tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Fethiye Ölüdeniz Gezi Rehberi

Fethiye Ölüdeniz Gezi Rehberi

Mavinin ve yeşilin kusursuz şekilde iç içe geçmesiyle turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Ölüdeniz, Türkiye’nin en gözde sahil beldeleri arasındaki yerini koruyor. Ölüdeniz, bembeyaz kumlara sahip kumsalları, dingin ve masmavi suyu, doğanın içine gizlenmiş, saklı ve bakir koyları ile her karesinde kendine hayran bırakıyor.

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz’in tadını çıkarmak için en uygun mevsim yaz ayları. İlkbahar ve sonbaharda sakin bir tatil geçirmek isteyenleri de kucaklayan Ölüdeniz için uçak biletinizi erkenden almayı unutmayın.

 

Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

Ölüdeniz sahil ve koylarında deniz havasını antik kentlerde tarihin kokusunu da içinize çekebilirsiniz. Adalardaki dağların içinde doğaya karışmış kalıntılarda Likyalıların ve Romalıların bıraktığı eserler turistleri karşılıyor. Patara Antik Kenti’nde dünyanın en eski deniz fenerini, Romalıların ticaretini yürüttüğü Gemile Adası’nda kilise, şapaller ve eski evleri inceleyebilirsiniz.

Plajlar

Ölüdeniz Plajları

Ölüdeniz, Belcekız, Kumburnu, Çalış, Kıdrak ve koylar içinde daha nice plajlar tatilcilerin en uğrak yeri. Bembeyaz kumların masmavi sulara karıştığı Ölüdeniz Plajı’nda çarşaf gibi dingin suya girebilir, tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Kilometrelerce uzunluğu ile uzanıp giden Çalış Plajı denizinde rüzgâr sörfünüzü yapabilir, yamaç paraşütünün son durağı olan Belcekız Plajı’nda kendinizi denize bırakabilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Babadağ’ın eteklerinde gizlenerek eşsiz güzelliğini korumaya alan Kelebekler Vadisi, Fethiye’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Kampçıların, doğa severlerin, trekking tutkusu olanların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan Kelebekler Vadisi’ne Fethiye ve Ölüdeniz’den kalkan turlar ile ulaşabilirsiniz. Kayalıklarda görebileceğiniz kelebeklere ev sahipliği yapan vadi, birinci derecede doğal sit alanı ilan edilmiş Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri.

 

Likya Yolu

Likya yolu

Dünyanın en iyi 10 doğa yürüyüşü rotalarından biri olan Likya Yolu, 535 km uzunluğu ile Ölüdeniz’den Antalya’ya kadar uzanıyor. Türkiye’nin de ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olan Likya Yolu’nda doğanın içinden geçerken birçok antik kente şahitlik edebilirsiniz. Likya Yolu, yılın her mevsiminde özellikle trekking düşkünlerine macera dolu bir deneyim yaşatıyor.

 

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent

Binlerce yıl önce dağlardan akan kuvvetli suların kayaları aşındırması sonucu oluşan Saklıkent Kanyonu, 200 metre derinliğinde ve 18 metre uzunluğunda bir doğa harikası. Suyun yükselmesi ile kışın kanyonun içine girmek pek mümkün olmasa da çağlayandan akan buz gibi su yazın kavurucu sıcaklığını unutturacak türden.

 

Fethiye Kral Mezarları

Fethiye kral mezarları

Likya döneminde önemli kişiler için dağdaki kayaların içine oyularak yapılan mezarlıklar günümüze kadar ulaşmayı başarmış nadir mezarlar arasında yer alıyor. Yüze yakın merdiven çıkarak ulaşabileceğiniz mezarlar, deniz manzarasını da önüne alarak görülmeye değer bir atmosfer sunuyor. Mezarlık; yazın 08.30-19.30, kışın ise 08.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açık. 

 

Ölüdeniz’de Yapılacak Aktiviteler

Tam bir doğa harikası olan Ölüdeniz, bu güzellikleri ve olanakları ile doğa aktivitelerini severlerler için biçilmiş kaftan. Özellikle yamaç paraşütü ile öne çıkan bölgede; ATV turu, Jeep Safari, tüplü dalış ve trekking de deneyimleyebileceğiniz en özel aktiviteler arasında.

Yamaç Paraşütü

fethiye yamaç paraşütü

Türkiye’de yamaç paraşütü denilince ilk akla gelen yer tabii ki Ölüdeniz/Babadağ oluyor. Avrupa’da da yamaç paraşütü yapmak için en uygun alanlardan biri olan Babadağ, 2000 metrelik bir zirveye sahip. Macera tutkunuysanız ve yolunuz Fethiye’ye düştüyse bu deneyimi mutlaka yaşamalısınız. Kelebekler Vadisi’nden Kaya Köyü’ne kadar birçok yeri kuş bakışı izleyebileceğiniz yamaç paraşütü keyfi yaklaşık 25 dakika sürüyor. 

Trekking

Likya yolu trekking

Engebeli dağ koşullarına uygun ayakkabınız ve ekipmanınız varsa Likya Yolu’ndaki trekking organizasyonlarına katılabilirsiniz. Tarihi dokusu ve doğa sporları ile belgesellere konu olan Likya Yolu üzerinde yaşayacağınız dakikaları fotoğraflamayı unutmayın.

Mavi Yolculuk

Fethiye mavi yolculuk turları

Fethiye’de yapacağınız mavi yolculuk ile bölgenin el değmemiş koylarında masmavi sularla buluşabilirsiniz. Arkadaş grubunuz ile de çıkabileceğiniz mavi yolculukta suyun üzerinde olmak sahilde olmaktan daha farklı bir duygu yaşamanızı sağlayacak. Mavi turlar için bölgede bulunan tur şirketleri ile iletişime geçebilir veya online rezervasyon alan sitelerden yat kiralayabilirsiniz. Bu şirketlerin belirlediği rotalarda seyahat edebilir veya kendi rotanızı oluşturarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Fethiye-Göcek mavi tur için rotanızı belirleyebilir; Turunç Pınarı Koyu- Kelebekler Vadisi- Binlik Koyu- Yassıcalar Adası- Boncuklu Koyu gibi özel destinasyonlarla planınızı zenginleştirebilirsiniz.

Su Sporları

Fethiye rüzgar sörfü

Berrak ve tertemiz denize sahip olan Fethiye’de su altı dalışları yaparak suyun altındaki diğer dünyayı keşfedebilirsiniz. Ayrıca Çalış Plajı’nda rüzgâr sörfü, Esen Çayı üzerinde kano, Dalaman’ın hareketli sularında rafting yapabilirsiniz.

 

Ölüdeniz Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Fethiye’ye 12 km uzaklıkta bulunan Ölüdeniz seyahatinizde dilerseniz Ölüdeniz’de dilerseniz Fethiye’de konaklayabilirsiniz. 
  • Ölüdeniz’de otelde kalmanın yanı sıra en çok tercih edilen konaklama çeşitlerinden biri de çadır kurmak. Doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız bölgede birçok kamp alanı bulunuyor. 
  • Fethiye seyahatinizde akşamları da program yapmak istiyor ve farklı alternatifler arıyorsanız, ünlü mekanların bulunduğu Hisarönü bölgesini tercih edebilirsiniz.
  • “Fethiye Oniki Adalar Turu” olarak da ünlenen tur; Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Yavansu, Göcek Adası, Boynuzbükü, Göbün Koyu, Domuz Adası, Zeytin Adası, Kızıl Ada gibi ada ve koyları kapsar. Bu rotaların bir kısmını tekneyle, bir kısmını arabanızla da gezebilirsiniz.
  • Ölüdeniz’de tadılması gereken lezzetlerin başında Ege’nin leziz mezeleri ve mevsim balıkları geliyor.
  • Yerel lezzetleri ile ön plana çıkan şehirde pek çok tadım festivali bulunur. Bunlar arasında en ünlü olanı ise temmuz ayında düzenlenen “Nif Kiraz Festivali”dir. 
  • Tercihiniz spor aktivitelerinden birine katılmak ise nisan ayında düzenlenen “Fethiye Bisiklet Festivali”ne de katılabilirsiniz. 
  • Sevdiklerinize bölgeye özel el dokuması ürünlerden alabilirsiniz.

 

Ölüdeniz’de Nerede Kalınır?  

Ölüdeniz’de seçebileceğiniz birçok butik otel, pansiyon, apart villa ve otel mevcut. Dilerseniz rezervasyon yaparak BolPuan da kazanabilirsiniz.  

Fethiye'de nerede kalınır?


REZERVASYON YAP

 

Fethiye'ye Gitmeden Pegasus Blog'a Uğra!

 

Türkiye'deki Diğer Popüler Turlar

tarihi İstanbul turları

efes antik gezi turları

Halfeti gezi turları

Göbeklitepe gezi turu

Pamukkale gezi turu

Kapadokya gezi turu

Ölüdeniz'de gezilecek yerler

Işıklar Dünyasındaki Aşk

Ölüdeniz’i de içine alan Fethiye ilçesi, yüzyıllar boyunca birçok medeniyetin yerleşim yeri olmuş. Antik dönemde “Işıklar Ülkesi” olarak anılan Likya, sahip olduğu bu bölgeye Tanrı Apollon’un oğlu Telmessos’un adını veriyor. Perslerin egemenliğine giren Telmessos, MÖ 333 yılında Büyük İskender’in hakimiyetine giriyor. İlçe, İskender’in ölümünden sonra Romalılar tarafından işgal ediliyor ve “Uzak Diyar” anlamına gelen Meğri (Makri) adını alıyor. 1282 yılında Menteşe Beyliği’nin Romalıların elinden aldığı Meğri, 1424 yılında ise Osmanlı himayesine geçiyor. Cumhuriyet’in ilanından sonra Muğla iline bağlanan ilçe, 1934 yılında da uçağı düştüğü için şehit olan ilk pilotumuz Fethi Bey’in anısına Fethiye ismini alıyor.

Fethiye isminin nereden geldiği bilinse de Ölüdeniz ve Belcekız Plajı’nın ismi rivayetlere dayanıyor. Eskiden bu bölgeden geçen gemiler su ihtiyaçlarını sahilden karşılarmış. Rivayete göre; bir gün baba-oğul gemi ile çıktıkları bu bölgede demir atarlar ve oğlan kayık ile sahile su almaya gider. Sahilde gördüğü kıza ilk görüşte aşık olur ama gemiye geri dönmek zorundadır. Diğer seferleri dört gözle bekleyen kız ve oğlan her buluştuklarında aşkları daha da kuvvetlenir. Bir gün baba ve oğul güçlü bir fırtınaya yakalanırlar. Oğlan yakınlardaki güvenli bir koy olduğunu söylerken, babasının bunun kızı görmek için bahane olduğunu düşünür. Gemi kayalıklara yaklaşırken kavga da büyür ve baba oğlunu kürek ile vurarak denize atar. Oğlanın dediği yerdeki koy doğrudur ama çocuk babası yüzünden ölür. Bunu duyan Belcekız da kendini kayalıklardan atarak intihar eder. Oğlanın öldüğü yere bu yüzden Ölüdeniz, kızın öldüğü yere de Belcekız denir.

Fethiye Ölüdeniz

Rivayetlerin yanı sıra Ölüdeniz’in suyunun neden durgun olduğunun ise gerçek bir açıklaması bulunuyor. Öncelikle Ölüdeniz’deki yoğun kaynak suyu dipte açık denize doğru bir akıntı yaratıyor. Oluşan tuz farkı ise açık denizden içeri ve dışarı doğru sürekli olarak bir sirkülasyon oluşturuyor. Son olarak ise iki-üç günde bir yaşanılan gel-git olayı denizin yarı metre yükselip alçalmasını sağlıyor ve bu da denizin suyunun dengesini koruyor.

Sahilleri ile tanınan Ölüdeniz, 2006 ve 2011 yıllarında Dünya Seyahat Ödülleri (World Travel Awards) tarafından “Dünyanın En Güzel Kumsalı” seçildi.

 

Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?  

Pegasus Hava Yolları’nın Adana, İstanbul ve Tel Aviv’den Dalaman Havalimanı’na direkt uçuşu bulunuyor. Dalaman uçak bileti alarak Ölüdeniz’e yaklaşık 55 km uzaklıkta bulunan Dalaman Havalimanı’na kısa sürede varabilirsiniz. Dalaman uçak biletleri almak için arama yapabilirsiniz.

 

Yukarı Yukarı