Pegasus’un “Yarınlara Uçuyoruz” projesinde yeni dönem başlıyor
Son Güncelleme : 29 Kasım 2023
Pegasus’un “Yarınlara Uçuyoruz” projesinde yeni dönem başlıyor
Pegasus Hava Yolları’nın gençlerin güçlenmesiyle ilgili fikirleri desteklemek üzere 2018 yılında başlattığı sosyal sorumluluk projesi Yarınlara Uçuyoruz’da 3. dönem başlıyor. Şubat 2022 – Mart 2023 tarihleri arasında Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV) yürütücülüğünde ilerleyecek proje kapsamında; 3 sivil toplum kuruluşunun doğrudan 18-29 yaş arası gençleri hedefleyen çevrim içi ya da yüz yüze projelerine destek verilecek. STK’lar projeleriyle www.yarinlaraucuyoruz.com internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
Değerlendirme kriterleri doğrultusunda teknik ön elemeden geçirilecek başvurular, projenin Değerlendirme Kurulu tarafından yapılacak seçimle belirlenecek. Gençlik alanıyla kesişen ve Pegasus Hava Yolları tarafından sahiplenilen toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre gibi konulara katkı sunan projeler seçim aşamasında önceliklendirilecek. Yarınlara Uçuyoruz Projesi kapsamında, “Çevreyi koruma ve iklim değişikliğine karşı mücadele”, “gençlerin iyi olma hali”, “dijital okuryazarlık ve dijital güvenlik” olmak üzere 3 farklı tematik alanda gençlerin güçlenmesini hedefleyen projeler desteklenecek.
Daha kapsamlı destek
Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Gençleri önemsiyoruz ve topluma değer yaratmaları için gençleri desteklemenin önemine yürekten inanıyoruz. Onların güçlenmesiyle ilgili üretilen kıymetli fikirlerin hayata geçirilebilmesi için desteğin şart olduğunu da biliyoruz. Bu düşüncelerle başlattığımız Yarınlara Uçuyoruz projemizde 3. dönem başlıyor. Bu yeni dönemde, gençlik alanında çalışan STK’ların projelerine daha kapsamlı destekler sunmayı hedefliyoruz. En öncelikli hedefimiz ise özellikle pandemi sebebiyle umutsuzluğa kapılan gençlerimizin güçlenmesine katkı sağlayabilmek…” dedi.
Pegasus Hava Yolları Hakkında:
1990 yılında havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005’te ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsedi. Türkiye’nin lider düşük maliyetli hava yolu olan Pegasus, hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna olan inancıyla ve uyguladığı “low cost (düşük maliyetli hava yolu)” modeliyle misafirlerine uygun fiyatlı ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlıyor. 2018 itibarıyla “Türkiye’nin Dijital Hava Yolu” söylemiyle faaliyet gösteren Pegasus, misafirlerini 36’sı yurt içinde, 85’i yurt dışında olmak üzere toplam 45 ülkede 121 noktaya ulaştırıyor; İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştiriyor.
Pegasus, misafir deneyimini odak alan yaklaşımıyla onların seyahat deneyimlerini kolaylaştıracak dijital teknolojiler ve benzersiz yenilikler sunuyor. Operasyonlarını ve faaliyetlerini “sürdürülebilir çevre” anlayışıyla yöneten Pegasus, Türkiye’nin ve bölgenin en yeşil hava yolu olma hedefiyle çalışıyor. BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna katılan dünyadaki ilk hava yolu olan Pegasus aynı zamanda SHGM Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu üyesi ve IATA’nın gönüllü girişimi “25by2025”’i imzalayan öncü hava yollarından biri. Pegasus, Yarınlara Uçuyoruz Projesi kapsamında gençlerin güçlenmesini hedefleyen projelere de destek veriyor.
Sivil Toplum için Destek Vakfı Hakkında:
Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV), Türkiye’de bağışçılık kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için bağışçıların öncelikleriyle sivil toplumun ihtiyaçlarını buluşturmak amacıyla 2015 yılında kuruldu. STDV, Türkiye’nin sosyal sorunlarının çözümü için bağışçılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor; sivil toplumun yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmesine katkı sağlamak amacıyla hibe programları ve kapasite güçlendirme faaliyetleri yürütüyor. STDV bağışçılar ile sivil toplum arasında köprü olma misyonundan hareketle, 2016’dan beri 1.400’den fazla bireysel ve kurumsal bağışçının katkılarıyla sivil toplum kuruluşlarına 170 hibeyle toplam 10.430.484 TL destek sağladı.
Bilgi için:
Kübra Serter / BN Stratejik İletişim / kubra.serter@bniletisim.com