En Ucuz Sinop Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Sinop Hava Durumu
Yakındaki Şehirler
Varış havalimanı: | Sinop Havalimanı |
İstanbul – Sinop uçuş süresi: | 1 saat 25 dakika |
Sinop, Karadeniz’in orta bölümüne kurulmuş ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir şehirdir. Bulunduğu bölgede denize girilebilen nadir yerlerden biri olan kent, Karadeniz’in en uç noktasında konumlanıyor.
Doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi, kültürü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmanın getirdiği birikimle de ön plana çıkıyor. Boztepe Burnu üzerine kurulan Sinop, Karadeniz’in tek doğal limanına da sahip bir şehirdir.
Ucuz uçak bileti arayışınızı yaparken, rotanızı belirlediğiniz Sinop’u, Pegasus’un uygun fiyat avantajları ile ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul’dan Sabiha Gökçen Havalimanı kalkış Sinop Havalimanı iniş olmak üzere düzenlenen direkt uçuşlar yaklaşık 1 saat 25 dakika sürüyor. Aktarmalı uçak bileti satın alarak da İstanbul üzerinden dünyanın hemen her yerine kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Sinop Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Havalimanı, şehrin merkez konumuna 8 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından kalkan servisler, dolmuş ve ticari araçlarla kolayca şehir merkezine gidebilirsiniz. Terminal binası çıkışında denk gelebileceğiniz taksiler hem daha hızlı hem de daha konforlu bir şekilde ulaşım sağlamanızı gerçekleştiriyor. Ayrıca taksiler sabit bir ücret karşılığında hizmet veriyor.
Bir diğer alternatif dolmuşlar. Sinop Otogarı, Cezaevi ve TOKİ konutları yönlerine doğru hizmet veren dolmuşlar, şehir merkezine gitmeniz için iyi bir seçenek olabilir. Sıkça tercih edilen dolmuşlar ile yaklaşık 10-15 dakika içerisinde merkeze varmış oluyorsunuz.
Aynı zamanda havalimanının servisleri ile de Sinop’un merkez noktasına ulaşım sağlayabilirsiniz. Servisler havalimanı, otogar, cezaevi güzergâhında yola çıkıp kent merkezinde bulunan PTT binası önünde yolculuğu tamamlıyor.
Daha iyi bir alternatif olarak, seyahatiniz tamamlandıktan sonra havalimanındaki danışma bürolarından Pegasus’un araç kiralama hizmetinden yararlanmak istediğinizi söyleyerek, tatiliniz boyunca kendi aracınızla tüm ulaşımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Şehir içi Ulaşım
Sinop’ta şehir içi ulaşım minibüslerle gerçekleştiriliyor. Şehrin her noktasına minibüslerle ulaşım sağlamak oldukça kolay. Mesafeler birbirine yakın olduğu için alternatif bir araca gerek kalmıyor.
Türkiye’de trafik lambalarının olmadığı tek şehir olarak bilinen Sinop’ta, trafik buna rağmen oldukça rahat ve sakin bir şekilde akıyor. Minibüs dışında taksilerle ya da araç kiralarsanız kendi aracınızla şehirdeki ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Bahar ve yaz aylarında seyahat edebileceğiniz Sinop’un, bu aylarda doğasının güzelliğine ve dinlendirici etkisine şahitlik edebilirsiniz. Şehir merkezinde de olsanız doğayla iç içe bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Karadeniz manzarası ile keyifli bir tatil geçirebileceğiniz şehir merkezinde, konaklamanız için birden fazla yer bulunuyor. Kendinize ve bütçenize uygun olan seçimi yaparak sakin bir tatil geçirebilirsiniz.
En az şehir merkezi kadar talep gören Gerze ve Akliman’ı da konaklamak için tercih edebilirsiniz. Daha çok kamp kurarak tatil yapmayı seviyorsanız, Karakum bölgesinde çadır kurabilir ya da mevcut bungalov evlerde kalabilirsiniz.
Eğer konaklamanızı bir otelde yapacaksanız, seyahatiniz öncesinde yer konusunda sıkıntı çekmemek adına otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.
Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Sinop’un da kendine has bir mutfağı bulunuyor. Karadeniz’de her şehirde rastlayabileceğiniz mısır çorbası, bu şehirde de vazgeçilmeyen bir başlangıç yemeği oluyor. Barbunya, salça, mısır ve kemikli et ile hazırlanan mısır çorbası, kış aylarının en çok tüketilen yemeği.
Şehirde meşhur olan bir diğer yemek ise Sinop mantısıdır. Hamurun açılmasıyla şekliyle farklı bir görüntüye sahip olan mantı; yoğurtlu, cevizli ve üzümlü olarak hazırlanıyor. Yine Sinop’ta tadabileceğiniz nokul, yaş maya, un ve tuz ile hazırlanan lezzetli bir hamur işidir.
Tavuk, ceviz ve un ile hazırlanan ıslama isimli yemeğe de Sinop mutfağında görebilirsiniz ve mutlaka tadına bakmalısınız. Karadeniz’de bir şehre gidip oraya özgü hazırlanan hamsi yemeğini yemeden de şehirde ayrılmamalısınız. Sinop’ta Ne Yenir? yazısı yardımıyla kentte, neyi nerede yemeniz gerektiğine dair bilgilere erişebilirsiniz.
Karadeniz’in orta bölümünde yer alan, Türkiye’nin en kuzey noktası Sinop hakkında detaylı ve faydalı bilgiler:
Vize Hakkında
Türkiye Cumhuriyeti dışından seyahat edecek olan turistlerin, Türkiye vizesi almaları gerekiyor. Ancak Türkiye içi seyahatler için vatandaşların vize başvurusu gibi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
Çevre Şehirler
Hava Durumu
Karadeniz’in genelinde olduğu gibi yoğun bir şekilde yıl içerisinde yağış alan Sinop, sıcak ve ılıman bir iklime sahiptir. Kentin yıllık ortalama sıcaklığı 14 derecedir. Yıl içerisinde en kurak dönem Haziran ayında, en çok yağış da Ekim ayında görülüyor. Sıcaklık açısından ise en yüksek Temmuz ayı, en düşük de Ocak ayı oluyor.
Önemli Telefonlar
- Ülke kodu: +90
- Şehir kodu: 368
- Havalimanı telefonu: +90 368 271 56 08
- Acil durum hattı: 112
Boztepe Burnu üzerine kurulan ve Karadeniz’in orta bölümünde yer alan Sinop, doğal güzellikleri olan şelaleler, göller ve sahilleriyle göz alıcı bir havaya sahip. Tarihi ve kültürel birikimiyle de ön plana çıkan kentte görülmeye değer pek çok destinasyon bulunuyor.
Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada görebileceğiniz Sinop gezisi için kendinize bir rota belirlemeniz tatilinizi daha düzenli geçirmenizi sağlayabilir. Şehrin manzarasını görebilmek ve gezinize tarihi bir başlangıç da yapmak istiyorsanız, ilk durağınız Sinop Kalesi olabilir. Bunun yanı sıra Sinop tarihi hakkında bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız Sinop Tarihi Cezaevi ve Sinop Etnografya Müzesi de ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunmalı.
Şehirdeki diğer önemli yapılar arasında yer alan Balatlar Kilisesi, Boyabat Kalesi ve İnceburun Deniz Feneri görülmeye değer noktalardan birkaçı oluyor. Bunların yanı sıra şehrin en büyüleyici doğal güzellikleri olan İnaltı Mağarası, Hamsilos Koyu, Karakum Plajı ve Erfelek Şelalesi’ni görmeden Sinop’tan ayırmamalısınız. Sinop Gezi Rehberi ile gezebileceğiniz yerlerin detaylı listesini inceleyebilirsiniz.
En Uygun Sinop Uçak Biletleri
SIKÇA SORULAN SORULAR
Yıl içerisinde düzenlediğimiz kampanya ve fırsatları güncel olarak takip etmeniz, biletinizi ucuza getirmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda Sinop’a kış döneminde seyahat etmeniz de uygun fiyatlı biletlere denk gelmenizi sağlayabilir.
Bunun yanı sıra neresi olursa olsun biletinizi iki üç ay önceden temin etmeniz daha avantajlı fiyatlardan yararlanmanızı sağlayabilir.
İstanbul – Sinop arasındaki uçuşlar yaklaşık 1 saat 25 dakika sürmektedir.
Karadeniz’in en orta kısmında konumlanan Sinop, sayısız doğal güzelliği, tarihi, kültürü ve sakinliği ile dingin ancak bir o kadar da keyifli tatil imkânı tanıyor. Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Yılın her dönemi yapılacak aktivitesi mevcut olan Sinop için en ideal dönem sıcaklığın biraz daha yükseldiği ilkbahar ve yaz dönemi oluyor.
Sinop’ta eğlenceli ve keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız 3-4 gün ayırmanız yeterli olabilir.
Şehir veya ülke dışından gelen turistlerin, şehir içerisinde kullanabilecekleri bir kart bulunmuyor.
Sinop, Türkiye genelinde hem en mutlu hem de en temiz şehir olarak biliniyor. Refah seviyesi oldukça yüksek olan bu kentte suç oranları da olabilecek en minimum düzeydedir.
Sinop, ulaşımı dışında –ki o da çok yüksek fiyat aralıklarında değil- oldukça uygun fiyatlı ve pahalı olmayan bir kent.