Evcil Hayvan Yurt Dışı Prosedürleri

Sensiz Olmaz: Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Yapmak

Evcil hayvanla uçak yolculuğu yapmak mümkün mü? Evcil hayvan taşımacılığı prosedürlerine göre mümkün. Biricik dostun, evcil hayvanla seyahat koşullarına uyuyorsa onunla birlikte uçağa binebilirsin. Teknik detayları, yukarıdaki satırda verdiğimiz linkten öğrenebilirsin.

Bu yazımızda, daha çok evcil hayvan ile uçak yolculuğu yapmayı kolaylaştıran detaylardan bahsedeceğiz.

Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır?

Kediyle Uçak Yolculuğu

Evcil hayvanla uçak yolculuğu yapmak için dikkat etmen gereken 4 ana başlık var. Bu başlıkları dikkatli bir şekilde incelediğin sürece evcil hayvanınla beraber sorunsuz bir şekilde uçak yolculuğu yapabilirsin.  

  • Rezervasyon
  • Sağlık Raporu ve Kimlik
  • Uygun Kafes
  • Ek Ücret

Evcil Hayvanınla Yurt Dışına Çıkmak İstiyorsan Önce Rezervasyon

Evcil Hayvanla Yurt Dışı

Evcil hayvanınla beraber seyahat etmeye karar verdikten sonra yapman gereken ilk şey, müşteri hizmetleriyle iletişime geçip uçakta onun için yer ayırtman. Her uçağın belirli sayıda evcil hayvan kotası oluyor, yani rezervasyonunu son ana bırakırsan uçakta evcil hayvanın için yer bulamayabilirsin. :/

Rezervasyon için 72 saat önceden müşteri hizmetleriyle iletişim kurarsan işini garantiye almış olursun. 😉

Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Yapmak için Gerekli Belgeler

Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu

Evcil hayvanınla uçak yolculuğuna çıkmadan önce veterinere gidip dostunun seyahat etmekle ilgili hiçbir sakıncası bulunmadığını belirten bir sağlık raporu alman gerekiyor. Bu raporun kaşeli ve imzalı olması, önemli bir detay. Sağlık raporunun dışında aşı kartının dahil olduğu, geçerli bir hayvan kimlik kartına da sahip olman gerekiyor.

Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Yapmak için Dikkat Edilecek Şeyler

Uçak Seyahati Evcil Hayvan

Evcil hayvanla uçağa bineceksen hem senin hem dostunun hem de diğer yolcuların rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için uyman gereken bazı prosedürler var. Araya birkaç tavsiye de sıkıştırdık:

  • Evcil hayvanın için uygun bir kafes ya da kutu edinmelisin. Kafes ya da kutu ne kadar sade olursa o kadar iyi.  
  • Evcil hayvanın belirli ağırlığın üzerindeyse ya da kutusunun boyutları fazla büyükse evcil hayvanın kargo bölümünde seyahat eder. Evcil hayvanınla beraber uçağa binmek istiyorsan kedi ve köpekler için uygun bir sepet, kuşlar için uygun bir kafes edinmen iyi olur.
  • Evcil hayvanı taşıyacağın sepetin azami 32*32*50 boyutlarında olmasına dikkat et.
  • Evcil hayvanla uçak yolculuğu yapmadan önce güncel bilgileri öğrenmek için çağrı merkezinden destek al.
  • Evcil hayvanların X-Ray cihazından geçmesi, sağlık problemlerine yol açabilir. O yüzden havalimanı personelinden mutlaka destek iste.

Uçakta Evcil Hayvan Taşıma Ücreti

Evcil Hayvan Taşıma Ücreti

Uçakta evcil hayvanınla beraber seyahat etmek istiyorsan, onun için de bir bilet alman gerekiyor. Uçakta evcil hayvan taşıma ücretlerini buraya tıklayarak inceleyebilirsin.

Evcil Hayvanla Yurt Dışına Çıkma Prosedürleri

Evcil Hayvan Yurt Dışı Prosedürleri

Evcil hayvanla yurt dışına çıkma prosedürleri her ne kadar uluslararası standartlarla belirlenmiş olsa da bu karşılaşacağın durumlar gideceğin ülkeye göre değişiyor. Avrupa ülkelerine giriş yaparken prosedürlere çok dikkat edilse de Rusya ya da Orta Doğu ülkelerindeki havalimanı güvenlik personeli, evcil hayvanlara karşı çok daha esnek olabiliyor. Biz sana prosedürlerden bahsedelim.

Evcil hayvanla yurt dışına uçakla seyahat edebilmen için evcil hayvanının aşıları tam olmalı ve beklenen sağlık testlerinden geçebilmeli. Bu testlerin geçerli sayılması için evcil hayvanını, seyahatten 4-5 ay önce veterinere götürmen iyi olur.

  • Kuduz titre (titrasyon) testi. Avrupa Birliği ülkeleri, giriş yapacak hayvanlar için bu testi zaruri kılmış. Üstelik bu testin sonucundan itibaren 3 ay geçmiş olması gerekiyor.
  • Evcil hayvanın mikroçip taşımalı.
  • Evcil hayvanın için Avrupa Birliği Pet Sağlık Formu temin ederek şehrin gümrük müdürlüğünde gerekli işlemleri yaptırmalısın.
  • Gideceğin ülkenin büyükelçilik biriminden detaylı bilgi edinerek sorunsuz bir şekilde evcil hayvanınla yurt dışına çıkabilirsin.

Köpek ile Uçak Yolculuğu Yapmak

Köpek ile Uçak

Köpekler, çoğunlukla uçakların kargo bölümünde seyahat eder. Kafesleri ile birlikte ağırlığı 8 kilogramı geçen evcil hayvanlar havalandırma sistemli kargo kompartımanında yolculuklarını gerçekleştirir. Köpeğinle beraber uçak yolculuğu yapacaksan dikkat etmen gereken noktalardan bahsedelim.

  • Köpeğini seyahatten önce hafif yiyeceklerle beslemen iyi bir fikir.
  • Köpeğin ilk kez uçağa binme deneyimi yaşayacaksa basınç değişimleri onu rahatsız edebilir. Köpeğine sakinleştirici vermeyi düşünüyorsan zorunda kalmadıkça veterinerlerin bu durumu onaylamadıkları aklında bulunsun. Köpeğin ile ilgili medikal her durumu veterinerine danışmalısın.
  • Köpeğinin mutlaka kimliğini belli edecek bir tasması olsun.
  • Köpeğini, uçuşun hemen öncesinde besleme!
  • Köpeğin, kargo bölümünde seyahat edecekse kafesin içine sabitlenmiş mama ve su kabı koymayı düşünebilirsin.
  • Kafesin üzerinde “Canlı Hayvan” veya “Live Animal” ibaresi olmalı.
  • Seyahat öncesi köpeğinin enerjisini üzerinden atması iyi bir fikir. Yani onunla oyna ve onu uçuş öncesinde yürüyüşe çıkar.

Kedi ile Uçak Yolculuğu Yapmak

Kedi ile Uçak

Kedi ile uçak seyahati yapmayı düşünüyorsan bir üst başlıkla belirttiğimiz tavsiyeler işine yarayacaktır. Uçuşun uzun süreliyse kediniz için yanınızda yedek mama ve su bulundurmanın yanı sıra olası türbülansa karşı emici özelliği bulunan evcil hayvan pedi gibi ürünlerle kedini taşıdığın sepeti ya da kutuyu koruma altına alabilirsin.

Kediler sıcaklıktaki ani değişimlerden hoşlanmazlar. Bu nedenle, uçak seyahat zamanını hava sıcaklığının ideal olduğu anlara göre ayarlaman iyi olur.  

Kuş ile Uçak Yolculuğu Yapmak

Kuş ile Uçak Yolculuğu

Evcil kuş ile uçak yolculuğu yapmak için öncelikle çağrı merkezinden destek al. Kuş gribi (her ne kadar solunum yolu ile bulaşmıyor olsa da) gibi rahatsızlıklar, diğer yolcuları kötü etkilediği için belirli dönemlerde kanatlı evcil hayvanlar uçağa alınmayabiliyor.

Evcil kuşun için uçuş standartlarına uygun bir kafes edinmelisin. Kafesin, havalimanı kontrol noktalarında geçerken şüphe yaratmaması için sade bir tasarıma sahip olması gerekir. Ayrıca kafesi kapatmak için örtü kullanıyorsan kontrol noktalarında örtünün açık olması önemli. Uçağın içindeyken kafesin örtüsünü kapatabilirsin.

Seyahat öncesi veterinerden destek alarak evcil kuşun için özel bir diyet programı geliştirebilirsin. Mineral ve vitamin ağırlıklı bir diyet, kuşların bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kedi, köpek ya da kuş; Pegasus, evcil hayvanla uçak yolculuğuna çıkabilmen için sana her türlü desteğe hazır. En ucuz uçak bileti fiyatlarıyla uçabileceğin Pegasus, dostunla beraber güvenli ve hızlı bir yolculuk yapmanı sağlayacak.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

29 Comments

Bir yanıt yazın