Bize Yazın
Önceden oluşturduğunuz bir talep var ise buradan sorgulayabilirsiniz.
Talep SorgulaBebekli misafirler
Bebek ve çocuk yolcular için uçuş kuralları nelerdir?
Seyahatin başladığı gün 3 yaşından gün almamış (0-24 ay) çocuklar, bebek misafir olarak kabul edilir. Doğumdan itibaren ilk 48 saat içinde bebek misafir ve anneleri, doktor raporu olsa dahi uçuşa kabul edilmezler. İlk 48 saatten itibaren ilk 7 gün sonuna kadar ise anne ve bebeğin uçakla seyahatinde engel olmadığını belirten yazılı doktor raporu temin etmeleri tavsiye edilmektedir. Uçuş içi emniyet kuralları gereği, bir yetişkin en fazla bir bebeğe refakat edebilir.
8 gün-3 yaşından gün almamış (0-24 aylık) bebek misafirler için kurallar şöyledir:
-18 yaşından gün almış ebeveyn / yetkili kişi ile seyahat edebilirler.
-Bu yaş aralığındaki çocuklar için bebek ücreti uygulanır.
-Refakat için kabin memuru verilmez.
3 yaşından gün almış (24 ay ve sonrası) -7 yaş aralığındaki çocuk misafirler için kurallar şöyledir:
-Yalnız başlarına seyahat edemezler.
-18 yaşından gün almış ebeveyn / yetkili kişi ile seyahat edebilir.· -Refakat için kabin memuru verilmez.
-Çocuk ücreti / indirimi (promosyonel ücretler hariç) uygulanır.
7 yaş-13 yaş aralığındaki çocuk misafirler için kurallar şöyledir:
-Refakatsiz çocuk Uygulaması ile yalnız başlarına seyahat edebilirler.
- Çocuk ücreti / indirimi (promosyonel ücretler hariç) uygulanır.
-Bağlantılı uçuşlarda seyahat edemezler.
Daha detaylı bilgi için Genel Kurallar sayfasındaki "Bebek ve çocuk Misafirler" başlığını ziyaret edebilir ya da 0888 228 12 12 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.
Engelli Misafirler
Engelli yolcu için uçuş kuralları nelerdir? Bilet alırken dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?
İşitme engelli veya görme engelli misafirler uçuşa “refakatsiz olarak” kabul edilebilir. Aynı zamanda görme engelli misafirler, refakat köpekleri ile birlikte de seyahat edebilirler. Bu tip misafirlerin beraberlerindeki refakat köpekleri kabinde ücretsiz taşınır. PNR'da misafirnun özel durumu bildirildikten sonra ayrıca köpek bilgisi verilmelidir. Bunun için Pegasus Çağrı Merkezi ile irtibat kurarak talepte bulununuz. Misafirimiz, hem işitme engelli hem de görme engelli ise refakatçisiz uçuşa kabul edilmez. Bu tip misafirların beraberlerindeki refakat köpekleri kabinde ücretsiz taşınır. PNR'da misafirnun özel durumu bildirildikten sonra ayrıca köpek bilgisi verilmelidir. Pegasus Çağrı Merkezi ile irtibat kurarak talepte bulununuz.
Tekerlekli sandalye ile seyahatimi nasıl gerçekleştirebilirim?
Misafir beraberinde getirilen katlanabilir tekerlekli sandalye (portatif), bir çift koltuk değneği veya benzeri araçlar ücretsiz taşınır ve serbest bagaj hakkına dahil edilmez
Tekerlekli sandalye ile uçağa geçişte yardım alabiliyor muyum?
Havalimanından uçağa-uçaktan havalimanına kadar olan mesafede, özel yardım (tekerlekli sandalye vs) ihtiyacı olan hareket kabiliyeti kısıtlı misafirlerimize yardım ve ekipman temininden, ilgili havalimanının hizmet sağlayıcısı sorumludur. Uçuşunuzun kalkış saatinden en az 48 saat önce yardım taleplerinizi bize bildirmeniz halinde, havalimanı hizmet sağlayıcısına bu isteğinizi ileterek ihtiyaç duyduğunuz hizmetin mümkün olan en iyi şekilde verilmesini sağlayabiliriz.
Tekerlekli sandalye talebim olduğunda ne yapmalıyım?
Tekerlekli sandalye talebinizi uçuşa 48 saat kalana kadar 0 888 228 12 12 numaralı çağrı merkezimizi arayarak biletinize ekletebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için misafirlerimizin Genel Kurallar sayfasında "Yardım Gereksinimi Olan Misafirler" başlığını ziyaret etmeleri önerilmektedir.
Hamile misafirler
Hamile yolcular için uçuş kuralları nelerdir? Bilet alırken dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?
Hamile misafirlerin seyahatleri esnasında uygulamalarımız hakkında detaylı bilgilere sitemizdeki Yardım Gereksinimi Olan Misafirler bölümünden ulaşabilirsiniz.
Hamileyken seyahatimi nasıl gerçekleştirebilirim?
Hamile misafirlerimizin Pegasus Hava Yolları ile seyahat etmek için sağlık raporu sunmaları gerekmez. Tabii hamile misafirlerimiz sağlık raporu aranmaksızın kabul edilseler bile hava yoluyla seyahatlerinden önce sağlık durumlarıyla ilgili olarak, uzman bir doktordan görüş almalarını tavsiye etmekteyiz. Ancak Pegasus Hava Yolları, tekil hamileliklerde, hamilelik dönemi 36 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat taleplerini kabul etmemektedir. Dolayısıyla bütün gidiş-dönüş uçuşları, hamileliğin 36. haftası bitmeden tamamlanmalıdır. Çoğul hamileliklerde (ikiz, üçüz vs.) ise hamilelik dönemi 32 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat talepleri Pegasus Hava Yolları tarafından kabul edilmemektedir. Dolayısıyla bütün gidiş-dönüş uçuşları, hamileliğin 32. haftası bitmeden tamamlanmalıdır. Bu konuda Genel Kurallar bölümümüzü detaylı incelemenizi öneririz.
Komplikasyonlu hamilelik durumunda seyahat etmek için biletimi alırken ayrı bir işlem yapmam gerekiyor mu?
Misafirimizin hava yoluyla seyahati için sağlıklı olduğunu kesinleştirmek adına doktor tarafından verilen ve “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan sağlık raporunun tarihi, uçuştan en fazla 7 gün önceye ait olmalıdır. Sağlık raporu ibraz edilmeyen komplikasyonlu hamileliklerde ve misafirimiz tarafından belirtilen tahmini doğum tarihiyle ilgili makul şüphelerin bulunduğu hallerde, misafirimizin F-GO-025 numaralı Teminat Formu'nu imzalaması gerekmektedir. Hamile misafirimizin, Pegasus Hava Yolları’nın taşıma kurallarına uymaması halinde, hava yoluyla seyahatten kaynaklanabilecek herhangi bir zarardan, Pegasus Hava Yolları sorumlu tutulmayacaktır. Hava yoluyla seyahatin sağlık durumunda yaratacağı sonuçlardan, yalnızca misafirimiz sorumlu olacaktır.
Refakatçi ile seyahat
Refakatçi ile seyahat kuralları ve işlemleri nelerdir?
Aşağıdaki durumlarda, misafirimize refakatçi eşlik etmelidir:
· Misafirimizin gÜvenlik ve emniyet talimatlarını anlamasını ve uygulamasını önleyen ciddi bir zihinsel engeli bulunuyorsa.
· Misafir hem görme hem de işitme engelliyse ve bu, kabin görevlileriyle iletişim olanağını önlüyorsa.
· Misafirimizin motor becerilerine dair bir engeli varsa ve bu bedensel olarak acil tahliye durumlarına katılmasını önlüyorsa (Örneğin; paraplejikler ve felç geçirmiş veya iki kolunu da kaybetmiş ve bu sebeple refakatçisiz seyahat edemeyen kişiler).
Seyahat refakatçisinin 18 yaşın üstünde ve özerk olması gerekmektedir.
Refakatçi ile seyahat nedir?
Aşağıdaki durumlarda, misafirimize refakatçi eşlik etmelidir:
· Misafirimizin gÜvenlik ve emniyet talimatlarını anlamasını ve uygulamasını önleyen ciddi bir zihinsel engeli bulunuyorsa.
· Misafir hem görme hem de işitme engelliyse ve bu, kabin görevlileriyle iletişim olanağını önlüyorsa.
· Misafirimizin motor becerilerine dair bir engeli varsa ve bu bedensel olarak acil tahliye durumlarına katılmasını önlüyorsa (Örneğin; paraplejikler ve felç geçirmiş veya iki kolunu da kaybetmiş ve bu sebeple refakatçisiz seyahat edemeyen kişiler).
Seyahat refakatçisinin 18 yaşın üstünde ve özerk olması gerekmektedir.
Uçağa giderken personel yardımı talep edebilir miyim?
Şirketimiz tarafından belirli misafirlerimize refakat hizmeti verilmekte olup bu konuyla ilgili detaylı bilgilere sitemizin Yardım Gereksinimi Olan Misafirler bölümünden ulaşabilirsiniz.