Pegasus’tan İstanbul Sabiha Gökçen’de misafir memnuniyeti adına tarihi adım
Son Güncelleme : 29 Kasım 2023
Pegasus’tan İstanbul Sabiha Gökçen’de misafir memnuniyeti adına tarihi adım
Pegasus Hava Yolları, ana üssü olan ve günde 400 sefere yakın bir operasyon düzenlediği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda misafir memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için tarihi bir adım attı. Uzun bir süredir terminal tarafındaki check-in, bagaj kabul, boarding vb gibi hizmetleri kendisi veren Pegasus, yer işletme hizmetlerinin apron ve uçak park alanı tarafında kalan; kendi uçaklarına bagaj yükleme ve boşaltma, terminal ile uçak arası misafirlerin transferleri, uçak içi temizliği, kargo, de-iceing, uçak yıkama, bagaj ayırma sahası ve tüm bunlara bağlı diğer hizmetleri doğrudan kendi personeliyle vermeye başladı.
Pegasus’un Genel Müdürü Mehmet T. Nane, konuyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında, “Pegasus Hava Yolları olarak misafirlerimizin memnuniyetini artırmak için sürekli çalışmalarımıza devam ediyor ve iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Seyahatin bir parçası olan havalimanı terminalleri ile uçak arasındaki taşıma aşamasında da misafirlerimize Pegasus deneyimini ve yenilikçi uygulamalarını yaşatmak istedik. 18 Ağustos 2015’te Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli ruhsatımızı almamızı takiben 29 Mart 2016’dan itibaren de kademeli olarak hizmetlerimizi kendimiz vermeye başladık. 1 Haziran’dan itibaren de tüm ramp hizmetlerini kendi personelimiz ve ekipmanlarımız ile vermeye başlıyoruz” dedi.
Pegasus yer işletme hizmetleri için 1.000 kişilik ek istihdam sağladı ve 20 milyon Euro’luk ekipman yatırımı yaptı
Mehmet T. Nane, “Proje kapsamında yaklaşık 1000 kişilik yeni bir istihdam sağladık. Yeni arkadaşlarımızla beraber Pegasus’un toplam çalışan sayısını 2016 yılının ilk 3 ayı sonu itibariyle 5378’e yükselttik. Yeni çalışma arkadaşlarımız Ocak’tan bu yana Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatnamesinin üzerinde eğitimlerini alarak peyderpey görevlerine başladı. Yeni çalışma arkadaşlarımız eğitimlerini satın aldığımız simülatörlerde, sınıflarda, sahada ve iş başında tamamladı. Ayrıca ekipler sürekli eğitimlerine devam ediyorlar ve araçlar üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.
Ekipman tarafında ise operasyonlarımıza Türkiye’de olmayan, yer hizmetleri konusunda en yeni ve en teknolojik ürünleri seçerek başladık. Ekipman parkını yeni oluşturduğumuz için yer hizmetleri pazarındaki en teknolojik ürünleri alma fırsatımız oldu. Bu operasyonu eksiksiz gerçekleştirebilmek için yaklaşık 20 milyon Euro’luk bir ekipman yatırımı gerçekleştirdik” şeklinde devam etti.
Toplam 7,2 Milyon Euro yatırım ile 24 adet TAM Durabus VivAir² 104WL modeli tedarik ettiklerini açıklayan Mehmet T.Nane, uçak merdiveni, konveyör bantı, temizlik jeneratörü, bagaj taşıma arabası, su ve foseptik vb. satın alımları Timsan A.Ş. den, Ambulift olarak adlandırılan 5 adet Hasta Nakil Araçlarının teminini ise Denge Makine’den sağladıklarını açıkladı.
Pegasus, bunlarla beraber Alman Schoff ve Goldhofer firmalarından 13 adet Push Back “uçak itme traktörü”, Amerikan JBT’den 5 adet De-icing “Buz Çözme aracı”, Fransız Fayat Group Charlette’ten 38 adet Baggage Truck “Akülü Bagaj Traktörü”, Avusturyalı Hitzinger’den 18 adet Ground Power Unit “Harici Elektrik Ünitesi” ve Fransız Guinaut’tan da 2’şer adet Air Starter ve Air Condition “Motor Kompresörü ve Klima Üniteleri” tedarik etti.
İstanbul Sabiha Gökçen Pegasus’un operasyonunun da kalbi olarak faaliyet gösteriyor
Pegasus olarak Sabiha Gökçen’de günde yaklaşık 200 iniş / kalkış ile 400 seferlik bir operasyon yönettiklerini ifade eden Mehmet T. Nane, “Bildiğiniz gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, tarifeli seferlere başladığımız 2005 yılından bu yana Pegasus’un ana üssü konumunda. Şirketimiz düşük maliyetli uçuşları için Sabiha Gökçen’i merkez seçtiği dönemlerde, burada haftada birkaç sefer yapıldığı sıklıkla anlatılan bir hikâyedir. Bugün ne kadar Pegasus Sabiha Gökçen’de büyüdü diyebiliyorsak aynı şekilde Sabiha Gökçen de Pegasus ile büyüdü diyebiliriz.
Sabiha Gökçen bizim uçuşlarımız başlattığımız 2005 yılı sonu itibarıyla 1.019.746 yolcuya hizmet veriyordu. Bu rakam 2015 sonu itibarıyla 28.285.578 oldu. Genel operasyonumuzun %59’unu yaz operasyonumuzun ise %70’ini Sabiha Gökçen’den yönettiğimiz bir dünyada, burada misafire sunduğumuz hizmetin kalitesi genel operasyon kalitemiz ve mükemmelliğimiz açısından kritik önem taşıyor. Yer işletme servislerinde kontuarlardan sonra ramp bölgesini de devralarak sağlıklı bir operasyon kontrolünü ele alıyoruz” yorumunu yaptı.