırasında ara vermek zorunda kalmadan çalışabileceğin bazı uygulamalar mevcut. Ara vermek istersen ara ver tabii, biz de sadece aklında bulunsun diye hazırladığımız listeyi sıralayalım. 

Google Workspace

Dokümanlarını, sunumlarını ve excel tablolarını çevrim dışıyken de takip edebilirsin. Üzerinde bir değişiklik yaptığında güncellemek için daha sonra senkronize edebilirsin. Yolculuk sırasında çalışmayı planlıyorsan Google Workspace uygulamalarından ihtiyacın olanı önceden indirip hesabını eklemen gerekiyor. 

Evernote

Çok iyi bir arşivleme uygulaması olan Evernote kullanırken not alabilir, notlarını düzenleyebilir; web sayfası, fotoğraf, ses kaydı, hatta el yazısı bile ekleyebilirsin. OCR özelliği sayesinde arama yaparken var olan tüm dokümanlarını tarayabilirsin. Yani diyelim ki bir kartvizitin fotoğrafını çektin ve Evernote’a attın. Kartvizitteki ismi uygulama içinde arattığında görseli “şak” diye bulabiliyorsun. Evet, Evernote da uçuş modunda kullanabileceğin o harika uygulamalar arasında. 

Çevrim Dışı Çeviri Uygulamaları

Çevrim Dışı Çeviri Uygulamaları

Geldik bir gezginin yurt dışı seyahatinde en çok ihtiyaç duyduğu konuya. İngilizce konusunda iyi olmayabilirsin ya da gittiğin ülkede İngilizce yerine kendi yerel dillerini konuşuyorlarsa anlaşmak için bir çeviri uygulamasına ihtiyaç duyabilirsin. Bazen sadece yemek siparişi verirken bile bu uygulamalar hayat kurtarabilir.

Google Translate

Google Translate; onlarca dili çevrim dışı destekleyerek tabelaları, menüleri ve yazılı metinleri anında çevirmene olanak tanıyor. Tabii kullanmak istediğin dil dosyasını internetin varken indirmen gerekiyor. “Çevrim dışı kullanım için dil dosyalarını indirme” sayfasından gerekli yönlendirmeyi alabilirsin. 

iTranslate

Yüzden fazla dili destekleyen iTranslate, çevrim dışı modda da çevirmekten geri kalmıyor. “Offline” olarak 5 dil ve lehçe (İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca ve Çince-Mandarin) arasında tanıma ve çeviri yapma modellerini kullanabiliyor, bilgin olsun. Konuşmaları da bu şekilde çevirebiliyor. 

Burada listelenen en iyi çevrim dışı seyahat uygulamalarının tümü iPhone ve Android telefonlarda kullanılabilir. 

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen “Yalnız Başına Seyahat Hakkında Her Şey: Tek Başına Seyahat Etmek” başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Leave a Reply