En Ucuz Mardin Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Varış havalimanı: | Mardin Havalimanı |
İstanbul – Mardin uçuş süresi: | 1 saat 56 dakika |
İzmir – Mardin uçuş süresi: | 2 saat |
Kendine has mimarisi ve şehrin tarihsel dokusuyla turistlere unutulmaz bir seyahat yaşatan Mardin, Dicle ve Fırat nehirleri arasında bulunuyor. Aynı zamanda İpek Yolu üzerinde konumlanan Mardin'in tarihi, arkeolojik kazılar sonucunda elde edilen verilere göre Paleolitik Çağ’a kadar uzanıyor. Şehrin farklı noktalarında yapılan kazılarla Tunç ve Demir Çağı’na ait buluntular da keşfedilmektedir.
Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Mardin Havalimanı’na düzenlediği direkt uçuşlarla, bu tarihi şehre kolayca ulaşmanızı sağlar. Mardin’e seyahat etmek isteyenler, farklı güzergahlar üzerinden aktarmalı olarak da şehre varabilirler. Seyahatinizi planlarken bütçenize uygun fiyatlarla erken rezervasyon uçak bileti satın alabilmek için Pegasus’un kampanya dönemlerini takip edebilirsiniz.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Mardin Havalimanı arası direkt uçuş ile ortalama 1 saat 56 dakika kadar sürebiliyor. İzmir’den aktarmasız direkt uçuşlarla ise yaklaşık 2 saatte şehre varılıyor. Bu iki şehirden aktarmalı olarak yurt içi ve yurt dışındaki farklı şehirlerden de Mardin’e ulaşmanız mümkün.
Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gözde şehirlerinden biri olan Mardin’deki havalimanının şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 20 km’dir. Şehir merkezinden havalimanına ulaşmak maksimum yarım saat sürebilir.
Şehir merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan havalimanından minibüs ve taksi ile ulaşım sağlanabilir. Mardin Havalimanı’nın nizamiye girişinde yer alan minibüslerle hem Mardin şehir merkezine hem de Kızıltepe merkeze kolayca ulaşabilirsiniz. Minibüsler numaralı olmayıp, gideceği güzergâh isimleriyle bekliyor. Böylece binebileceğiniz aracı kolayca bulabiliyorsunuz.
Minibüsler dışında taksiyi de tercih edebilir ve merkeze daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi ücreti ortalama 40 lira civarı yazıyor.
Eğer taksi ve minibüs yolculuğu yapmak istemiyorsanız, havalimanındaki ofislerden araç da kiralayabiliyorsunuz. Pegasus’un sağladığı hizmetlerden biri olan araç kiralama seçeneği ile Mardin seyahatiniz boyunca kendi aracınızı kullanmış oluyorsunuz.
Şehir İçi Ulaşım
Hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Mardin’de ulaşım oldukça kolay bir sistem ile işliyor. Özel halk otobüsleri ve minibüsler ile şehrin her noktasına ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Ziyaret edebileceğiniz yerlerin bulunduğu Eski Mardin’i yürüyerek ve gezerek keşfedebilirsiniz.
İlçeler arası seyahat için minibüs hizmetinden faydalanabilir, merkez içi ulaşımlar için de otobüsleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda daha hızlı ve konforlu bir yolculuk yapmayı istiyorsanız, sarı taksileri de tercih edebilirsiniz.
Mardin’in şehir merkezinde konaklayabileceğiniz çeşitli otellerin yanı sıra Eski Mardin’deki konak ve butik otelleri de konaklama için tercih edebilirsiniz. Midyat ve Artuklu bölgelerinde de konaklama açısından uygun fiyatlı ve konforlu seçenekler bulunuyor.
Sezona ve hizmete bağlı fiyat değişiklikleri olsa da her bütçeye uygunluk gösteren yerler mutlaka bulunuyor. Yenişehir semtinde uygun fiyatlı yerlere denk gelme olasılığınız daha yüksektir.
Mardin’in hemen hemen her ilçesinde konaklamak için güzel ve temiz bir yer bulabilirsiniz. Seyahat öncesinde bu lokasyonları ve otelleri inceleyip, otel rezervasyonu yaptırırsanız hem fiyat açısından avantajlı olabilirsiniz hem de yer bulma sıkıntısı yaşamamış olursunuz.
Mardin mutfağı bugüne kadar tatmamış olduğunuz farklı ve lezzetli yemeklerle doludur. Her yemek size farklı bir tat sunuyor. Genadir ve lebeniye çorbaları, şehirde yemek öncesi sıklıkla tüketilen çorbalarıdır. İşkembe dolması olarak bilinen, halk tarafından kibbe ismiyle anılan yemek, Mardin’in yöresel yemeklerinden biridir.
İçli köfte gibi tatları sevenler için favori olacak irok ve ikbebek hafif tatları ve lezzetleri ön plana çıkmayı başarıyorlar. Mardin mutfağında et, yemeklerde çoğunlukla kullanılan bir ürün. Bu anlamda kuzu budundan yapılan dobo ve soğan kebabı şehrin en çok tercih edilen etli yemekleri oluyorlar.
Geniş bir mutfak kültürüne ve lezzete sahip olan Mardin’de firkiye, semsubek, kiliçe ve accin tadılması gereken yemeklerdir. Şehirde tatlı olarak yoğun ilgi gören zingil de tadım listenizde olmalı. Bunun yanı sıra şehrin meşhur kahvesi mırrayı tatmadan da şehirden ayrılmayın.
Mardin’de Ne Yenir? yazısında bu farklı lezzetleri nerede yemeniz gerektiği gibi detaylara ulaşabilirsiniz.
Pegasus ile seyahat edeceğiniz Mardin hakkında detaylı bilgiler:
Çevre Şehirler
- Şanlıurfa (191,7 km)
- Diyarbakır (96,3 km)
- Batman (141 km)
- Siirt (225,3 km)
- Şırnak (189,6 km)
Hava Durumu
Güneydoğu Anadolu bölgesinde konumlanan Mardin, bulunduğu coğrafya sebebiyle karasal iklimin hâkim olduğu bir yerdir. Kış ayları soğuk ve sert, yaz ayları ise sıcak ve kurak geçiyor. Temmuz aylarında ortalama 35 derece sıcaklıkların yaşandığı şehirde, kış aylarında yaklaşık iki ay boyunca sıfırın altında sıcaklıklar görülüyor.
Önemli Telefonlar
- Ülke kodu: +90
- Şehir kodu: 482
- Havalimanı telefonu: 0482 313 34 00
- Acil durum hattı: 112
Güneydoğu Anadolu bölgesinin neredeyse en çok turist akınına uğrayan şehri Mardin, köklü geçmişi ile tarihi açıdan oldukça önemli bir yer. Medeniyetler beşiği olarak da bilenen şehrin camileri, manastırları, kiliseleri ve türbeleri ile öne çıkıyor.
Gezinizin ilk duraklarından biri olması gereken Mardin Kalesi, 1.600 yıllık bir tarihe sahip olmasının yanı sıra günümüze kadar birçok medeniyete de tanıklık etmiştir. Günümüzde hala Süryaniler tarafından kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, okul ve dini merkez olarak kullanılıyor. Yapıldığı dönemde Süryaniler tarafından güneş tapınağı olarak inşa edilmiştir.
Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhanesi, Kırklar Kilisesi ve Deyrulumur Manastırı görülmesi gereken yerler arasında yer alırken, Kasımiye Medresesi, Ulu Cami ve Zinciriye Medresesi de ziyaret edilmesi gereken dini yapılar arasında bulunuyor.
Mardin’in tarihini görsel ve somut verilerle gözlemlemek isteyenler Dara Antik Kenti, Mardin Müzesi ve Sabancı Mardin Kent Müzesi’ni de mutlaka gezmeli. Mardin Gezi Rehberi ile şehirde gezip görebileceğiniz yerler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
En Uygun Mardin Uçak Biletleri
SIKÇA SORULAN SORULAR
Kış ve yaz aylarında oldukça zorlu hava koşullarına sahip olduğu için genellikle bahar aylarında Mardin’e seyahat ediliyor. Sezon dönemleri olarak bahar ayları göz önünde bulundurulduğunda, diğer mevsimlerde şehri ziyaret etmek daha ekonomik olabilir.
Çok tercih edilmeyen dönemlerde Mardin’e gitmek veya seyahatin iki, üç ay öncesinden bilet temin etmek daha avantajlı olmanızı sağlayabilir. Pegasus’un kampanya ve fırsatlarından yararlanarak da ucuz uçak bileti bulabilirsiniz.
İstanbul – Mardin uçuşları yaklaşık 1 saat 56 dakika sürmektedir.
İzmir – Mardin uçuşları yaklaşık 2 saat sürmektedir.
Köklü tarihi, kültürel dokusu ve kendine özgü mimarisiyle Türkiye’de görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Ayrıca farklı ve lezzetli mutfağıyla da ziyaret edilmeyi hak ediyor.
Kış ayları soğuk yaz ayları ise çok sıcak yaşandığı için bahar ayları şehri ziyaret etmek için en ideal dönem oluyor.
Kendinize en az üç veya dört gün ayırmanız yeterli olacaktır.
Şehir içi ulaşım araçlarında kart veya bilet sistemi bulunmuyor.
Mardin, birçok şehre oranla oldukça uygun fiyatlandırılmalar yapılan bir yerdir. Konaklama açısından da dışarıda bir şeyler yiyip içme açısından da kendi bütçenize uygun bir yer bulabiliyorsunuz.