İçindekiler
İstanbul’da gezilecek yerler için ne bir hafta yeter ne de bir ay… İstanbul’a bir ömür bile yetmez! Avrupa Yakası’ndan başladık, Anadolu Yakası’na geçtik ve senin için İstanbul’un en güzel semtlerini yazdık.
“İstanbul’da gezilecek yerler nereler?” diye merak ediyorsan Fatih’i ilk sıraya al. Burası İstanbul’un en eski noktalarından ve burada görülebilecek birçok tarihi eser var. İstanbul gece hayatı için Beyoğlu ve Kadıköy, İstanbul’da gezilecek doğal yerler için Üsküdar ve Sarıyer. Bir de Beşiktaş var tabii. İstanbul’un saraylarının birçoğu orada!
Asla tamamen keşfedilemeyecek bir şehir İstanbul… Eskinin yedi tepelisi, günümüzde ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul, gezginleri her semtte başka bir yüzüyle karşılıyor.
Fatih
İstanbul’un en eski semti Fatih, şehrin tarihini fısıldıyor. Beyazıt, Sultanahmet ve Eminönü, Fatih gezisine başlamak için mükemmel; Fener ve Samatya da eski İstanbul’u merak edenlere birebir…
Fatih’te Gezilecek Yerler
- İstanbul Surları: İstanbul henüz Ligos isimli küçük bir köyken inşa edilen, Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerinde geliştirilen İstanbul Surları, 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmış.
- Ayasofya: 360 yılında İmparator Konstantin tarafından inşa ettirilen, bir kez yıkıldıktan sonra İmparator Jüstinyen tarafından 537 yılında tekrar yaptırılan Ayasofya, İstanbul’da gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında. Günümüzde, Ayasofya Müzesi olarak kullanılıyor.
- Topkapı Sarayı: İstanbul’un simgelerinden Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğunun yönetim merkezi olarak kullandığı bir yapılar bütünü. İstanbul’un tarihi yerleri gezisine çıktıysan şimdilerde müze olarak kullanılan Topkapı Sarayı’nı mutlaka görmen gerek. Topkapı Sarayı Müzesi hakkında detaylı bir yazımız var, ilgilenenler için buraya bıraktık.
- Sultan Ahmet Camii: İstanbul’un silüetlerinde muhakkak denk gelinen Sultan Ahmet Camii, Mimar Sinan’ın öğrencisi Sedefkar Mehmet Ağa tarafından tasarlanmış ve Osmanlı padişahı I. Ahmet adına yaptırılmış bir cami. 16 şerefeli cami, külliyesiyle beraber İstanbul’daki en kompleks ibadet yerlerinden biri konumunda. İstanbul’da gezilecek yerler listesi yapıyorsan Sultan Ahmet Camii üst sıralarda olsun.
- Mısır Çarşısı: İstanbul’un Avrupa Yakası’nda görülecek yerler çok. Şehrin en eski alışveriş noktalarından Mısır Çarşısı, renkli ve eğlenceli bir İstanbul deneyimi için İstanbul’da yapılacak şeyler listesine eklenmeli.
- Kapalıçarşı: İstanbul’un tam merkezine konumlanmış, sokaklardan ve pasajlardan oluşan dev bir çarşı. Kapalıçarşı, İstanbul’da gezilecek noktalar arasında en eğlenceli olanlardan biri. Ancak kalabalık sevmiyorsan burası sana göre değil!
- Yerebatan Sarnıcı: İstanbul’un en gizemli noktalarından biri, Medusa Başı gibi gösterişli sanat eserlerinin bulunduğu Yerebatan Sarnıcı. Ayasofya’ya yakın bir konumda bulunan bu sarnıç, İmparator Jüstinyen emriyle 6. yy’de yapılmış ve o dönemden beri ayakta.
- Süleymaniye Camii: Kanuni Sultan Süleyman adına, Mimar Sinan tarafından tasarlanan Süleymaniye Camii, klasik Osmanlı mimarisinin en nadide örneklerinden birisi! Mimar Sinan, sadeliğin ihtişamını yansıtan bu camiyi 85 yaşındayken tasarlamış.
- Kariye Müzesi: İstanbul’un tarihini keşfetmek için şehrin en eski binalarından biri olan Kariye Müzesi’ni ziyaret etmekten iyi ne olabilir? Mozaiklerle ilgilenenler Kariye Müzesi’ni mutlaka görmeli.
- Yeni Camii: İstanbul silüetini oluşturan yapılardan bir diğeri, mükemmel Eminönü sahil manzarasıyla Yeni Camii… 17. yy’de yapımı tamamlanan Yeni Camii, Galata Köprüsü’sünün hemen dibinde.
- İstanbul Arkeoloji Müzeleri: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olarak üç bölüme ayrılan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, şehrin tarihini keşfetmek için birebir.
- Rüstem Paşa Camii: Osmanlı çiniciliğinin muhteşem bir örneğini görmek istersen Eminönü civarında bulunan Rüstem Paşa Camii’ne gitmelisin. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa adına yaptırılan cami, İstanbul’un keşfedilmesi gereken tarihi yerlerinden biri.
- Aya İrini: İstanbul’un tarihi yerlerinden devam ediyoruz. Topkapı Sarayı bünyesinde bulunan Aya İrini, Doğu Roma dönemlerinden beri ayakta kalmış az sayıdaki yapıdan biri.
Beyoğlu
İstanbul gecelerinin ünlü semti Beyoğlu… İstiklal Caddesi turu, ardından Karaköy’de keyifli bir gezinti ve finalde Nevizade akşamı! “Anlatılmaz, yaşanır!” kalıbına Beyoğlu’ndan daha iyi bir örnek bulamazsın.
Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler
- İstiklal Caddesi: Yüzyıllardır İstanbul gece hayatının merkezi İstiklal Caddesi, şehrin en canlı bölgelerinden. 24 saat boyunca uyumayan bu cadde, İstanbul’da gezilecek yerler listesinin başlarında.
- Galata Kulesi: İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi, hikayeleriyle meşhur olduğu kadar restoranıyla da çok ünlü.
- Galata Mevlevihanesi: İstanbul’da Osmanlı’nın birçok eseriyle karşılaşmak mümkün. Yapımı 16. yy başlarında bitirilen Galata Mevlevihanesi, İstanbul’un ilk mevlevihanesi olma özelliği taşıyor ve günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Müzenin zengin koleksiyonunu gezebileceğin gibi atölyelerde yerini alarak kültür sanat çalışmalarıyla da kendini geliştirebilirsin.
- İstanbul Modern: Çağdaş sanatseverler, İstanbul Modern’in müdavimi. İstanbul’da kışın gidilecek yerler listene ekle, çıkışta da Boğaz manzarası eşliğinde sıcak kahveni içersin. İstanbul Modern, perşembe günleri ücretsiz giriş sağlıyor.
- Tarihi Galatasaray Hamamı: İstanbul gezisinde hamam sefası yapmadan olmaz. İstiklal Caddesi üzerindeki Tarihi Galatasaray Hamamı, şehrin en eski hamamlarından biri. 15 yy’de inşa edilmiş.
- St. Antuan Kilisesi: İstanbul’un en büyük Katolik kilisesi olan Sent Antuan, 13. yy’de yapılmış bir kilisenin devamı niteliğinde. Tramvay yolu yapımı nedeniyle yıkılan ilk kilisenin yerine ünlü mimar Giulio Mongeri tarafından tasarlanan St. Antuan Kilisesi, günümüzde İstanbul gezilecek yerler listesindeki en gözde mekanlardan biri.
- Rahmi M. Koç Müzesi: Eski arabalarla ve sanayi objeleriyle ilgiliysen Rahmi M. Koç Müzesi tam sana göre. İstanbul’da ailecek gidilecek bir arıyorsan bu müzede çocukların öğreneceği çok şey var.
- Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi: Tarihe geçmiş isimlerin ve günümüzün en popüler simalarının balmumu heykellerini Madame Tussauds Balmumu Müzesi’nde inceleyebilirsin.
- Fransız Sokağı: İstiklal Caddesi’nin tam ortasında bulunan Galatasaray Lisesi’nin arkasında kalan Fransız Sokağı, kafelerin ve eski binaların bulunduğu renkli bir bölge. Burası, İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler listesine eklenir!
- Miniatürk: Dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parklarından Miniatürk, tarihin en önemli Türk yapılarının maketlerini görebileceğin bir yer. İstanbul’da gezilecek yerler, Avrupa Yakası civarında toplanmış ve Miniatürk de içlerinde en ilginç olanlardan biri.
- Pera Müzesi: Tepebaşı semtinde bulunan Pera Müzesi, aslında bir müzeden çok daha fazlası. Burada film etkinliklerine katılabileceğin gibi atölyelere katılarak kendini kültür ve sanat alanında geliştirebilirsin de.
Beşiktaş
İsmini verdiği futbol takımıyla ünlü Beşiktaş, İstanbul’un en ünlü saraylarına ev sahipliği yapıyor. Futbol takımının mükemmel bir sloganı var, semte de uyuyor: Come to Beşiktaş! İstanbul’da gezilecek semtler arasında Beşiktaş, kesinlikle farklı ve özel bir atmosfere sahip.
Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler
- İstanbul Deniz Müzesi: Türkiye’nin en büyük denizcilik müzesini görmen için Beşiktaş’a gitmen yeterli. Tam sahile konumlanmış İstanbul Denizcilik Müzesi, gemicilikle ilgili birçok enteresan bilgi ve objenin bulunduğu bir mekan.
- Yıldız Sarayı: Enfes İstanbul Boğazı manzarası sunan Yıldız Sarayı, 18. yy’nin başlarında III. Selim tarafından, annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, ardından yapılan eklemelerle günümüzdeki halini almış. Batı etkileşimindeki Osmanlı mimarisini görmek isteyenler, Yıldız Sarayı’nı ziyaret etmeli.
- Dolmabahçe Sarayı: Son dönem Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülmecit tarafından 19. yy’nin ortalarında yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş sahili boyunca görülebilecek en ihtişamlı yapılardan. Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullandığı Dolmabahçe Sarayı, günümüzde “müze saray” olarak tarih tutkunu ziyaretçilerini bekliyor.
- Çırağan Sarayı: Günümüzde otel, restoran ve toplantı mekanı olarak hizmet veren Çırağan Sarayı, İstanbul’un tarihi yerlerinden belki de en güzeli. Sultan Abdülaziz döneminde yapımı bitirilmiş ve inanılmaz bir Boğaz manzarasına sahip.
- Yıldız Parkı: İstanbul’da gezilecek doğal yerler arıyorsan rotalarından biri Yıldız Parkı olsun. Büyük, yemyeşil ve huzurlu bir ortam için Yıldız Parkı mükemmel bir seçim.
- Maçka Parkı: Nişantaşı ve Harbiye arasında büyük bir alana kurulu Maçka Parkı, İstanbul’da gezilecek doğal yerler arayanlar için bir diğer adres.
- Ihlamur Kasrı: Pazar günü dışarıda kahvaltı yapmak için harika bir yer olan Ihlamur Kasrı, betonlar arasında saklı kalmış bir cennet gibi.
- İstanbul Resim ve Heykel Müzesi: Türkiye’nin ilk güzel sanatlar müzesi olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı ve sanat tarihine geçmiş sanatçıların eserlerini sergiliyor. Müze, pazar ve pazartesi hariç her gün 10.00-16.30 arasında ziyaret edilebiliyor.
- Feriye Sarayı: “En güzel İstanbul Boğazı manzarası nereden izlenir?” diyorsan seni Feriye Sarayı’na alalım. Günümüzde düğün ve toplantı gibi organizasyonlar için kiralanabilen bu saray, restoran olarak da hizmet veriyor.
Kadıköy
İstanbul trendleri Kadıköy’den çıkar. Son yılların yükselen değeri Kadıköy, gece hayatı ve doğasıyla İstanbul’a nefes aldırıyor. Kadıköy’de boğa heykeliyle fotoğraf çektirmek, buranın en ünlü trendlerinden.
Kadıköy’de Gezilecek Yerler
- Haydarpaşa Garı: Eski zamanların ayrılık ve kavuşma mekanı Haydarpaşa Garı, günümüzde Kadıköy’e vapurla gelenleri karşılayan bir yapı konumunda. Alman mimarlar ve İtalyan işçiler tarafından yapılan Haydarpaşa Garı, İstanbul Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında.
- Boğa Heykeli: Kadıköy’üm tam ortası, Boğa Heykeli. Herkes burada buluşur, Kadıköy’de tüm yollar Boğa Heykeli’ne çıkar!
- Süreyya Operası: İstanbul gezilecek yerler listemize sanatsal mekanlardan devam ediyoruz. 1924 yılında milletvekili Süreyya İlmen tarafından inşa ettirilen Süreyya Operası, Kadıköy’de kültür sanat tutkunlarını bir araya getiriyor.
- Barlar Sokağı: İstanbul gece hayatında gezilecek yerlere mi bakıyorsun? Kadıköy Barlar Sokağı’na git, istemediğin kadar mekan var. Hepsi nezih, uygun fiyatlı ve güzel müzik yayını yapıyor. Bu arada sokağın asıl ismi Kadife.
- Moda Sahili: İstanbul’da gezilecek doğal yerlerden biri de Moda Sahili. Caddebostan’a kadar ilerleyen bu sahil, inanılmaz manzaraları, keyifli sohbetleri ve mutlu insanlarıyla ünlü.
- Barış Manço Müzesi: Moda Sahili’ne giderken Caferağa Mahallesi’nde Barış Manço Müzesi’ne denk gelebilirsin. Yediden yetmişe tüm ülkenin hayran olduğu sanatçılardan Barış Manço’yu anmak için buradan daha iyisini bulamazsın!
- Caddebostan Sahili: Moda Sahili’nden sonra Caddebostan Sahili geliyor. Sonsuzluğa karışan mavi manzaralara dalmak için rotan belli, Caddebostan Sahili seni bekliyor.
- İstanbul Oyuncak Müzesi: Anadolu Yakası’nda gezilecek yerlerin en eğlencelilerinden biri İstanbul Oyuncak Müzesi. Buradaki nostaljik oyuncaklar, büyüklere çocukluklarını hatırlatacak, küçüklerin ise hayal gücüne ilham verecek. İstanbul’da ailecek gidilecek yer arayanlar, Oyuncak Müzesi’ni bir yere not etsin.
- Kalamış Parkı: İstanbul Anadolu Yakası’nda gidilecek doğal yer çok. İyot kokulu atmosfer eşliğinde, ağaç gölgeleri altında dinlenmek ve keyifle doğanın tadını çıkarmak için Kalamış Parkı çok iyi bir rota.
Üsküdar
“Üsküdar’a giderken aldı da bir yağmur” diye şarkısı var, İslam mimarisinin en güzel örneklerinden camileri var, sahil boyunca mükemmel İstanbul manzaraları var… Yani Üsküdar’da yapılacak çok şey var!
Üsküdar’da Gezilecek Yerler
- Kız Kulesi: İstanbul’un simgesi denilince akla gelen ilk mekan, efsaneleriyle ünlü Kız Kulesi. Yaklaşık MÖ 500 yıllarına tarihlenen bu yapı, teorilere göre önceden kıyının bir parçasıyken zaman içerisinde bulunduğu yerden kopmuş ve bir adacığa dönüşmüş. Kız Kulesi, günümüzde bir restoran olarak hizmet veriyor. İstanbul’da özel bir şeyler yapmak istiyorsan Kız Kulesi’nde bir yemek yiyebilirsin.
- Çamlıca Tepesi: İstanbul’da gezilecek doğal yerlere bakınanlar için verebileceğimiz bir öneri de Çamlıca Tepesi. İstanbul manzarasını tepeden izleme keyfiyle beraber buradaki sosyal tesislerde ekonomik bir şekilde yemek ve içecek sipariş edebilirsin.
- Fethipaşa Korusu: Üsküdar, tam bir aşıklar semti… İstanbul’da sevgiliyle gezilecek yerlere bakıyorsan Fethipaşa Korusu hem gezmek hem de bir şeyler yemek için ideal. Fethipaşa Sosyal Tesisleri’nde manzara da bir harika!
- Beylerbeyi Sarayı: Ünlü mimar Sarkis Balyan’ın 19. yy ortalarında Sultan Abdülaziz’in emriyle tasarladığı Beylerbeyi Sarayı, padişahlar için bir dinlence yeri olmasının yanı sıra yabancı devlet adamları için de konukevi olarak kullanılmış. Günümüzde ziyaretçilere açık olan Beylerbeyi Sarayı, pazartesi ve perşembe günleri haricinde 09.00-17.00 saatleri arasında gezilebiliyor.
- Mihrimah Sultan Camii Külliyesi: Anadolu Yakası’nda gezilecek tarihi yerlerden biri de Mihrimah Sultan Camii Külliyesi. Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı adına Mimar Sinan tarafından tasarlanan Mihrimah Sultan Camii, İstanbul’da görülebilecek Osmanlı eserlerinden biri.
- Hababam Sınıfı Müzesi: Rıfat Ilgaz’ın ünlü eseri, yediden yetmişe herkesin hayranı olduğu Hababam Sınıfı’nın çekimlerinde kullanılan yeri görmek ister misin? Günümüzde öğretmen evi olarak da kullanılan Hababam Sınıfı Müzesi, filmin atmosferini solumak isteyenler için mükemmel bir durak.
- Çinili Camii: 17. yy’de yapımı tamamlanan Çinili Camii, Osmanlı çiniciliği ile ilgilenenlerin kesinlikle İstanbul gezi rehberine eklemesi gereken bir yapı. Mahpeyker Kösem Sultan adına yaptırılan cami, İstanbul’un tarihi yerleri arasında mütevazı bir güzelliğe sahip.
- Surp Garabet Ermeni Kilisesi: İstanbul’da gezilebilecek tarihi yerler için asla bir gün yetmez. Yapım yılı 16. yy’den eskiye tarihlenen Surp Garabet Ermeni Kilisesi, 2006 yılında restore edilerek ibadete açılmış.
- Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi: Her çocuğun hayali, özgürce uçurtma uçurabilmektir! İstanbul’da gezilecek yerler arasında Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, görülebilecek en mutluluk dolu mekanlardan.
- Kuzguncuk: İstanbul Boğazı’nın hemen kıyısında, sahil boyunca uzanan eski evlerle dolu bir yer Kuzguncuk… İstanbul’un en güzel semtlerinden Kuzguncuk, hafta sonu İstanbul’da gezilecek sakin yer arayanların mutlaka uğraması gereken noktalardan!
Sarıyer
Sarıyer’in böreği, muhallebisi ve balığı çok güzel olur derler. Aslında güzel olan, her şeyi daha iyi yapan Sarıyer’in havası! Sarıyer, merkezi bölgelere belki biraz uzak olabilir, ama gezip görülmeye kesinlikle değer.
Sarıyer’de Gezilecek Yerler
- Rumeli Hisarı: İstanbul’da gezilecek yerler arasında Rumeli Hisarı, kesinlikle özel bir konuma sahip. Şehrin en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nin konumlandığı bu alan, muhteşem manzaralara sahne olurken açık hava müzesiyle tarih tutkunlarına eğlenceli bir rota sunuyor.
- Sadberk Hanım Müzesi: Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi, Vehbi Koç tarafından eşi Sadberk Hanım’ın anısına Azeryan Yalısı isimli yapıda yaptırılmış. Müzede görülebilecek çini ve seramik eserlerin yanı sıra katılmak isteyenler için sanat ve kültür alanında atölyeler düzenleniyor.
- Emirgan Korusu: İstanbul’da gezilecek doğal yerler arayanlar için Sarıyer, inanılmaz bir semt! Muhteşem manzaralar, mis gibi doğa kokusu ve rengarenk çiçekler… Emirgan Korusu, bahar ve yaz aylarında şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmak isteyenlerin buluşma noktası!
- Belgrad Ormanı: İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından Belgrad Ormanı, içinde bulunan eski su kemerleriyle huzurlu ve keyifli bir gezi isteyenler için ideal. Birçok canlı ve bitki türünü gözlemleyebileceğin Belgrad Ormanı, İstanbul’da gezilebilecek doğal yerler listesinin ilk sırasında olmayı hak ediyor.
- Sakıp Sabancı Müzesi: Osmanlı Dönemi’nden kalma değerli hat sanatı eserleri, el yazmaları, resimler ve mobilyalar, Sakıp Sabancı Müzesi koleksiyonunu oluşturuyor. Geçici sergileri takip ederek dünyaca ünlü sanat eserleriyle de burada karşılaşmak mümkün. İstanbul’da gezilecek kültür ve sanat mekanı arayanlar, Sakıp Sabancı Müzesi’ni bir yerlere not etmeli.
- Rumeli Feneri: Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na ilk geçiş noktası olan Rumeli Feneri, 19. yy’den beri, 30 km uzaklıktan gemilere yol gösteriyor. İstanbul’da gezilecek sakin bir yer arıyorsan Rumeli Feneri’ni mutlaka görmelisin. Buradaki manzara tüm düşüncelerini dolduracak ve böylece bütün sorunlarından uzaklaşacaksın.
- Garipçe Köyü: Rumeli Feneri’nin hemen yanında bulunan bu sevimli köy, taptaze balıklar yemek ve onları satın almak için gidilebilecek bir yer. Çevrede harika doğa manzaraları da var!
- Sait Halim Paşa Yalısı: İstanbul Boğazı manzarası izlemek için gidilebilecek yerlerden biri olan Sait Halim Paşa Yalısı, 19. yy ortalarında inşa edilmiş bir eser. Günümüzde toplantı ve düğünler için kiralanabilen bir mekan konumunda.
- Atatürk Arboretumu: İstanbul’da gezilecek doğal yerler arasında en güzel seçeneklerden biriyle karşındayız. İstanbul Üniversitesi tarafından araştırma ve eğitim için kullanılan Atatürk Arboretumu, doğa ile içe içe bir gezi düzenlemek için ideal.
- Kilyos: İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunan Kilyos, aynı zamanda denize de girilebilecek bir yer. Yaz mevsiminde deniz tutkunlarını buluşturan Kilyos, kış sezonunda huzurlu manzaraların seyrine dalmak için gidilebilecek bir semt.
- Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Otomobil tutkunlarının İstanbul’da gezebileceği harika bir müze var: Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi. 1920-1980 arasında dünyadaki popüler araç modellerini görmek istersen rotanı Tarabya’ya çevir.
- Baltalimanı Japon Bahçesi: İstanbul gezi rehberimizi, son bir öneriyle tamamlıyoruz. Baltalimanı Japon Bahçesi, adından belli olduğu gibi Japon bahçe sanatlarından esinlenerek oluşturulmuş bir park. Klasik bir Japon bahçesinin tüm ögelerini taşıyan Baltalimanı Japon Bahçesi, İstanbul’da gezilecek sakin bir yer arayanlar için mükemmel bir seçim.
İstanbul’un en iyi kahvecilerini merak ediyorsan diğer yazımızdan devam edebilirsin.
İstanbul gezisi için az vakti olanlar için de bir içerik hazırlamıştık: 48 Saatte İstanbul’u Gezebilir misin?
İstanbul’un sokak lezzetleri de pek meşhur…
Son olarak, İstanbul uçak biletini buraya bırakıyoruz. 🙂
One Comment
görkem
31 Temmuz 2018 at 12:38istanbul güzel anlatım güzel daha ne denilebilirki teşekkürler paylaşım için 🙂