İçindekiler
- Fethiye’de Bulunan Koy ve Plajlar
- Kıdrak Koyu – Kıdrak Tabiat Parkı: Seyir Zevki Yüksek
- Katrancı Koyu: Okaliptüs Ağaçlarının Gölgesinde
- Kelebekler Vadisi: Doğanın Büyüsü
- Ölüdeniz: Platin Rengi Kumsallar
- Belceğiz Plajı (Belcekız Plajı): Mavi Bayraklı Plaj Arayanlara
- Kabak Koyu: Yıldızları Yorgan Yapma Zamanı
- Cennet Koyu: Huzurun Kucağında
- Çalış Plajı: Şehir Merkezinden Uzaklaşmadan Deniz Keyfi
- Darboğaz Koyu: El Değmemiş Bir Durak
- Günlüklü Koyu: Sakinlik Arayanlara Özel
- İnlice Plajı: Göcek’e Giderken Bir Mola
- Büyük Boncuklu Koyu: Çam Ağaçları Arasında
- Küçük Boncuklu Koyu: Eşsiz Manzaralar Peşinde
- Kumburnu Plajı: Dünyaca Ünlü
- Karaot Plajı: Caretta Caretta’lara Dikkat
- Kalemya Koyu: Plajı Mavi Bayraklı
- Turunç Pınarı Koyu: Yeryüzü Cenneti
- Kuleli Plajı: Hem Karadan Hem Denizden Ulaşmak Mümkün
- Akvaryum Koyu: Adı Gibi Berrak Bir Deniz
- Aksazlar Koyu: İster Kamp Yap İster Denizde Vakit Geçir
- Fethiye Nerededir? Nasıl Gidilir?
- Fethiye’nin Keyfini Çıkarmak İçin Gidilecek En Doğru Zaman
- Fethiye’de Gece Hayatı Nasıldır?
- Fethiye’nin Neyi Meşhurdur?
- Fethiye’de Çocuklar İçin Uygun Yerler
- Fethiye’ye Yakın Gezilecek Yerler
- Fethiye’de Mutlaka Yapmanız Gerekenler
- Fethiye’de Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Masmavi deniz, yemyeşil ormanlar ve antik kalıntılar… İster huzurlu bir tatil arayışında ol, ister ekstrem sporların peşinde yeni maceralara doğru yelken aç. Babadağ’dan Ölüdeniz’e uç, Dalyan’da su altı dalışı yap. Hem yerde hem gökte gönlünü çalacak bir yere doğru yola çıkıyoruz. Evet, Babadağ’ın eteklerine sırtını verip masmavi bir denizle kıyılarını çevreleyen Fethiye’den bahsediyoruz.
Muğla’ya bağlı Fethiye, Batı Akdeniz’de bulunan doğa harikası turizm duraklarından biri. Doğa, deniz, temiz hava üçgeninde bir tatil planlıyorsan Fethiye’yi mutlaka ziyaret etmelisin. Biz de bu yazımızda, Fethiye’de gezilecek yerler listende mutlaka yer vermen gerektiğini düşündüğümüz duraklardan bahsedeceğiz.
Dilersen önce Fethiye’de bulunan koy ve plajlardan başlayalım, sonrasında nasıl ulaşabileceğinden ve neler yapabileceğinden bahsedelim.
Hazırsan başlayalım!
Fethiye’de Bulunan Koy ve Plajlar
Fethiye deniz tatili arayanlar için eşsiz bir güzergâh. Mavi bayraklı plajları, ince kumlu plajları, berrak koylarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Fethiye’de ziyaret edebileceğin güzel koy ve plajlar için seçeneğin çok. Senin için seçtiklerimizi aşağıda bulabilirsin.
Listemize geçmeden önce bir hatırlatmakta yapmakta yarar var: Önerdiğimiz bazı bölgelerde kamp yapmak da mümkün. Yanında götüreceğin kamp malzemeleri, uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemelerini taşıma hakkında bilgi almak için ise bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin.
Şimdi, maviliklere uzanma vakti!
Kıdrak Koyu – Kıdrak Tabiat Parkı: Seyir Zevki Yüksek
Fethiye’de sessiz sakin bir plaj keyfi yapmak istiyorsan Kıdrak Koyu’na bir bak deriz. Manzara güzel, hava temiz, deniz çarşaf gibi… Kıdrak Koyu girişi ücretli. Koy içerisinde tuvalet, duş ve kafe mevcut; ama ekonomik davranmak istersen yanında yiyecek-içeceğini götürebilirsin. Bu koy, Fethiye’de yamaç paraşütü yapanların iniş yaptığı yerlerden biri. Sahilde uzanırken gökyüzünden sahile doğru inen birilerini görürsen şaşırma diye söylüyoruz.
Katrancı Koyu: Okaliptüs Ağaçlarının Gölgesinde
Fethiye’de doğa harikası çok koy var, Katrancı Koyu ise hem profesyonel işletmecileri hem de okaliptüs ağaçlarıyla dolu ormanı sayesinde aralarından sıyrılıyor. Kafeleri, kamp alanları ve plajlarıyla “tatil konseptli köy” olarak tanımlayabileceğimiz bu yer, Fethiye Körfezi’nin gizli kalmış cennetlerinden biri.
Kelebekler Vadisi: Doğanın Büyüsü
Kelebekler Vadisi’ne ilk kez gideceksen büyülenmeye hazırlan. Ölüdeniz’in en güzel yerleri arasında ilk sırada bulunan Kelebekler Vadisi, dünyanın en güzel bölgelerden biri. El değmemiş doğasıyla mükemmel manzaralar sunan Kelebekler Vadisi, daha çok kampçılar tarafından tercih ediliyor.
Kelebekler Vadisi kamp alanlarında konaklayabileceğin gibi Ölüdeniz’den tekne turuna dahil olarak günübirlik şekilde de burayı ziyaret edebilirsin. Dönüşte tekne turuna katılmak istemezsen Kelebekler Vadisi’nde kalabilmen için senden giriş ücreti istenecek. Ödeyerek burada kamp yapabilir ya da Faralya Köyü tarafına çıkarak oradaki konaklama yerlerinde kalabilirsin.
Ayrıca 1. derece doğal sit alanı olarak korunan Kelebekler Vadisi’nde tırmanış, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar da yapabilirsin. Türkiye’de yapılabilecek ekstrem sporlar için ilgili yazımızı buraya bıraktık.
Ölüdeniz: Platin Rengi Kumsallar
Fethiye, Türkiye’nin en göz alıcı kumsallarına ev sahipliği yapıyor. Her yıl güncellenen dünyanın en iyi plajları listelerinde her zaman yer alan Ölüdeniz, yabancıların deyişiyle Blue Lagoon, Fethiye’nin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında başı çekiyor. Mavi suların altın ve platin rengi kumlarla buluştuğu Ölüdeniz, tabiatın tadını çıkarırken huzurlu ve eğlenceli bir tatil fırsatı sunuyor.
Ölüdeniz çevresindeki oteller, yaz döneminde dolu olur. Bunu neden söyledik? “Fethiye’de nerede kalınır?” sorusunu sorarken çok geç kalma diye. Ölüdeniz tatili düşünüyorsan erken rezervasyon yaptırmalısın. Çünkü Ölüdeniz’in butik otelleri, mayıstan sonra kimseye yar olmuyor!
Ölüdeniz, Fethiye’nin en gözde noktalarından biri dedik. Doğal olarak birçok plaj, giriş ücreti talep ediyor. Su sporlarını seviyorsan plaj işletmelerinden ekipman da kiralayabiliyorsun, aklında bulunsun.
Belceğiz Plajı (Belcekız Plajı): Mavi Bayraklı Plaj Arayanlara
Ölüdeniz’de gidebileceğin plajlardan biri de Belceğiz. Diğer ismiyle Belcekız Plajı’na giriş ücretsiz, ama şezlong ve şemsiyeler ücretli. Belceğiz Plajı’na gitmeden önce güncel fiyat bilgilerini öğrenmek istersen duyuruları takip edebilirsin. Bu plajın mavi bayraklı olduğunu söyleyelim.
Kabak Koyu: Yıldızları Yorgan Yapma Zamanı
Fethiye’nin güzel Faralya Köyü sınırları içerisinde yer alan Kabak Koyu, eşsiz manzaralara sahip bir yer. Denizi de doğası da harika. Eğer gece burada konaklamak istersen binlerce yıldızın çevrelediği gökyüzünün büyüleyici görüntüsüyle güzel bir uyku çekebilirsin.
Cennet Koyu: Huzurun Kucağında
Huzurlu el değmemiş bir yer arıyorsan Cennet Koyu’nu tercih edebilirsin. Cennet Koyu’na ulaşmak için Kabak Koyu’na kadar araçla gidip sonrasında yürüyebilir ya da tekne kiralayabilirsin. Elbette tek seçenek bu değil. Ölüdeniz’den de tekne kiralayarak koya gidebilirsin. Burada konaklamak istersen bir tane özel işletme bulunuyor ve sadece burada kamp yapabiliyorsun, haberin olsun.
Çalış Plajı: Şehir Merkezinden Uzaklaşmadan Deniz Keyfi
Uzun geniş bir kumsalı ve yürüyüş yolu olan Çalış Plajı, Fethiye’nin merkezinde yer alıyor. Halk plajı olduğu için buraya giriş ücretsiz. Sadece şezlong ve şemsiye kiralamak ücretli. Sabah erken saatlerde ya da akşam saatlerinde ziyaret edersen güzel manzaralar ve sakin bir deniz yakalayabilirsin.
Darboğaz Koyu: El Değmemiş Bir Durak
Kayaköy tarafında bulunan Darboğaz Koyu’na direkt araçla ulaşım bulunmuyor. Gemile Koyu’na geldikten sonra dar bir patika yoldan 15-20 dakikalık orta zorlukta bir yürüyüşle bu saklı koya varabilirsin. Darboğaz Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Denize girmenin yanı sıra burada konaklamak istersen önceden hazırlık yapmanda fayda var. Buraya herhangi bir ulaşım aracıyla gelinemediği için doğal kalmış, huzurlu, sakin bir yer olduğunu söyleyebiliriz.
Günlüklü Koyu: Sakinlik Arayanlara Özel
Sakin, sığ, kumluk bir denize sahip olan Günlüklü Koyu özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içinde bulunan koya Yanıklar dolmuşuyla ulaşabilirsin. Yemyeşil bir orman, masmavi bir deniz… Bu güzel ikilinin yanına kamp ekleyebilirsin. Yalnız hem tabiat parkına giriş ücretli hem de kamp kurmak, haberin olsun.
İnlice Plajı: Göcek’e Giderken Bir Mola
Göcek yolu üzerinde bulunan İnlice Plajı, otopark, duş, tuvalet, kafe gibi olanaklara sahip. Belediye tarafından işletilen plaja giriş, şezlong ve şemsiye ücretli. Sakin temiz bir yer arıyorsan buraya da şans verebilirsin. Dilersen burada balık da tutabilirsin.
Büyük Boncuklu Koyu: Çam Ağaçları Arasında
Küçük ve büyük olmak üzere iki tane Boncuklu Koyu var. Büyük Boncuklu Koyu, taş ve kumla karışık bir plaja sahip. Deniz ayakkabısı götürerek bu sorunu çözebilirsin. Duş, tuvalet, kabin gibi ücretsiz kullanabileceğin hizmetleri var. El değmemiş bir doğanın içerisinde denizin tadını çıkarmak istersen buraya uğrayabilirsin. Çam ağaçlarının arasında kamp da yapabilirsin. Ayrıca koyda Sea Me Beach isimli özel bir işletme de var. Dilersen burada da vakit geçirebilirsin.
Özel aracın yoksa Kumluca-Fethiye otobüslerini kullanarak bu koya ulaşabilirsin.
Küçük Boncuklu Koyu: Eşsiz Manzaralar Peşinde
Büyük Boncuklu Koyu’nun komşusu olan Küçük Boncuklu Koyu’na giriş ücretsiz, ancak herhangi bir hizmet almak istersen cüzi bir ücret ödemen gerekiyor. Ayrıca bu koyda da Help Beach and Yacht Club işletmesi var. Dilersen buraya da göz atabilirsin.
Harika manzaralar sunan bu iki koyda da keyifli vakit geçirmek için seçenek çok.
Kumburnu Plajı: Dünyaca Ünlü
Fethiye’nin güzel plajlarından Kumburnu, Ölüdeniz Lagünü olarak da biliniyor. Bir tarafı çam ormanları, bir tarafı masmavi deniz olan Kumburnu’na giriş ücretli. Duş, tuvalet, otopark gibi imkanlara da sahip. Sakin, dalgasız bir deniz arıyorsan burası tam sana göre.
Karaot Plajı: Caretta Caretta’lara Dikkat
Yanıklar Köyü sınırlarında bulunan Karaot Plajı, el değmemiş güzergâhlar arayanlar için hayli uygun. Caretta ceratta’ların yaşam alanı olduğu için SİT alanı olarak belirlenmiş. Girişi ücretli. Yumuşacık kumları, berrak deniziyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.
Kalemya Koyu: Plajı Mavi Bayraklı
Eşsiz bir denize sahip olan Kalemya Koyu’nun tüm plaj işletmesi Hillside Beach Club’a ailt. Yani ancak otelde konaklayanların yararlanabildiği bir koy olduğunu söyleyebiliriz. Fethiye Yarımadası’ndaki güzel koylarda olduğu gibi burası da berrak bir deniz ve eşsiz manzaralar vadediyor. Ayrıca bu plaj Mavi Bayraklı plajlar arasında yer alıyor.
Turunç Pınarı Koyu: Yeryüzü Cenneti
Bölgenin eşsiz güzelliklerine sahip noktalarından biri de Turunç Pınarı Koyu. Deniz yoluyla ulaşılabilen koya, Fethiye’den kalkan tekne turlarına katılarak gidebilirsin. Koyda Yazz Collective isimli bir işletme olduğunu söyleyelim. Plajı kullanmak için otel müşterisi olmana gerek yok, ancak tabii ki hizmetlerin hepsi ücretli. Buraya gitmeyi planlıyorsan arayıp bilgi almanda fayda var.
Kuleli Plajı: Hem Karadan Hem Denizden Ulaşmak Mümkün
Keçiler Köyü’nde bulunan Kuleli Plajı, doğanın içerisinde sessiz sakin bir durak. Plajda tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğin bir işletme bulunuyor. Ailece gideceksen aileler için ayrılmış bir alanı da olduğunu söyleyelim. Giriş, şezlong ve şemsiye ücretli. Buraya hem karadan hem de denizden ulaşabilirsin. Özel aracın yoksa Fethiye’den kalkan dolmuşları kullanabilirsin.
Akvaryum Koyu: Adı Gibi Berrak Bir Deniz
İşletmesi yok, kara ulaşımı yok, herhangi bir hizmeti yok; ancak el değmemiş tertemiz bir doğası var. Dış dünyadan kendini soyutlayıp doğanın kollarına atılmak istersen berrak denizli Akvaryum Koyu seni bekliyor.
Aksazlar Koyu: İster Kamp Yap İster Denizde Vakit Geçir
Sonradan kum taşınarak plaj haline getirilmiş Aksazlar Koyu, hem kamp alanına hem kafeye hem de otoparka sahip. Tabii bunların hepsi özel bir işletmeye ait. Bu yüzden ücretli olduğunu söyleyelim. Fethiye’ye yaklaşık 4 km uzaklıktaki Keçiler Köyü’nde bulunan Aksazlar Koyu’na hem dolmuşla hem özel araçla ulaşabilirsin. Bir düğüne denk gelirsen şaşırma, burası bu tür organizasyonlar için de tercih ediliyor.
Fethiye Nerededir? Nasıl Gidilir?
Doğal güzellikleri ve mükemmel koylarıyla ünlü Fethiye, Muğla iline bağlı bir ilçe. Antalya ve Dalaman gibi diğer tatil cennetleriyle komşu olan Fethiye, uzun soluklu tatil yapmak için mükemmel bir yer.
Fethiye’ye gitmek için en pratik yol uçak seyahati. Kendine bir ucuz uçak bileti satın almak istersen bakman gereken yeri biliyorsun. Fethiye’ye, 45 km mesafedeki Dalaman Havalimanı üzerinden ulaşabilirsin. İniş yaptıktan sonra HAVAŞ ya da özel servislerle Fethiye’ye ulaşabilirsin. “Kendime bir araç kiralayacağım, etrafı geze geze gideceğim.” diyorsan uygun Bodrum uçak bileti de bakabilirsin. Bu havalimanını tercih edersen ve vaktin de varsa Bodrum’da gezilecek yerler çok!
Muğla Uçak Bileti Ara
Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken o kadar çok yer var ki. En iyisi koylarından sonra ilçe merkezine bir göz atalım.
Fethiye Merkez: Gece Hayatının Başlangıç Noktası
Fethiye’nin merkezi, ilçenin en canlı bölgesi. Fethiye gece hayatı mekanların bir kısmı burada. Ayrıca merkezde alışveriş yapılabilecek büyük mağazalar mevcut. Fethiye ilçe merkezi, özellikle Likya Yolu üzerinde bir tatil düşünenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği nokta. Fethiye’de alışveriş yapmak istiyorsan ilçe merkezinde ayrıca el yapımı takılar ve hediyelik eşyalar satan seyyar satıcılar bulabilirsin.
Fethiye’de nerede kalınır diye merak ediyorsan da ilçe merkezinde hem uygun fiyatlı hem de yüksek beklentileri karşılayan konaklama seçenekleri mevcut.
Kayaköy: Dokusu Kaybolmamış Bir Güzellik
Antik Likya uygarlığının en önemli kentlerinden Karmylassos kalıntıları üzerine kurulmuş Kayaköy, Fethiye merkeze 9 km uzaklıkta. Taş evlerden oluşan bu eski şehir, geçmişte Lebessos diye bilinirmiş. Fethiye tarihi yerler gezisi yapacaksan Kayaköy’ü seyahat rehberine ekleyebilirsin. Ölüdeniz’e yürüme mesafesinde olan bir tepeye kurulmuş Kayaköy, aynı zamanda Likya Yolu’nun duraklarından.
Likya Yolu: Yapılacaklar Listene Çentik Atma Zamanı
Uzun yürüyüşleri seviyorsan Fethiye’de dahil olabileceğin harika bir etkinlik var: Likya Yolu Yürüyüşü. Bu konuyu daha önce uzun bir şekilde yazmıştık. Sosyal medyada oldukça popüler olan Likya Yolu’nda planlayabileceğin birçok rota var. En iyisi, araştırma yapıp sana en uygun rotayı seçmek.
Saklıkent Milli Parkı – Saklıkent Kanyonu: Etkileyici Manzaralar
Doğa harikası yerlerden devam ediyoruz. Saklıkent Milli Parkı içerisinde yer alan Saklıkent Kanyonu, Dumanlıkaya yakınlarında inanılmaz manzaralar sunuyor. Saklıkent Kanyonu’nun biraz ilerisinde de Gizlikent Şelalesi var. Gizli saklı yerleri keşfetmeyi sevenlere duyurulur! Saklıkent, Fethiye merkeze 43 kilometre uzaklıkta.
Fethiye Kral Mezarları: Göğe Yükselen Anıt
Fethiye Kral Mezarları ya da diğer adıyla Amintas Kaya Mezarları; MÖ 4. yy’den kalan, kayalara oyulmuş mezarları kapsıyor. Fethiye’deki tarihi yerleri merak ediyorsan bakman gereken ilk yerlerden biri burası. Telmessos Antik Kenti de hemen yanında. Buraya giriş ücretli ancak Müze Kart ile ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin.
Kral mezarları Fethiye merkeze hayli yakın, ister yürüyerek ister otogardan kalkan dolmuşlarla buraya kolayca ulaşabilirsin.
Fethiye’nin Keyfini Çıkarmak İçin Gidilecek En Doğru Zaman
Akdeniz ikliminin etkisinde olan Fethiye, yaz-kış ziyaret edilebilir bir durak. Yaz sezonunda hareketli ve sıcak, bahar aylarında ise sakin ve ılık. Her mevsim denize girebileceğin bir yer. Uygun fiyatlı, kalabalık olmayan ve nispeten sıcak havalara sahip olan dönemi ise eylül, ekim ve mayıs ayları.
Fethiye’de Gece Hayatı Nasıldır?
Fethiye’nin eğlenceli gece hayatına hızlı bir giriş yapmak istersen Hisarönü’ne doğru bir rota çizebilirsin. Dans ve eğlence Fethiye’de Hisarönü’nden soruluyor. Fethiye merkezden uzaklaşmadan eğlenmek istersen Paspatur Sokağı’ndaki eğlence mekanlarına göz atabilirsin. Yaz aylarında 7/24 eğlencenin devam ettiğini söyleyelim.
Fethiye’nin Neyi Meşhurdur?
Fethiye’nin tatili, manzaraları, denizi, doğası için meşhur diyebiliriz. Kuzu eti kullanılarak hazırlanan Babadağ keşkeği, otlu ya da peynirli seçenekleriyle leğen böreği, farklı farklı otlarla hazırlanan otlu gözlemesi, yine farklı bir ot olan sılcan otu kavurması da Fethiye’nin meşhur lezzetleri arasında yer alıyor.
Fethiye’de Çocuklar İçin Uygun Yerler
Fethiye’de çocukların keyifli vakit geçirebileceği yerler hayli fazla. Kayaköy’de at binebilir, Ovacık’ta aquapark’ın tadını doyasıya çıkarabilirsin. Hisarönü’nde Sihirland’e uğrarsanız da ters olarak dekore edilmiş evde ailece farklı fotoğraflar yakalayabilir ve eğlence dolu dakikalar yaşayabilirsiniz.
Fethiye’ye Yakın Gezilecek Yerler
Fethiye, doğasıyla deniziyle en güzel tatil anılarının baş kahramanı olmaya aday. Tabii bu güzel tatil ilçesinin güzel komşuları da var. Tabelasını görmenin bile insana huzur verdiği, yaz-kış fark etmeksizin havasıyla insanın modunu yükselten o güzel güzergâhlara geldik.
Marmaris: Yeryüzü Cenneti
Muğla sınırları içerisinde yer alan Marmaris, Fethiye’nin güzel komşularından. Fethiye ile aralarında yaklaşık 120 km bulunan Marmaris hem denizi hem de yeşiliyle gezginler için güzel bir alternatif. Daha önce Marmaris’i yazmıştık, merak ediyorsan Marmaris’in En Güzel Plajları ve Koyları | Marmaris Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsin.
Dalyan: Eşsiz Bir Doğa
Antik kentleri, eşsiz manzaraları, tabii ki güzel denizi ve doğasıyla Dalyan, Muğla’nın en güzel tatil durakları arasında yer alıyor. Fethiye’ye de yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunuyor. Dalyan’da ne yapılır, nereler gezilir, nerede yüzülür detaylıca anlattığımız rehberimizi aşağıda bulabilirsin.
Dalyan Gezi Rehberi | Gezilecek Yerler
Kaş: Emeklilik Hayalleri Kurma Garantili
Kaş, Antalya sınırları içerisinde yer alan, Antalya’ya uzak ama Fethiye’ye hayli yakın bir noktada bulunan güzel bir tatil durağı. Su altı dalışı, yamaç paraşütü, gurme restoranları ve berrak deniziyle akılları baştan alan bu güzel yere henüz gitmediysen kaçırdıklarını bir düşün isteriz. Bu esnada French Oje ile Kaş Gezi Rehberi yazımız sana yardımcı olabilir.
Fethiye’de Mutlaka Yapmanız Gerekenler
- Sabahın erken saatlerinde Çalış Plajı’na gitmelisin. Çalış Plajı, sabah saatlerinde hem çarşaf gibi denizi hem de sessizliği ve sakinliğiyle kafanı dinlemek için birebir.
- Antik kent turuna çıkmalısın. (Patara Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Tlos Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti)
- Şövalye Adası’nda bir gün geçirmelisin.
- Amintas Kaya Mezarlarını ziyaret etmelisin.
- Safari ile Şelale Yaka işletmesine gitmelisin.
- Likya Yolu’nun bir kısmını yürümelisin.
- Bungee jumping, yamaç paraşütü, tüplü dalış, rafting. Bu dörtlü macera paketinin içerisinden en az birini yapmalısın.
Fethiye’de Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Fethiye içerisinde istediğin her yere yürüyerek ulaşabilirsin. Koyları ya da Fethiye’nin yakındaki durakları ziyaret etmek istiyorsan belediye otobüslerini kullanabilirsin. Yeni Cami arkasından kalkan minibüsleri ve otobüsleri tercih edebilirsin. 40 farklı hat bulduğu için hem yakın köylere hem de ilçelere ulaşım sağlayabilirsin. Muğla Belediyesi ulaşım sefer saatleri web sayfası üzerinden hem fiyatlarla hem de sefer saatleriyle ilgili bilgiye ulaşabilirsin. Tabii istediğin saatte taksi seçeneğini de değerlendirebilirsin.
Fethiye gezi rehberi için şimdilik bu kadar diyoruz. Fethiye tatiline çıkmayı düşünüyorsan hiç durma! Uçak biletini ayır, Fethiye otel rezervasyonunu yap ve tüm yılın stresini mavi sularda dağıtmaya hazırlan…
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’de Gün Batımının En İyi İzlendiği Yerler yazımıza geçebilirsin.
14 Comments
Vip Minibüs Kiralama
1 Temmuz 2018 at 17:28Mükemmel bir içerik olmuş elinize sağlık. Sayenizde fethiyeye giderken müthiş bilgilendik. Sonsuz teşekkürler.
Ahmet Buğra Tokmakoğlu
7 Eylül 2018 at 17:16Fethiye yılın 12 ayı ziyaret edilebilecek muhteşem bir destinasyon. Bu güzel yazı için teşekkürler.
Fethiye Turları Seven
18 Mart 2019 at 16:08Harika bir içerik. Tebrik ederim öncelikle. Fethiye doğası ile benzersiz bir bölge. Aynı zamanda yapılabilecek aktiviteler ve etkinlikleri ile tatilde gidilmesi gereken bir yer.
Doğa Özer
3 Mayıs 2019 at 21:36Çok güzel bir yazı olmuş Fethiye hakkında. Teşekkür ederiz
Ebru ACAR
3 Haziran 2019 at 02:39Fethiye gerçekten Türkiye’nin saklı cennetleri arasında yer alan bir yer. Mutlaka en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.
Dinç
15 Nisan 2020 at 20:27Fethiye’de hala keşfedilmemeiş o kada güzel yerler var ki. Gerçekten cennet.
Fethiye yamaç paraşütü
1 Mayıs 2020 at 01:31Fethiye (ÖLÜDENİZ) Yamaç Paraşütü heyecanını korona virüs bitince tekrar yapacağız.
Touryus Yamaç Paraşütü
3 Temmuz 2020 at 21:45Fethiye’de yamaç paraşütü uçuşu yapmak için Flypgs ekibini Ölüdenize bekliyoruz. Fethiye’ye geldiğinizde TOURYUS.COM web sitemizden bize olaşın sizleri uçuralım.
Fethiye Yamaç Paraşütü
1 Eylül 2020 at 11:25Merhaba,
Pegasus yine harika bir makale olmuş! 🙂 beğenerek okudum. Yamaç paraşütü Türkiye’de son yıllarda giderek popüler olmaya başladı. Ekstreme bir spor olmasına rağmen aslıda bir o kadar da güvenli. Hatta şunu söyleyebilirim ki kara da yolculuk yapmaktan daha güvenli. Bu güzel yazı için tekrar teşekkür ederim.
Ölüdeniz Yamaç Paraşütü
15 Şubat 2021 at 23:22Fethiye ile ilgili bu yazınızı çok beğendim. Fethiye Ölüdeniz’e geldiğinizde Touryus Yamaç Paraşütü ailesine sizleri bekliyoruz.
Skywalkers Yamaç Paraşütü
28 Aralık 2021 at 14:31Fethiye’nin güzellikleri ve tanıtımı açısından çok güzel bir yazı olmuş. Sizler arasından da buraya yolu düşen ekip arkadaşlarınıza Skywalkers Yamaç paraşütü ailesi olarak Fethiye Yamaç paraşütü aktivitesinde eşlik etmekten mutluluk duyarız.
Sohbet
8 Mayıs 2022 at 18:19Tşkler kardeşim emeklerinize saglık
Gezmeliyiz
14 Kasım 2022 at 17:55Çok detaylı ve fazlasıyla bilgilendirici bir yazı içeriği olmuş. Kabak koyunu ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.
Okan
23 Şubat 2023 at 23:16Ellerinize sağlık Fethiye hakkında oldukça detaylı ve faydalı bir yazı olmuş.