tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

En Ucuz Üsküp Uçak Bileti Fiyatları

-

Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:

Ucuz Günleri Seç
Varış havalimanı: Üsküp Büyük İskender Havalimanı
İstanbul – Üsküp uçuş süresi: 1 saat 30 dakika

Makedonya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Üsküp, Vardar Nehri tarafından ikiye ayrılır. Doğal güzellikleri ile öne çıkan şehir hem bu güzellikler hem de tarihi yapıları nedeniyle her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Üsküp, özellikle modern ve geleneksel mimarisi ve günümüzde görülen kozmopolit yapısı ile dikkat çeker.  Sovyetler Birliği’nden Osmanlı’ya kadar çok sayıda ülkenin kenti olan Üsküp’ü en uygun fiyatlarla görmek isteyenler Pegasus Hava Yolları’nın avantajlı uçuşlarından yararlanabilir. Ucuz uçak bileti kampanyalarını takip ederek bütçenize uygun fiyatlarla şehre yolculuk edebilirsiniz.

Pegasus, Üsküp Büyük İskender Havalimanı’na direkt ve aktarmalı seferler düzenler. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan direkt uçuşlarla şehre ulaşabilirsiniz. Aktarmalı seyahat edecekler ise İstanbul ya da İzmir bağlantılı farklı güzergahlar üzerinden Üsküp’e varabilir. 

Pegasus’un kampanya dönemleri ve promosyonları ile en uygun fiyatlarla uçak bileti satın alabilirsiniz.

Üsküp Büyük İskender Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Üsküp Büyük İskender Havalimanı şehir merkezine 24 km uzaklıkta bulunur.

Havalimanından şehir merkezine ulaşımda otobüs ve taksiler kullanılır.

Vardar Express adındaki otobüsler merkeze ulaşımda kullanılan en ekonomik alternatiftir. Terminal binası önünden hareket eden otobüslerin çalışma saatleri uçuşlara göre haftalık olarak düzenlenir. Otobüsler, merkeze yakın 4 durakta durur. Bu duraklardan International Bus/Railway Station’ı tercih ederek tam merkezde inebilirsiniz. Yolculuklar yaklaşık 30 dakika sürer.

Şehir merkezine daha hızlı ulaşmak isteyenler ise taksileri kullanabilir. Terminal önünde bekleyen taksilerle yaklaşık 20 dakika içinde merkeze ulaşabilirsiniz. İsteyenler, taksileri telefonla da çağırabilir.

Pegasus’un kaliteli hizmetleri arasında bulunan araç kiralama ise en hızlı ve konforlu ulaşım alternatifidir. Yolculuğunuzdan önce araçları inceleyebilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.

Şehir İçi Ulaşım

Şehir içi ulaşımın ana hattı kırmızı renkli ve çok katlı belediye otobüsleridir. Otobüslerin üzerinde hem Makedonca hem de Arnavutça güzergahlar yazar. Bu taşıtları kullanarak şehrin tarihi ve turistik noktalarına ulaşabilirsiniz. Otobüsleri kullanmak içinse kiokslardan ya da otobüs içinden Skopska kartlarının alınması gerekir.

Üsküp küçük bir şehir olduğu için uygun fiyatlara sahip taksiler de ulaşımda yaygın olarak kullanılır.

Merkezde seyahat edecekler yürüyerek ve bisikletle de ulaşımı sağlayabilir. Şehir merkezinin çoğu yerinde bisiklet kiralama noktaları bulunur.

Üsküp’te; lüks otellerden hostellere kadar farklı bütçelere hitap eden yüzlerce konaklama alternatifi bulunur. Merkeze yakın bir noktada kalmak isteyenler Makedonya Meydanı ve Oldtown çevresini tercih edebilir. Bu noktalardan tarihi ve turistik yerlere gitmek oldukça kolaydır. Aynı zamanda, popüler kafe ve restoranlar ile gece kulüplerine de merkezden kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Seyahatinizden önce zaman kazanmak isterseniz otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Şehrin kozmopolit yapısının etkisi mutfakta da kendini hissettirir. Türk ve Avrupa mutfaklarının etkisinin görüldüğü Üsküp mutfağında kırmızı et, sebzeler ve tahıl çeşitleri öne çıkar. Soğan, sarımsak ve biber ise neredeyse her yemekte bulunan ögelerdir. Kuzu güveç, lahana ve patates yemeği, pogacha denen poğaçalar ve kıymalı dolma denenmeden dönülmemesi gereken lezzetlerdir.

Şehrin yemek kültürünü ve popüler restoranlarını incelemek için Üsküp’te Ne Yenir? yazısına bakabilirsiniz.

Üsküp seyahatinizi planlamaya başladıysanız bu bilgiler işinize yarayacaktır.

Vize Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almadan, yalnızca pasaportları ile Üsküp’e seyahat edebilir. 

Çevre Şehirler

  • Kumanova (40 km)
  • Tetovo (47 km)
  • Veles (54 km)
  • Ohri (173 km)
  • Struga (174 km)

Hava Durumu

Üsküp’te nemli subtropikal iklim hakimdir. Bu nedenle, yazlar sıcak ve nemli geçerken kış ayları ise oldukça soğuktur. Bazı yıllar kış mevsiminde kar yağışı görülür. Yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 30°C civarında seyreder. En sıcak temmuz ve ağustos ayında ise bu sıcaklık 40°C’ye kadar çıkabilir. Sıcaktan bunalmayanlar için en uygun zaman yaz aylarıdır. Bunun en önemli nedenlerinden biri bahar aylarında şehirde çok fazla yağış görülmesidir.

Önemli Telefonlar

  • Ülke Kodu: +389
  • Şehir Kodu: 2
  • Havalimanı Telefonu: 389 2 314 8333
  • Acil Durum Hattı: 194

Osmanlı ve Roma kültürünün izlerinin yoğun olarak görüldüğü Üsküp; tarihi yapıları, doğal güzellikleri, geleneksel ve modern mimarinin birlikte görüldüğü eserleri ile öne çıkan bir şehirdir.

1972 yılında inşa edilen Aziz Ohrid Kliment Katedrali, aslında tahrip edilen Meryem Ana Kilisesi’nin yeniden yapılmış halidir. Avrupa sanatının yoğun olarak görüldüğü yapı aynı zamanda Makedon mimarisini de gözler önüne serer.

15. yüzyılda inşa edilen ve kapalı çarşı olarak da bilinen Bedesten, Sancak Beyi Gazi İshak Bey tarafından yaptırılır. Döneminde önemli bir ticaret merkezi olan Bedesten 1990 yılında yıkılarak yeniden inşa edilir. Günümüzde Makedonya Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan çarşı, şehrin en turistik yerlerinden biridir.

Şehrin tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzelliklerini de görmek isteyenlerin uğrak noktalarının başında Matka Kanyonu gelir. Yapay göl olan Matka Gölü’nü de içine alan kanyon 500 hektarlık bir alanda yer alır. Burada sakin bir gün geçirebilir, kanyon ve gölün güzelliğini izleyebilirsiniz.

Şehrin öne çıkan tüm tarihi ve turistik noktalarına Üsküp Gezi Rehberi üzerinden de ulaşabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ucuz Üsküp uçak bileti nasıl bulurum?

Şehre avantajlı fiyatlarla seyahat etmek isteyenler için en uygun dönem bahar ve kış aylarıdır. Pegasus’un sezon dışı kampanya ve promosyonlarını da takip ederek bütçenize uygun fiyatlarla uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul – Üsküp uçuş süresi ne kadardır?

İstanbul – Üsküp arası uçuşlar yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Üsküp’ü neden ziyaret etmeliyim?

Üsküp; tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapar ve bu kültürlerin izlerini günümüze taşır. Varna Nehri’nin ikiye böldüğü şehir tarihi öneminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de öne çıkar. Bu nedenle her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilir.

Üsküp seyahati için ideal dönem nedir?

Şehirde kış ayları oldukça soğuk geçerken bahar aylarından ise çok yağış görülür. Bu nedenle, Üsküp’ü ziyaret etmek isteyenler için en doğru zaman yaz aylarıdır.

Üsküp’ü gezmek için kaç gün konaklamalıyım?

Şehrin tüm tarihi ve turistik noktalarını görmek için 3 gün ayırmak gerekir.

Şehirde turistler için seyahat kartı bulunuyor mu?

Evet. Skopska adındaki kartları temin ederek belediye otobüslerinden indirimli bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Üsküp güvenli bir şehir mi?

Suç oranlarının özellikle son yıllarda oldukça düşük olduğu Üsküp turistler için güvenli bir şehirdir.

Üsküp pahalı bir şehir mi?

Üsküp oldukça turistik bir şehir olmasına rağmen hem yeme-içme mekanları hem de konaklama merkezleri diğer şehirlere göre daha uygundur. Taksiler de ortalama bir ücrete sahiptir.

Yukarı Yukarı