En Ucuz Kuzey Makedonya Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Kalkış havalimanı: | İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) |
Varış havalimanı: | Üsküp Büyük İskender Havalimanı (SKP) |
İstanbul - Makedonya uçuş süresi: | 1 saat 30 dakika |
KALKIŞ : Türkiye
Pegasus ile Türkiye uçuşları ülke içi yaklaşık 40 noktaya ve şehre direkt olarak yapılıyor.
Karadeniz uçuşları Sinop, Artvin, Samsun, Giresun, Ordu, Amasya-Merzifon, Trabzon şehirlerine yapılan direkt seferlerle gerçekleşiyor.
Yazlık ve turistik birçok rotaya da direkt uçuşlar yapılıyor. Özellikle Ege uçuşları dahilinde İzmir, Muğla, Bodrum, Dalaman gibi turistik merkezlere birçok şehirden direkt gidilebiliyor. Ayrıca bu güzergahta Denizli ve Kütahya şehirleri de yer alıyor.
Turistik açıdan öne çıkan Akdeniz uçuşları da çok yoğun seferlerin yapıldığı güzergahlar arasında bulunuyor. Pegasus seferleri ile bu bölgedeki Antalya, Alanya, Kahramanmaraş, Antakya/Hatay ve Adana noktalarına aktarmasız ve hızlı bir şekilde gidebilirsiniz.
Doğu Anadolu uçuşları ile direkt ulaşım sağlanan şehirler arasında ise Erzincan, Elazığ, Erzurum, Ağrı, Muş, Kars, Malatya, Van ve Iğdır var.
Pegasus’un aktarmasız İç Anadolu uçuşları da bulunuyor. Direkt uçuş noktalarını ise Ankara, Sivas, Kayseri ve Konya şehirleri oluşturuyor.
Güneydoğu uçuşları için direkt seferler ise Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Mardin ve Şanlıurfa şehirlerine gerçekleştiriliyor.
Marmara uçuşları ise İstanbul ve Balıkesir-Edremit direkt seferlerini kapsıyor.
Türkiye Havalimanları Ulaşım Seçenekleri
Türkiye’deki havalimanlarından şehir merkezine ulaşmak için genel olarak otobüs, havaalanı servisleri, tren, metro, taksi, araç kiralama seçenekleri sunuluyor.
Otobüs
Türkiye’deki hemen hemen bütün şehirlerde havalimanlarından otobüs seferleri 24 saat boyunca gerçekleşiyor. Gece yarısından sonra gece otobüsleri daha uzun sefer aralıkları ile hizmet sunuyor.
Metro
Metro, havalimanlarından şehir merkezine ulaşmanın en ekonomik, hızlı ve konforlu seçenekleri arasında yer alıyor. Çoğu şehirde (İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir) metro ile şehir merkezi arasındaki ulaşım için bu ulaşım aracı kullanılıyor. Metro seferleri genellikle gece yarısına kadar sık aralıklarla gerçekleşiyor.
Havaalanı Servisleri/Shuttle
Türkiye’deki çoğu şehirde shuttle hizmeti veriliyor. Genellikle 30 dakikada ya da saatte bir shuttle seferleri düzenleniyor. Çok sayıda yolcu şehir merkezine en kısa süre içinde ulaşmak için havaalanı servislerinden yararlanıyor.
Taksi
Havaalanından daha konforlu ve hızlı bir yolculuk yapmak isteyenlerin ise favori ulaşım araçları arasında taksiler yer alıyor. Havalimanı terminallerinin önünden 7 gün 24 saat boyunca taksi bulmak mümkün.
Araç Kiralama
Şehir merkezine ulaşmak için araç kiralama yöntemi de sıklıkla tercih ediliyor. Havaalanlarında araç kiralama ofisleri bulunuyor.
Türkiye’de Ulaşım
Türkiye’de ulaşım her şehir için değişiklik göstermekle birlikte genel olarak toplu taşıma araçları ile hızlı ve ekonomik şekilde sağlanıyor.
Türkiye’de Hangi Toplu Taşıma Araçları Var?
Türkiye’de toplu taşıma araçları arasında otobüs, metro, tramvay, tren ve taksi yer alıyor. Çoğu şehirde otobüsler geceleri saat başı hizmet veriyor. Metro ve tramvayların genel olarak çalışma saatleri ise 06.00-00.30. Taksiler ise 7/24 çalışıyor.
Toplu Ulaşım Kartı Var mı?
Türkiye’de birçok şehir kendi akıllı kart sistemi ile ulaşım hizmeti veriyor. Kısa süreli geziler içinse birkaç kullanımlık kartlar kullanılabiliyor.
Türkiye’de Toplu Taşıma Araçları ile Turistik Yerlere Gidilebilir mi?
Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinde turistik noktalara toplu taşıma hizmeti veriliyor.
Türkiye Şehirler Arası Ulaşım Nasıl?
Türkiye şehirler arası ulaşım genel olarak otobüs, uçak ve trenlerle sağlanıyor. Bunun yanı sıra denize kıyısı olan şehirler arasında vapur ve feribot seferleri de düzenlenebiliyor.
Örneğin; İstanbul’a geldiğinizde Kocaeli, Yalova, Bursa gibi şehirlere geçiş yaparak yakındaki yerleri de gezi planınıza dahil edebilirsiniz.
VARIŞ : Kuzey Makedonya
Pegasus Havayolları Kuzey Makedonya’ya Türkiye’den direkt ve aktarmalı seferler sunar. Kuzey Makedonya uçuşlarının varış noktası Üsküp Büyük İskender Havalimanı’dır (SKP).
Pegasus Havayolları’nın Makedonya uçuşları ülkenin başkenti Üsküp’e gerçekleştirilir. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (SAW) ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı (ADB) kalkışlı direkt seferlerle Makedonya’ya konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Ayrıca Türkiye'nin farklı şehirlerinden Makedonya’yı ziyaret etmek isterseniz İstanbul ve İzmir aktarmalı Üsküp uçuşlarıyla ülkeye ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kuzey Makedonya’da Ulaşım İmkânları
Havalimanından Üsküp Şehir Merkezine Ulaşım
Büyük İskender Havalimanı Üsküp merkezine 23 km mesafede yer alır. Havalimanından merkeze ulaşmak için express servis otobüsleri, taksi ve araç kiralama seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Express Otobüs
Üsküp Havalimanından şehir merkezine ve civar ilçelere ulaşım hizmeti veren otobüs işletmeleri Vardar Express ve Manora Shuttle firmalarıdır. Havaalanı servis otobüsü şeklinde hareket eden bu otobüslerle şehir merkezine ulaşım yaklaşık 35–40 dakika sürer. Haftanın her günü hizmet veren express otobüsler havalimanı – şehir merkezi güzergâhında günde ortalama 7 – 10 sefer yaparlar. En sık tercih edilen Vardar Express servis otobüsleriyle şehir merkezine ve devamında şehirlerarası otobüs terminaline ekonomik bir şekilde ulaşmak mümkündür.
Taksi - Araç Kiralama
Üsküp’te havalimanı – şehir merkezi arası en yaygın ve konforlu ulaşım alternatiflerinden biri de taksiler. Havalimanı terminali çıkışında bulabileceğiniz taksilerle günün 24 saati şehir merkezine ve şehrin diğer bölgelerine 20-25 dakikada ulaşabilirsiniz.
Üsküp şehir merkezine ve gezi rotanız dahilindeki diğer noktalara hızlı ve konforlu bir ulaşım arıyorsanız Pegasus araç kiralama hizmetini kullanarak kendi aracınızla ülkeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.
Makedonya’da Toplu Ulaşım
Makedonya’da toplu ulaşım otobüs, bisiklet ve taksilerle sağlanır. Otobüsler aktif hareket saatleri, güzergâhları ve ekonomik olmaları doğrultusunda ülkede şehir içi ulaşımı oldukça kolaylaştırır. Ülkede iki çeşit otobüs bulunur. Kırmızı renkli çok katlı halk otobüsleri toplu taşımanın ana hattını oluşturur. Şehir içi tarihi ve turistik bölgelere bu otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Kırmızı halk otobüslerini kullanmak için kiosklardan Skopska kart satın almanız gerekir. Diğer renkteki otobüslerde ise ödemeyi direkt şoföre yapabilirsiniz.
Bisikletler özellikle Üsküp’ta yaygın olan ulaşım araçlarıdır. Üsküp şehir merkezinde bulunan bisiklet kiralama noktalarından bisiklet kiralayabilir, şehirde keyifli bir geziye çıkabilirsiniz. Ayrıca Makedonya’da özellikle kısa mesafeli ulaşımlarda taksileri tercih edebilirsiniz.
Makedonya’da toplu ulaşım saat kaça kadar sürer?
Makedonya'da otobüslerin hareket saatleri yıl içinde değişiklik göstermektedir. Genel olarak hizmet saatleri 07.00 – 22.30 arasındadır. Diğer yandan ülkede taksiler 24 saat ulaşım imkanı sunar.
Turistler için ulaşım kartı var mı?
Makedonya’da turistler için herhangi bir ulaşım kartı bulunmamaktadır. Ancak şehir içi kırmızı otobüslere binmek için Skopska kart satın almanız gerekir.
Kuzey Makedonya’da Şehirler Arası Ulaşım
Makedonya’da şehirler arası ulaşım otobüslerle gerçekleştirilir. Ayrıca Üsküp ana otobüs terminalinden Sofya, Belgrad gibi diğer ülke destinasyonlarına ulaşım imkanı bulunur. Ülkede bulunan tren istasyonlarından Üsküp ile Belgrad-Sırbistan ve Üsküp Yunanistan seferleri bulunur. Üsküp ana otobüs terminali şehir merkezine 2 km mesafede yer alır. Bu doğrultuda uçakla Üsküp’e ulaştıktan sonra otobüs terminalinden otobüslerle Ohri’ye geçebilirsiniz.