Babalar Günü
Babalar Günü’nde Gidilecek En Güzel Şehirler
Hayatımızın süper kahramanlarına bu sene ne hediye alacağım diye düşünmek yerine unutulmayacak bir tatil planı yapmaya ne dersiniz? Özgün tatlar denemeyi ve yemek yemeyi seven bir babanız varsa sizin için önerimiz yurt içindeki lezzet turları. Gastronomi turizmi değil kültür turizminden keyif alan ve başka kültürleri tanımayı arzulayan bir babanız varsa da yurt dışındaki rotalar arasından hemen rezervasyonunuzu yapın.
En Güzel Babalar Günü Hediyesi
Kravat ya da gömleği bir kenara bırakarak vereceğiniz uçak bileti babanızın aldığı belki de en güzel hediye olacak.
Babalar Günü’nde Ziyafet Yaşatacak Yurt İçi Şehirleri
Babalar Günü’nde Gidebileceğiniz Yurt Dışı Şehirleri
Babalar Günü için Nereye Gidilir?
En güzel babalar günü tüm ailenin bir arada olduğu gündür. İşte, hep birlikte keyifli zaman geçirmeniz için seçtiğimiz yurt içi ve yurt dışı rotaları:
1. Adana
Yazın kavurucu sıcağı yüzünü göstermeden haziran ayında Adana’da şahane bir aile tatili geçirmeye hazırlanın. Yalnızca tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, lezzetleriyle de bir turizm merkezi olan Adana’da ailecek yemek yemeye doyacaksınız. Adana kebabı, analı kızlı çorbası, içli köfte, kaz başı, ciğer kebabı gibi lezzetleriyle öne çıkan Adana mutfağında yemeklerinin yanında ise şalgam ve aşlama içiliyor. Yemek şöleni bununla da sınırlı kalmıyor ve kapanışı bici bici, karakuş ya da sarı burma tatlılarıyla yapılıyor.
Kararınız Adana’dan yana olursa Adana Gezi Rehberi’ni okumayı unutmayın.
Ayrıca Pegasus Blog’da da Adana ile ilgili ilham alabileceğiniz yazılarımıza göz atabilirsiniz.
“Sıfır Bir” Dediler, Merak Ettik: Adana Gezi Rehberi
Güneye Doğru Lezzetli Bir Yolculuk; Adana Sofraları
2. Gaziantep
İşte doğunun Paris’i Gaziantep. Yurt dışı yerine ülkede kalmayı tercih edenlerdenseniz Gaziantep’i seçtiğiniz için hiç pişman olmayacaksınız. Hem tarihi değerleri hem de mutfağı zengin olan Gaziantep her medeniyete kucak açmış bir şehir. Gündüz yapacağınız Bakırcılar Çarşısı, bedestenler, Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi gibi tarihi turlardan sonra yorgunluğunuzu Gaziantep’in dillere destan lezzetleri ile unutabilirsiniz. Yuvalama çorbası, Gaziantep’e özel lahmacun ya da patlıcan kebabı ile özel bir güne yakışan bir menü oluşturabilirsiniz. Saymakla bitmeyecek meşhur lezzetlerin üzerine ise yenilecek tek şey tabii ki baklava.
Gezinizi Gaziantep’e planlayacaksanız öncesinde “Antep Şehir Rehberi”ni okumanızı tavsiye ederiz.
Pegasus Blog’da da sizi Gaziantep’le ilgili bir sürü yazının beklediğini hatırlatalım:
Gaziantep’te Ne Yenir Nerede Yenir?
Gaziantep’te Gezilecek Yerler Listesi: 2 Gün 22 Mekan
3. Şanlıurfa
Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim yeri olduğuna inanılan Şanlıurfa’da gezmeye hazır mısınız? Güneydoğu’nun efsanevi şehri Urfa’da güzelliğiyle hayran bırakarak aklınızdan çıkmayacak birçok tarihi yapıt bulunuyor. “Peygamberler şehri” olarak da anılan Urfa’nın en meşhur rotası Balıklıgöl’den başlayacak turunuza Göbeklitepe, Halfeti, Harran, Urfa Kalesi gibi tarihi mekanları da eklemeyi unutmayın.
Eğer acıyı seven bir babanız varsa isot ve baharatlarıyla öne çıkan Urfa yemekleri beklentinizi karşılayacaktır. Bu lezzetleri Mırra ile taçlandırmayı unutmayın.
Şanlıurfa’ya uçak biletinizi aldıysanız şehir hakkında daha fazla bilgi almak için Urfa Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.
4. Mardin
Babanız için hem gastronomi hem de kültür turizmi rotalarından birini seçmek isterseniz, en doğru adres Mardin olacaktır. Mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılara da ev sahipliği yapan Mardin’de ailecek keyifli bir gezi sizi bekliyor. Tarihi konaklarda ya da taş evlerde konaklayacağınız Mardin’den kaburga dolması yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz.
Şehir hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var diyorsanız, Mardin Gezi Rehberi’ni okuyarak şehri daha iyi keşfetmek için ipuçları bulabilirsiniz.
5. Konya
Hadi gelin sizi Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en büyük iline götürelim. Mevlana’nın kenti, Tuz Gölü’nün ev sahibi olan Konya’da, ailenizin gezip göreceği birçok doğal güzellik bulunuyor. Dilimizden düşmeyen fıkraların başrolü olan Nasreddin Hoca’nın türbesini gezdikten sonra Konya’nın meşhur etli ekmeğini ve bamya çorbasını tadarak Babalar Günü’nde lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.
Konya seyahatinizi planlamak için sizin için hazırladığımız “Konya’da Gezilecek Yerler” yazımızı okumayı da unutmayın.
6. Diyarbakır
Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete başkentlik yapan Diyarbakır’ın tarihi rotaları gibi mutfağında da yok yok. Kültür turunu belki Babalar Günü seyahatinizde tamamlayamayabilirsiniz ama Diyarbakır mutfağına özgü ayvalı kavurma, cartlak kebabı ve duvaklı pilavı yemeden dönmeyin. Böylesini hiç yememiştim diyeceğiniz mumbar dolması veya patlıcan dizme tadabilir, Diyarbakır’ın meşhur karpuzuyla seyahatinizi tatlandırabilirsiniz.
Babanızı bu kadim şehre götürmeye karar verdiyseniz seyahat öncesinde Diyarbakır Gezi Rehberi’ne mutlaka göz atın.
7. Bükreş
Babanız ile yurt dışı deneyimi yaşamak isterseniz Bükreş’in birbirinden muhteşem tarihi yapıtları sizleri bekliyor. Saatlerce ayrılmak istemeyeceğiniz Parlamento Binası’ndan sanatla buluşacağınız müzelere kadar gezebileceğiniz birçok yer var. Doğa düşkünü bir babanız varsa insanoğlu tarafından bugüne kadar keşfedilen tüm hayvanların iskeletlerinin bulunduğu Grigore Antipa Doğa Tarihi Müzesi’ni de tur planınıza dahil edebilirsiniz.
Şehir hakkında daha detaylı bilgi almak için Bükreş Gezi Rehberi’ni okuyabilirsiniz.
8.Kyiv
Hem haziran ayında hava güzel olsun hem de yurt dışında bir yer olsun diyorsanız Kyiv’e seyahat düzenleyebilirsiniz. Kyiv’de, Özgürlük Meydanı’ndan başlayacağınız kültür turuna; Mariyinsky Sarayı, Aziz Sofya Katedrali ve İkinci Dünya Savaşı Müzesi ile devam edebilirsiniz.
Babanızı Kyiv’e götürmeye karar verdiyseniz dolu dolu bir gezi planı yapmak için Kyiv Gezi Rehberi’ne mutlaka göz atın.
9.Budapeşte
Tarihi yapıtlar ile babanızın etkileneceği bir seyahat planlamaya ne dersiniz? O zaman rotanızı Macaristan’a doğru çevirin. Yüzyıllardır tarihini koruyan Budapeşte’de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Buda Kalesi, Gellert Tepesi, Matthias Kilisesi, Zincir Köprüsü gibi saymakla bitmeyecek eserler sonrasında Tuna Nehri üzerinde tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Pegasus Blog’dan Budapeşte geziniz için ilham almayı unutmayın!
Bir Budapeşte Tatili, 6 Aktivite
Leziz ve Şık: En İyi 10 Budapeşte Restoranı
10. Tiflis
Babalar Günü’nde tatlı bir hafta sonu kaçamağı için Gürcistan’a ne dersiniz? “Yaza Merhaba” diyeceğiniz Tiflis’in sokaklarında yürüyerek her yeri kolaylıkla keşfedebilirsiniz. Otelinizden alacağınız bir şehir rehberi ile rotanızı çizin ve babanız ile bütün güzelliklerin tadını çıkarın. Üstelik pasaportsuz...
Biletinizi aldıktan sonra sizin için hazırladığımız Tiflis Gezi Rehberimize göz atmayı unutmayın.
Pegasus’la Vizesiz Gidilebilen Ülkelere de Göz At!
Babalar Günü Neden Kutlanır?
Babalar Günü, Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd sayesinde ortaya çıkmıştır. Anneler Günü gibi Babalar Günü de olmalı diyen Dodd, anneleri öldükten sonra altı çocuğuna tek başına bakmak zorunda kalan babası için özel bir gün ilan edebilme çabasına girişmiştir. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’a yetişmese de Dodd’un hayali gerçekleşmiş ve haziran ayının üçüncü pazar günü Babalar Günü olarak kabul edilmiştir. İlk kez 19 Haziran 1910’da, Washington'un Spokane şehrinde kutlanan Babalar Günü, 1966 yılında Amerika’da ilan edimiştir. 1972 yılında ise toplanan imzalar ile de Babalar Günü resmî tatil olarak belirlenmiştir.
Babalar Günü Ne Zaman ve Nasıl Kutlanır?
Dünyanın hemen hemen yer yerinde Babalar Günü, haziran ayının üçüncü pazarında kutlanıyor. Bu özel günü dini açıdan ele alarak kutlayan Katolikler ise Babalar Günü’nü İsa’nın babası anısına 19 Mart’ta kutluyor. Özellikle çocukların babalarına hediye aldığı bu anlamlı günde anneler de eşlerini gururlandırarak onlara küçük sürprizler yapabilir. Babanızın idealindeki seyahati planlamak, hoşlanacağı bir aktivite organize etmek, küçük ama anlamlı bir hediye almak bugünü mutlu geçirmesine vesile olabilir.