En Ucuz Kuveyt Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Varış havalimanı: | Kuveyt Uluslararası Havalimanı |
İstanbul – Kuveyt uçuş süresi: | 3 saat 20 dakika |
Orta Doğu’nun ve Kuveyt Devleti’nin en büyük ekonomi merkezlerinden biri olan Kuveyt, bilindiği üzere adını ülkenin kendi adından almaktadır. Ülkenin başkenti olan ve siyasi, kültürel ve ekonomik anlamda ülkenin merkez noktası olarak görülen kent, Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Dokuz tane adası bulunan Kuveyt’e Pegasus’un uygun uçak bileti fırsatlarıyla seyahat edebilirsiniz.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kuveyt Uluslararası Havalimanı arası direkt uçuş imkânı ile yaklaşık olarak 3 saat 20 dakika sürüyor. Bunun yanı sıra havalimanlarından aktarmalı uçuşlar da düzenlenerek farklı şehirlere de kolayca yolculuk yapılabiliyor.
Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Havalimanı şehrin yaklaşık 16 km güneyinde konumlanıyor.
Kuveyt şehrinde, havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Otobüs ve taksilerle hem uygun fiyata hem de rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanın durağından 501 numaralı otobüs ile şehir merkezine ulaşılabilir. Yolculuk yaklaşık 30 dakika sürer.
Taksi aracılığıyla da şehir merkezine veya istediğiniz herhangi bir konuma rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.
Aynı zamanda Pegasus’un araç kiralama fırsatından yararlanarak da ulaşımlarını kolayca sağlayabilirsiniz. Seyahat öncesinde rezervasyon yaptırıp, havalimanına inişinizden sonra aracınızı direkt temin edilebilirsiniz.
Şehir İçi Ulaşım
Kuveyt’te toplu taşıma araçları fiyatlandırma olarak oldukça uygundur. Ulaşım araçları zamanlama, hız ve güvenilir olmasıyla da öne çıkıyor.
Şehir içinde otobüs ile ulaşım sağlamak en rahat seçeneklerden biridir. Esnek fiyatlandırma tarifesinin yanı sıra abonelik ile %50 indirimli ulaşım imkânlarından faydalanılabilir. Kuveyt’te henüz raylı sistem bulunmuyor ancak buna yönelik çalışmalar devam ediyor. Şehre 69 istasyondan oluşan 160 km uzunluğunda bir metro hattı yapılması planlanıyor. Ayrıca taksi ile de gayet uygun ve konforlu yolculuklar tercih edilebilir.
Konaklama olanında fazlasıyla gelişmiş seçenekler bulunan Kuveyt’te, herkesin bütçesine uygun bir yer mutlaka bulunuyor. Her yere ulaşım kolaylığı sağlayabilmek açısından ideal olan şehir merkezinin yanı sıra diplomatik bölgelerden biri olan Sharq da tercih ediliyor. Yerel yaşamın içinde olmayı sevenlerin tercihi Mirqab bölgesi ve Basra Körfezi ile Kuveyt Kuleleri’ne yakın Dasman bölgesi tercih noktalarından biri oluyor.
Daha çok müze ve camilerin bulunduğu Jibla bölgesi de pek çok turistin konakladığı yerler arasındadır. Bütün bu bölgelerde yer alan otellere dair detaylı bir inceleme gerçekleştirmek ve otel rezervasyonu yapmak için seyahat öncesinde her şeyi planlamalısınız.
Kuveyt, tarihi ve kültürel yapılarının yanı sıra mutfağıyla da turistlerin ilgi odağı oluyor. Doğu mutfaklarının vazgeçilmezi olan özel baharatlarla tatlandırılan yemekler ve sofralar, Basra Körfezi sayesinde deniz ürünleri çeşitliliği de sunuyor. Hemen hemen her yörenin lezzetine yer verilen Kuveyt mutfağının en meşhur yemeği, machboos isimli bir pilavdır. Basmati pirinci ve et çeşitleriyle hazırlanan bu yemek, şehrin en çok tüketilen yiyeceği oluyor.
Shehen, Wahar, Gugurfan ve Zubadi adında, oldukça sık tüketilen deniz ürünleri de mutfağın vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Balıklar genellikle buharda, kömürde ve fırında pişirilerek servis ediliyor.
Kahvaltı olarak Kuveyt’te de zeytin, peynir ve yumurta gibi ürünleri görmek mümkün. Aynı şekilde burada da kahvaltıda çay tüketiliyor. Ayrıca ülke genelinde kahve de çok önemli bir yere sahiptir. Burada yeşil kahve çekirdeği kullandığı için kahvelerin rengi de yeşildir ve çaydanlık ile servis ediliyor.
Kuveyt’te Ne Yenir? yazısı sayesinde yiyeceğiniz veya içeceğiniz şeyleri nerede tatmanız gerektiğine yönelik detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kuveyt Devleti’nin başkenti olan ve adını da ülkeden alan Kuveyt şehri hakkında detaylar:
Vize Hakkında
Kuveyt’e seyahat etmeyi düşünenlerin vize alması gerekiyor. Umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlar da vizeye tabiidir. Diplomatik, hizmet veya hususi pasaportlu vatandaşlar, 90 güne kadar seyahatler için vizeden muaf oluyor. Ülkenin vize için kendince belirlediği birkaç madde bulunuyor. Bu maddelere uyulduğu sürece vize almak ve ülkeye giriş yapmak oldukça kolaydır.
Çevre Şehirler
- Al Jehra (36,3 km)
- Khaitan (12,1 km)
- Al Ahmadi (38,1 km)
- Mahboula (32,3 km)
Hava Durumu
Yıl içerisinde çok az yağış alan Kuveyt’e çöl iklimi hâkimdir. Ülkenin yıllık ortalama sıcaklığı 25.3 derecedir. Ocak ayında fazlaca yağış alan ülkede Haziran ayı en kurak ve yağış almayan aydır.
Önemli Telefonlar
- Ülke kodu: +965
- Şehir kodu: 965
- Havalimanı telefonu: +965 2431 9829
- Acil durum hattı: 777
19. yüzyıla kadar çok fazla keşfedilmemiş olan Kuveyt, şehri seyahat edecek olanlara oldukça modern bir tatil fırsatı sunuyor. Gezip görülecek tarihi yerleri, geleneksel pazarları ve İslam tarihinde önemli eserlere tanıklık edilecek müzeleri ile oldukça gelişmiş bir Orta Doğu şehri oluyor.
Kuveyt’ten arkeoloji ve sanat tarihi okumak için yurtdışına çıkan ilk öğrenci Tarık Said Recep, eğitimini tamamladıktan sonra şehre geri dönüyor. Burada kendi adına açtığı Tarık Recep İslam Sanatları Müzesi’nde seramikler, cam süslemeleri, değerli taşlar ve son 250 yıla özgü kıyafetler, mücevherler ve müzik enstrümanları sergileniyor.
İçinde çeşitli hizmetlerin yer aldığı Kuveyt Bilim Merkezi, aynı zamanda eğitimsel bir merkez olarak hizmet veriyor. İçerisinde Orta Doğu’nun en büyük akvaryumu, IMAX sinema salonu ve tarihi yelken limanı bulunuyor. Mimari olarak İslam sanatı tasarımına sahip ve Arap kaligrafileri ile bezenmiş yapının duvarlarında Kuveyt’in tarihi yazı olarak işlenmiştir.
Arap yarımadası kültürü, tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi edinebileceğiniz, 1983 yılında kurulan Kuveyt Milli Müzesi ziyaret edebileceğiniz etkileyici yerlerden biri oluyor. Mimarisiyle göz alıcı bir yapı olan Mescid-i Kabir (Büyük Camii) de görülebilecek yerler arasındadır.
Kuveyt Gezi Rehberi ile gezip göreceğiniz yerleri detaylı bir şekilde inceleyebilir ve sonrasında ziyaret edebilirsiniz.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Bahar ve kış aylarında daha fazla turiste kapılarını açan Kuveyt, yaz aylarında çok tercih ediliyor. Seyahatinizi sezon dışında planladığınız taktirde ucuz bilet bulma olasılığınız daha yüksek olacaktır.
Bunun yanı sıra gitmeyi planladığınız tarihten birkaç ay önce araştırma yaparsanız daha uygun fiyat aralıklarına denk gelebilirsiniz. Belirli aralıklarda düzenlediğimiz kampanyalardan ve fırsatlardan yararlanarak da ucuz bilet alabilirsiniz.
İstanbul – Kuveyt arası uçuşlar yaklaşık 3 saat 20 dakika sürmektedir.
Gösterişli mekânları, doğası, tarihi ve kültürel alanlarıyla görülmeye değer Kuveyt, Orta Doğu’nun en dikkat çeken yerlerine ve mimari yapılarına ev sahipliği yapıyor.
Yaz aylarında havanın daha güzel olması ile daha fazla turist ağırlayan şehri bu dönemde ziyaret etmeniz daha ideal olacaktır.
Şehrin önemli ve görülmeye değer yerlerini rahatça gezebilmek için kendinize beş gün veya bir hafta gibi bir süre ayırabilirsiniz.
İki ülke arasında saat farkı bulunmuyor.
Kuveyt’te turistlere özel bir seyahat kartı bulunuyor.
Orta Doğu ülkeleri arasında, yıl içerisinde en fazla turist ağırlayan şehirlerden biri olan Kuveyt, turistik anlamda oldukça güvenli bir yerdir. Kişisel eşyalarınızı yanınızdan ayırmadığını sürece bir sorun yaşamayacaksınızdır.
Gösterişli havasının yanı sıra ekonominin de merkezi olan Kuveyt’te sosyal hayat pahalı olabilir ancak her bütçeye uygunluk gösteren sayısız seçenek de mevcuttur.