İçindekiler
- Eskişehir’e Nasıl Gidilir?
- Eskişehir Hakkında Bilinmesi Gerekenler
- Kısaca Eskişehir Tarihi
- Eskişehir’e Ne Zaman Gidilir?
- Eskişehir’de Nerede Kalınır?
- Eskişehir’de Ucuz Otel Var mı?
- Eskişehir’de Gezilecek Yerler
- Eskişehir’de Ne Yenir, Nerede Yenir?
- Eskişehir’den Neler Alınır?: Lüle Taşı Deryası
- Eskişehir’de Gece Hayatı: Barlar Sokağı’nda Buluşalım
- Eskişehir’in En İyi Kafeleri: Dumanı Üstünde Keyifli Duraklar
Eskişehir, yabancıların deyimiyle Türkiye’nin en underrated yani daha fazlasını hak eden şehirleri arasında başı çekiyor. Bir öğrenci kenti olan Eskişehir, gerek tarihi gerek doğası gerekse de yaşam standartlarıyla kesinlikle gezip görülmeye değer.
Peki, biz neden Eskişehir’in hak ettiği değeri bulamadığını düşünüyoruz? Çünkü şehrin işlevsel bir sivil havalimanı yok. Eskişehir’in tek havalimanı olan Hasan Polatkan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılan bir tesis. Umuyoruz ki şehir yakın zamanda hak ettiği havalimanına kavuşacak ve Türkiye’nin önde gelen turizm noktalarından birine dönüşecek.
Eskişehir gezi rehberinde, bir gezginin bu sakin ve genç nüfuslu şehri tanımak için neler yapması gerektiğinden bahsedeceğiz. Eskişehir’de gezip görülecek yerleri anlatıp şehrin en iyi restoranlarına ve gece hayatına değineceğiz.
Eskişehir’e Nasıl Gidilir?
Eskişehir’e gitmenin birçok yolu var. Eskişehir’e komşu şehirlerdeysen kara yolunu kullanarak kısa sürede varabilirsin. Eskişehir’e daha uzak yerlerden ulaşım sağlayacaksan da hava yolunu kullanmak iyi bir fikir. Eskişehir’e en yakın havalimanı Ankara’da. Kendine bir Ankara uçak bileti alıp oradan Eskişehir’e ulaşabilirsin.
Dilersen Konya uçak bileti alarak Konya’dan Eskişehir’e hızlı tren yolculuğuyla yaklaşık 1 saat 45 dakikada da ulaşabilirsin. Bu iki şehir de Eskişehir’e ulaşım konusunda çeşitli alternatifler sunuyor.
Ankara Uçak Bileti Ara
Kütahya, Ankara, Afyon ve Bilecik’e komşu olan Eskişehir’e, bu şehirlerden kara yoluyla ulaşılabilir. İstanbul’dan Eskişehir’e günübirlik gidilebileceğin gibi burası hafta sonu tatili için de uygun bir nokta.
Eskişehir Hakkında Bilinmesi Gerekenler
- Eskişehir’de ilk olarak tramvay sistemine göz atmak iyi olur. Belirli hatlar üzerinde ulaşım sağlayan Eskişehir tramvay haritasına ulaşmak için linki tıklayabilirsin: Estram Harita
- Eskişehir’de piknik yapmak istersen Sazova ve Musaözü bölgelerine gidebilirsin.
- Eskişehir’de alışveriş yapmak için Hamamyolu bölgesini değerlendirebilirsin. Burada kumaşçı, oyuncakçı, kahveci ve hırdavatçılar gibi birçok türde esnaf var. Üstelik fiyatlar oldukça ucuz.
- Eskişehir’de gece hayatı ve eğlence için barlar sokağına göz atmalısın. Eskişehir barlarının birçoğu burada. İleriki satırlarda bu konuya tekrar değineceğiz.
- Eskişehir şehir içi ulaşımında çoğunlukla bisiklet kullanılıyor. Sen de kendine bir bisiklet kiralayabilirsin.
- Şehir kış mevsiminde çok soğuk oluyor. Sonbaharın sonlarından ilkbaharın başına kadar olan dönem içinde Eskişehir gezisi düşünenler, yanında en kalın kıyafetlerini bulundurmalı.
Kısaca Eskişehir Tarihi
Eskişehir’in adı nereden geliyor? En eski şehir olduğu için mi bu isim verilmiş?
Eskişehir’e ismi, şehrin çok eski zamanlardan beri bir yerleşim yeri olarak kullanılması nedeniyle verilmiş. İlk Tunç Çağı’na kadar yaşam izlerine rastlanan Eskişehir, Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da en eski yerleşkelerinden biri olmasıyla ünlü.
Eskişehir’e Antik Çağlarda Dorylaion deniyordu. Bizans kültürünün önemli tarihçilerinden Ioannes Kinnamos, Eskişehir’i “Bir zamanların en büyük ve eğlenceli Anadolu kenti” olarak tanımlamış. Bulunduğu coğrafi konum itibariyle tarihte her zaman önemli bir yere sahip olmuş Eskişehir, Frigya döneminde ticaret sayesinde oldukça gelişmiş.
Makedon, Roma ve Bizans kültürlerinin önemli bir şehri olmuş Eskişehir, 1074 yılında Selçukluların hakimiyeti altına girmiş. Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir rol oynayan şehir, 20 Mart 1920 tarihinde işgalci İngiliz kuvvetlerinden kurtarılmış ve o günden beri, Türkiye’nin gelişmekte olan modern bir şehri konumunda.
Eskişehir’e Ne Zaman Gidilir?
Karasal iklim tipine sahip Eskişehir, kış mevsiminde çok soğuk; yaz döneminde ise oldukça sıcak. Eskişehir’e gitmek için en güzel zaman, ilkbaharın ortasından sonbaharın ilk aylarına kadar olan dönem. Özellikle mayıs ve haziran aylarında, şehir en güzel çehresine bürünüyor.
Eskişehir, kış mevsiminde oldukça soğuk. Ocak ve şubat aylarında burada kuru soğuk var; yani ortam gezmek ve keşfetmek için müsait değil. Ancak mayıs ve haziran aylarında hem yemyeşil hem canlı hem de ideal sıcaklıklara sahip. Tabii mayıs ayında Eskişehir akşamları biraz serin olabiliyor. Bu dönemde gitmeyi düşünüyorsan yanına bir hırka almanı öneriyoruz.
Yaz mevsiminde Eskişehir, bahar aylarına göre biraz daha sessiz; çünkü burada yaşayan öğrencilerin büyük bir kısmı memleketine dönüyor. Daha az kalabalık bir Eskişehir’de gezmek istersen yaz dönemini tercih edebilirsin.
Eskişehir’de Nerede Kalınır?
Eskişehir, konaklamak isteyenlere farklı alternatifler sunuyor. Doğasıyla meşhur Eskişehir’de, termal oteller keyif ve rahatlık dolu bir tatil yapmak için tercih edilebilir. Bizim sana önerimiz, beş yıldızlı Tasigo Hotel Eskişehir. Odunpazarı ilçesinde bulunan Tasigo Eskişehir, yuvarlak hatların ön planda olduğu modern mimarisi, yetenekli masörleri ve termal havuzlarıyla mükemmel bir dinlenme merkezi. Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Odunpazarı Modern Müze’nin oteli de bulunuyor. Dilersen Odunpazarı’nda bulunan OMM Inn‘de de kalabilirsin.
Şehrin merkezinde konaklamak istersen fiyat ve performans açısından Eskişehir’deki en iyi konaklama seçenekleri arasında yer alan Ibis ve Adalar bölgesinde bulunan Senna otellerini tercih edebilirsin. Yeşil yıldıza sahip Senna, Eskişehir’de kalabileceğin en temiz otellerden biri. Ibis de global ölçekte kendini kanıtlamış bir otel zinciri. Eskişehir’de başka nerede kalınır diyorsan şehir merkezinde ve ilçelerinde irili ufaklı birçok otel mevcut.
Eskişehir’de Ucuz Otel Var mı?
Eskişehir otelleri, genel olarak ucuz. Dört yıldızlı ve beş yıldızlı oteller, birçok yere oranla çok daha uygun fiyatlı. Eskişehir’de en ucuz şekilde kalmak istersen de hostellere bakınabilirsin. Eskişehir Bulvar Hostel bunlardan biri.
Eskişehir’de Gezilecek Yerler
Evet, en güzel kısma geldik. Eskişehir’de nereye gidilir? Sadece Eskişehir merkezde zaman geçirirsen şehir sana küçük gelebilir. Eskişehir’e gidip Odunpazarı, Sazova, Adalar ve Porsuk Çayı bölgelerini keşfetmeden şehri tanımış sayılmazsın. Ayrıca Eskişehir’de gezilecek yerler arasında Kurşunlu Külliyesi, Midas Anıtı, Yazılıkaya Vadisi ve Seyit Battal Gazi Külliyesi gibi tarihi yerler de var. Evet, filmlerden bildiğimiz Battal Gazi, Türklerin Anadolu’ya göç etmesinde rol oynamış önemli bir kahramanımız ve türbesi burada.
Eskişehir’de gezilecek yerler hakkında bilgi isteyenler için konuyu biraz açacağız. Eskişehir gezimiz başlasın.
Odunpazarı: Eskişehir’de Tarihi bir Gezinti
Eskişehir’e özellikle günübirlik gidenlerin görmesi gereken ilk yer Odunpazarı. Tarihi evler ve Kurşunlu Külliyesi, Odunpazarı’nda mutlaka görülmeli.
Tarihi maceraları, eski yerleri ve korunmuş eski yapıları seviyor musun? O zaman Odunpazarı’nı ilk senin görmen lazım. Eskişehir’in en turistik yeri Odunpazarı, Osmanlı zamanlarından beri korunmuş evlerin bulunduğu sokaklarla bezeli. Tatildeyken atmosferine hayran olacağın bir nokta mı arıyorsun? Akşam olunca Odunpazarı’na git. Eski evlerin loş ışıklarında gezinirken zamanda yolculuk yapmış gibi hissedeceksin.
Eskişehir’de Gezilecek Park ve Bahçeler
Eskişehir’e gidersen bolca heykel ve park göreceksin. Bunlar seni mutlu eden şeylerse Eskişehir’i çok seveceksin! Ziyaret edebileceğin park ve bahçeleri aşağıya bırakıyoruz:
Kent Park: Biraz Plaj, Biraz Doğa Yürüyüşü
Kim demiş Eskişehir’de plaj yok diye? Yapay plajı, yürüyüş parkurları, yeşili ve mavisiyle Kent Park, Eskişehir’e geldiğinde mutlaka ziyaret etmen gereken yerler arasında.
İçerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları, Türkiye’de bir ilk olan yapay plaj, restoranlar, at binme alanlarıyla Eskişehir Otogarı’nın hemen yanında 300 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor.
Havuzları kullanmasan da biraz yürüyüş yapmayı ve at manejinin hemen yanındaki restoranda çibörek yemeyi unutma.
Kanlıkavak: Film Karesi
Kanlıkavak, Kırmızıtoprak Mahallesi’nde bulunan ve yazın başka, kışın başka atmosfere sahip bir yer. Tüm mevsimleri en güzel haliyle kucaklayan Kanlıkavak, film karesi gibi bir manzarayla seni huzura taşıyacak. İster bisiklet kirala ve etrafta dolaş, ister bir kahve alıp banklarda otur ya da piknik örtünü çimlere ser ve manzaranın keyfini çıkar.
Şelale Park: Eskişehir’i Kuşbakışı Seyret
Eskişehir’in merkezi esasen düz bir ovadan oluşuyor. Şelale Park’ın bulunduğu yer ise muhtemelen şehrin en yokuş yerinin sonu. Yani şehri kuşbakışı seyredebileceğin ender yerlerden biri. Akşam gidersen tüm ışıklarıyla şehri izleyebilirsin. Şelale Park’ta yapay şelaleler bulunuyor, ismi de buradan geliyor. Çay kahve içip bir şeyler atıştırabileceğin bir kafesi de var. Odunpazarı’na hayli yakın. Odunpazarı gezinin ardına burayı ekleyebilirsin.
Odunpazarı Botanik Parkı: Yemyeşil Bir Alan
Regülatör Piknik Alanı’nın hemen yanında bulunan Odunpazarı Botanik Parkı’nda Türk bahçesi, Japon bahçesi ve renkli renkli bir sürü çiçeği barındıran bahçeler bulunuyor. Eskişehir’i gezdikten sonra yemyeşil bir yerde vakit geçirmek istersen burayı ziyaret edebilirsin. Seyahatin bittikten sonra Eskişehir’i doyasıya övmek için güzel bir fırsat. Çünkü burayı gördükten sonra şehre karşı sempatin daha çok artacak, bizden söylemesi.
Porsuk Çayı ve Adalar: Huzurun Keyfini Çıkarma Noktası
Eskişehir’de şöyle çimlere uzanayım, su sesi gelsin, mutlu insanlar göreyim, acıkıp susayınca gidebileceğim mekanlar da yakın olsun diyenler Adalar bölgesine gidiyor. Porsuk Çayı etrafında şekillenen Adalarda birçok kafe, restoran ve bar var. Kapalı alan istemiyor musun? Al örtünü yanına, ser Porsuk Çayı’nın kenarına… Etkinlik istersen Porsuk Çayı üzerinde gondol ve bot seferlerini değerlendirebilirsin.
Eskişehir Sazova Parkı: Masal Şatosu’nu Arayanlar Buraya
Eskişehir’de bir günü buraya ayırabilirsin. Devasa bir alana kurulu park, su altı dünyası ve hayvanat bahçesi gibi eğlence noktalarına sahip Sazova Parkı, bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri için de ideal.
Uzay evi, deney merkezi, masal şatosu ve minyatür alanında vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Eskişehir’in en büyük tematik parkı Sazova, yemyeşil bir manzara ve temiz hava ile gününü geçirmek isteyenlerin buluştuğu bir yer.
Eskişehir’de gezip görülecek huzurlu yerler arasında Kentpark’ı da ekleyebiliriz.
Eskişehir’de Gezilecek Tarihi Yerler
Eskişehir’in merkezi ve doğa harikası yerlerinden sonra çantamızı sırtımıza takıyoruz; varsa aracımıza atlıyor, yoksa Eskişehir’de ulaşım konusunda araştırma yapıp bu yerlere nasıl gidebileceğimizi öğreniyoruz. Binyıllar öncesinden kalmış tarihi yerlerde, çekilecek mükemmel fotoğraflar ve paylaşılacak harika hikayeler var.
Midas Anıtı
Eşek kulaklı Kral Midas efsanesini duymuşsundur. Hikayenin kahramanı Midas, Frigler döneminde yaşamış ünlü bir kral. Geçmişin görkemli yapılarından geriye kalanlar, insanı düşüncelerle baş başa bıraksa da manzaranın görkemi karşısında büyülenmemek imkansız.
Midas Anıtı’na Nasıl Giderim?
Midas Anıtı’na gitmek için Eskişehir otogarından Midas Anıtı ya da Yazılıkaya dolmuşlarını kullanabilirsin. Kendi aracınla seyahat edeceksen de Eskişehir merkezden başlayacak 80 kilometrelik bir yolla Yazılıkaya köyüne ulaşabilirsin.
Yazılıkaya Vadisi
Eskişehir’de görebileceğin en tarihi yerler Yazılıkaya köyünde. Friglerin dini merkezlerinden olan Yazılıkaya Vadisi, isminden de anlaşılacağı üzeri yazıtlarla dolu kayaların bulunduğu bir yer. Yazılıkaya ören yerine Frig Vadisi de deniyor. Çevrede görülebilecek birçok Frig eseri var. Antik Çağ’da Eskişehir’de yaşamış Frigler, kaya ve taş oyma işlerinde oldukça hünerlilermiş.
Yazılıkaya Vadisi’nde görülecek en büyük anıtlardan biri, Arezastis. MÖ 670’lerde yapıldığı düşünülen bu anıtın ismi, oyulmuş kayanın üzerinde okunabilen tek kelimeden geliyor. O kelime de Arezastis. Friglerin kullandığı dil, günümüzde hala çözülememiş olduğu için Yazılıkaya Vadisi üzerinde bulunan bir çok yazıt, ne yazık ki okunamıyor.
Yazılıkaya Vadisi’ne Nasıl Giderim?
Eskişehir’de Yazılıkaya Vadisi’ne gitmek için üzerinde Yazılıkaya yazan dolmuşları kullanabilirsin.
Seyit Battal Gazi Külliyesi
Eskişehir’de gezip görülecek yerlerden bir diğeri de Seyit Battal Gazi Külliyesi. Seyyid Battal Gazi Külliyesi olarak da geçen bu tarihi yapı, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunuyor. Bizans İmparatorluğu’na yapılan seferlerde adı geçen büyük bir kahraman olan Seyit Battal Gazi adını taşıyan külliyede görülebilecek birçok İslam eserinin yanı sıra gözleri ve gönülleri okşayan güzellikte bir mimari var.
1954 yılından beri ziyarete açık külliyede zikir odası, kırklar odası, halife meydanı, ekmek evi ve semahane gibi bölümler var.
Seyit Battal Gazi Külliyesi’ne Nasıl Giderim?
Eskişehir merkezden kalkan Seyitgazi dolmuşlarıyla kısa bir sürede külliyeye varabilirsin.
Eskişehir’in Müzeleri: Kültür, Sanat ve Ötesi
Eskişehir, sanatseverler için tam bir gezi şehri. Farklı konseptlere sahip olan ve galerilerini düzenli olarak yenileyen müzelerde, hem klasik hem modern sanat etkinliklerine katılabilirsin.
Eskişehir’de gidilecek müzeleri buraya bırakıyoruz. Bizce Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi kesinlikle görülmeli.
- Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi
- Çağdaş Cam Sanatları Müzesi
- Eskişehir Lületaşı Müzesi
- Eskişehir Kurtuluş Müzesi
- Eti Arkeoloji Müzesi
- Eskişehir Havacılık Müzesi
- Ahşap Eserler Müzesi
- OMM (Odunpazarı Modern Müze)
- TÜRASAŞ Devrim Arabaları Müzesi
Eskişehir’de Ne Yenir, Nerede Yenir?
Eskişehir yeme içme dünyasında bulamayacağın şey yok diyebiliriz. Hamburger, pizza, döner veya lahmacun benzeri hızlı tüketebileceğin şeyler arıyorsan Eskişehir’de birçok ucuz restoran bulabilirsin. Eskişehir mutfağının daha derinliklerine girmek ve yöresel lezzetleri merak ediyorsan da Eskişehir’in en iyi restoranlarını keşfetmelisin.
Eskişehir mutfağı, Anadolu’nun her mutfağı gibi hamur işi ve et yemekleriyle dolu. “Eskişehir’de ne yenir?” sorusuna cevap olarak verilebilecek yöresel lezzetler şöyle:
- Balaban köfte
- Yufkalı büryan
- Çibörek / Çiğbörek ( Eskişehir’de çibörek denir, bunu unutma)
- Kıygaşa
- Haşhaşlı gözleme
- Met helvası
Eskişehir’in En İyi Restoranları
“Eskişehir’de nerede yemek yenir?” sorusuyla yola çıktık ve Eskişehir’de kalmaya karar verdik. Burası yemek konusunda o kadar iyi ki özellikle İstanbullular, porsiyon, sunum ve ikramları görünce keyifleniyor; hesap geldikten sonra da bu mutluluk devam ediyor. Çünkü Eskişehir yeme içme fiyatları bakımından oldukça ucuz!
Eskişehir’de Kahvaltı
Eskişehir’de kahvaltı, özellikle Porsuk Çayı kenarında oldukça keyifli bir aktivite. Buradaki kafe ve restoranlar, özellikle hafta sonu kahvaltı etkinlikleri için çok uygun. Eskişehir’de uygun ve güzel kahvaltı yapabileceğin yer arıyorsan Acıktım Kafedeyiz ve Doyuran Kahvaltı Evi’ne mutlaka uğra.
Eskişehir’de Öğle Yemeği
Eskişehir’de gezinmek insanı acıktırıyor. Özellikle öğle saatlerinde şehrin sokaklarına yayılan mis kokular, insanları kafe ve restoranlara çekiyor.
Eskişehir gezisinde Tepebaşı’na uğrarsan Varuna Gezgin Cafe ismiyle bilinen Kantin’e ya da başka bir şube olan Casaba Modern Cafe Del Mundo’ya bir öğünü ayırmalısın. İç tasarımıyla tam bir gezgin mekanı olan Varuna, gece 02:00’ye kadar açık.
Eskişehir’de hamburger tatmak istiyorsan şehrin en lezzetli burgerlerini hazırlayan restoran zinciri Pino’yu denemeni öneriyoruz. Eskişehir’de ucuz ve iyi yemek istersen Pino kesinlikle iyi bir seçim.
Eskişehir’in çiböreği ünlü dedik. Onun için nereye gitmek gerekir? Odunpazarı’nda bulunan Kırım Tatar Kültür Çibörek Evi’ne. Hani şehrin sokakları arasına gizlenmiş, sevimli çalışanların bulunduğu, yemekleriyle insanı mest eden küçük mekanlar vardır ya; işte Kırım Tatar Kültür Çibörek Evi tam da öyle.
Eskişehir’de Akşam Yemeği
En lezzetli kısma geldik, Eskişehir’de akşam yemeği için gidilecek yerlerde şehrin en iyi yemekleri yapılıyor. Eskişehir’in balaban köftesi meşhur demişti,; şimdi onu en iyi yapan yere götürüyoruz seni: Fahrettin Usta Tarihi Balaban Kebap. Fahrettin Usta’nın restoranı, Eskişehir’in ruhuna uygun bir şekilde küçük ve sade. Balaban köftesinin lezzeti ise harikulade. Balaban köftesi için gidilebilecek diğer bir yer de Abdüsselam Balaban Kebap.
Eskişehir’de döner nerede yenir? Tabii ki Yusufeli Çoruh Döner’de. Burada sadece döner ikram ediliyor. Yani tek yemek üzerine uzmanlaşmış profesyonel restoranlardan Yusufeli Çoruh Döner.
Eskişehir’de ciğer yemek istiyorsan Ciğerci Ahmet, şehirde tadabileceğin en leziz ciğerleri hazırlıyor. Ortam otantik, atmosfer oryantalist, ciğerler tazecik. Bir insan bir ciğerciden başka ne bekleyebilir ki? Eskişehir’de lüks restoran arıyorsan Avrupai iç mekan tasarımı ve işletmeciliğiyle Sempre Ristorante Italiano tam sana göre. “Elegant” sıfatı, Eskişehir’de bir yer için kullanılacaksa orası, burasıdır! Yine lüks bir yer arıyorsan Fener Adası’nda bulunan Gaga Restoran’a bir şans verebilirsin.
Son olarak gelmişken Karakedi Bozacısı’na uğramayı unutma!
Eskişehir’den Neler Alınır?: Lüle Taşı Deryası
Eskişehir’de alışveriş yaparken klişelere uyayım diyorsan lüle taşından yapılmış hediyelik eşyalara bakınabilirsin. Lüle taşı ürünleri bulabileceğin yerleri sayalım:
- Atlıhan Çarşısı
- Kurşunlu Külliyesi
- Çukur Çarşı
- İki Eylül Caddesi
Eskişehir’e özgü bir şeyler almak istiyorsan Sorkun Çömleği almak için Sorkun Köyü’ne gidebilirsin. Eskişehir hediyelik eşya dünyasının yıldızları bu iki ürün. Farklı olmak istiyorsan Eskişehir’de gezilecek mağaza çok. Buradan ne alacağın sana kalmış.
Eskişehir’de Gece Hayatı: Barlar Sokağı’nda Buluşalım
Eskişehir gece hayatı, şehrin genç nüfusu sayesinde oldukça hareketli. Burada tarzın ne olursa olsun kendine uygun bir eğlence bulabilirsin. Öğrenci işi ucuz fiyatlı barlar, türkülerin birbirine karıştığı meyhaneler, nezih ortamlarıyla bistro’lar ya da sabaha kadar süren eğlenceleriyle gece kulüpleri… Eskişehir gece hayatında her renkten bir parça var. Eskişehir gecelerinde gidebileceğin en canlı bölge, Eskişehir Barlar Sokağı.
Karşılıklı dizilmiş barlar ve meyhanelerden oluşan sokakta eğlence, müzik ve sohbet asla bitmiyor. Eskişehir’de gece gezmeleri için gidebileceğin bölgelerden bir diğeri de İsmet İnönü Caddesi.
Eskişehir’in En İyi Kafeleri: Dumanı Üstünde Keyifli Duraklar
Eskişehir’in cıvıl cıvıl bir yer olduğunu söylemiştik. Öğrencilerin sosyalleştiği önemli yerlerden biri de biliyorsun ki kafeler. Eskişehir de kafelerle donatılmış bir yer. İster huzurun tadını çıkar, ister lezzet kahveler iç.
Senin için seçtiğimiz kafeleri aşağı bıraktık:
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Bazen Soğuklardan Sıkılırsın: Kışın Türkiye’nin En Sıcak İlleri yazımıza geçebilirsin.
5 Comments
Can Yener
2 Mart 2018 at 18:17Türkiye’nin en güzel gezilecek yerlerinden Eskişehir’de gitmeyen gerçekten çok şey kaybeder 🙂
esra
18 Temmuz 2018 at 14:05o kadar güzel anlatmışsınızki okudukça bende sizinle beraber gezdim sanki 🙂
Hızır Çelebi
11 Kasım 2018 at 01:59Eskişehir’i bir de buradan izleyin.
Biskletle gezerek çektiğim Eskişehir videoları
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFrvaE-NNTjYMs1ZClpSSRCcVdKW9_P2V
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Ali
25 Mart 2019 at 15:46Trene atlayıp Eskişehir’e gidesim geldi, harika bir yazı olmuş
Numan Koçak
24 Nisan 2019 at 10:09Bir Avrupa şehri gibi Eskişehir… Çok seviyorum