tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Danimarka Gezi Rehberi

Danimarka Gezi Rehberi

İçindekiler


Deneyimli bir gezgine “Viking kültürünün ve tarihinin izlerini sürmek için seyahat edilebilecek en iyi ülke hangisidir?” sorusunu yönelttiğinizde, “Danimarka” cevabını alacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü müzik festivalleri ile ünlü bu ülke, modern görünümüne rağmen atalarından kalan mirası korumak konusunda gayet başarılı. Doğasıyla konuklarını etkilemeyi başaran Danimarka’da tatil yaparken farklı eğlence ve alışveriş olanaklarını değerlendirebilir, enfes manzaralarla karşılaşabilirsiniz.

Danimarka

Danimarka Hakkında Genel Bilgiler

 

Bulunduğu Kıta: Avrupa
Başkenti: Kopenhag
Ülke Kodu: DK
Resmi Dili: Danca
Yüz Ölçümü: 42.933 km²
GMT ile arasındaki fark: GMT+2
Telefon Kodu: +45
Alan adı uzantısı: .dk
Para Birimi: Danimarka Kronu


Danimarka Resmi Dili

Danimarka’nın resmi dili Dancadır. Ancak Danimarka turu sırasında İngilizce ve Almanca konuşanlarla da sık sık karşılaşabilirsiniz.

Danimarka Başkenti

5 idari bölgeye ayrılmış Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dır.

Danimarka Nüfusu

2017 verilerine göre Danimarka’nın nüfusu 5,7 milyondur.

Danimarka’da Yerel Saat

Danimarka, GMT +2 zaman diliminde yer alıyor. 

Danimarka Para Birimi

Danimarka'nın resmi para birimi Danimarka Kronu'dur. Uluslararası kısaltması ise DKK’dir.

Danimarka Yüz Ölçümü

Sınırları içerisinde 400’ün üzerinde ada bulunan Danimarka’nın yüz ölçümü, 42.933 km²’dir.

Yönetim Şekli

Resmi adı Danimarka Krallığı olan ülke, anayasal monarşi ile yönetiliyor. Kraliçe II. Margrethe, 1972 yılından bu yana devlet yönetiminde bir numaralı isim konumunda. Çok partili parlamenter sistemle yönetilen Danimarka’da siyasal sorumluluk hükümete ait.

Bitki Örtüsü

Danimarka, bitki örtüsü açısından fakir sayılabilecek bir ülke. Topraklarının yalnızca %10’luk kısmını ormanlık alanlar kaplıyor. Geriye kalan geniş alanları ise tarıma uygun araziler ve meralar kaplıyor.

Geçim Kaynakları

Ülkenin kıyı kesimlerinde, liman faaliyetleri ve balıkçılık gelişmiş durumda. Ülkenin bu bölümlerinde gemi yapımına da ağırlık veriliyor. İç kesimlerde ise tarım ve hayvancılık ön plana çıkıyor. Danimarka ayrıca diğer ülkelerden aldığı ham petrolü ve çeşitli ham maddeleri işleyerek yeniden dışarıya satıyor.

Danimarka Neredir? Komşuları Kimlerdir?

Danimarka, Kuzey Avrupa’da yer alıyor. İskandinavya’nın en küçük ve en güneyindeki üyesinin, güneybatısında İsveç bulunuyor. Ülkenin güneyi ise Norveç ve Almanya ile çevrili.

Danimarka’ya Ne Zaman Gidilir?

Diğer İskandinav ülkeleri ile kıyaslandığında Danimarka’da daha yumuşak iklim koşulları görülüyor. Tabii konuma bağlı olarak bölgeler arasında farklılıklar gözlemlenebiliyor. Ancak bu durum, yaz aylarının ülkeye gitmek için en ideal dönem olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yaz mevsiminde, ortalama sıcaklıklar 26 °C’ye kadar çıkabiliyor. Kışınsa ortalama sıcaklık değerleri, 1,5 °C dolaylarında seyrediyor.

Danimarka’ya Ne Zaman Gidilir?

Tatil ve Bayramlar

  • Fastelavn (Şubat)
  • Paskalya (Nisan)
  • İşçi Bayramı (Mayıs)
  • Anayasa Günü (Haziran)
  • Sankt Hans (Haziran)
  • Noel (Aralık)

Danimarka’da Festivaller

  • Rock Festivali - Roskilde (Temmuz)
  • Caz Festivali - Kopenhag (Temmuz)
  • Skanderborg Festivali (Ağustos)
  • Aarhus Festuge (Eylül)
  • Night of Culture (Ekim)
  • Yeni Yıl Kutlamaları - Kopenhag
  • Winter Jazz Event (Ocak- Şubat)

Danimarka’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Danimarka’ya gitmek için direkt uçak seferlerinden yararlanabilirsiniz. İstanbul’dan düzenlenen seferlerle Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a ulaşmak 3 saatin biraz üzerinde sürüyor. Eğer siz de Danimarka'yı ziyaret etmek istiyorsanız, en uygun uçak Danimarka uçak bileti seçeneklerine Pegasus Hava Yolları aracılığıyla kolayca sahip olabilirsiniz.

Pegasus ile Danimarka’nın şu havalimanlarına direkt ulaşım imkânı bulabilirsiniz:

Danimarka’da Ulaşım Olanakları

Bisiklet kültürünün gelişmiş olduğu Danimarka’da toplu taşıma ağı denildiğinde, akla otobüs ve tren geliyor. Gerek kısa mesafede gerekse de iki şehir arasındaki ulaşım ihtiyacınızı bu iki seçeneği kullanarak rahatça giderebilirsiniz. Yalnız bu aşamada her bölgenin kendine ait bilet uygulaması olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer gezi programınıza ülkeye bağlı adaları dâhil ederseniz, keyifli bir feribot yolculuğu deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Danimarka ulaşım

İş seyahati ya da tatil için Danimakar'ya vardığınızda ulaşım için daha konforlu bir seçeneğini değerlendirmek isterseniz, Pegasus ayrıcalıkları ile araç kiralayabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Danimarka Havalimanlarına Ulaşım

Danimarka’da beş havalimanı bulunuyor. Havalimanlarından kent merkezlerine ulaşım konusunda otobüs ya da taksilerden yararlanmak mümkün. Kopenhag Havalimanı’nda bu seçeneklere ek olarak trenle de kentin kalbine ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçları, aynı zamanda havalimanlarına yakın yerleşimlere de yolcu taşıyor. Tabii sizin hedefiniz konaklama yapacağınız yere bir an önce ve en konforlu şekilde ulaşmaksa tercih aşamasında özel transfer hizmetlerine öncelik verebilirsiniz.

Danimarka’da Gezilecek Yerler

Ülkeye yönelik gezi programı oluştururken büyük şehirlerin yanı sıra kendilerine has özellikleriyle ön plana çıkan daha küçük yerleşimlere de odaklanabilirsiniz. Böylece ülkeye özgü ilginç detayların birçoğunu yakından keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. 

Kopenhag:

Kopenhag

Danimarka’nın başkenti ve en büyük kenti olan Kopenhag; ülkeye özgü tasarım geleneğini anlamak, alışveriş fırsatlarını değerlendirmek ve kültürel etkinliklere katılmak isteyen gezginler için adeta biçilmiş kaftan. Konuklarına keyifli akşamlar yaşatan kentte, ülkenin hem dününe hem de bugüne dair önemli ayrıntılar yakalayabilirsiniz.

Aarhus:

Kültürel gezilerden hoşlanıyorsanız, ülkenin ikinci büyük kenti konumundaki Aarhus’u Danimarka gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Romantik atmosfere sahip mekânları bünyesinde barındıran şehrin 1800’lü yıllarda nasıl göründüğünü, açık hava müzesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Danimarkalı müzisyenler ve gruplar için ilham kaynağı olan kentte, ARoS ve hemen yanı başındaki konser salonu da görülmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Aalborg:

Ülkenin en popüler eğlence mekânlarından bazılarına ev sahipliği yapması, hareketli tatil dönemi geçirmek isteyen gezginlerin gözünde Aallborg’u farklı bir konuma getiriyor. Yerel mimarinin en güzel örneklerini görme fırsatı yakalayacağınız kentte, Vikingler’den kalma bir mezar alanı bulunuyor. Ziyaretinizi karnaval dönemine denk getirerek Aalborg’u en renkli haliyle görme şansına sahip olabilirsiniz.

Esbjerg:

Danimarka şehirleri listenize ekleyebileceğiniz bir diğer şehir Esbjerg. Balıkçılık endüstrisinin merkezi olan kent, keyif dolu Fanø Adası'na da çok yakın. Feribotla 15 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Legoland’in bulunduğu Billund’a ise Esbjerg’den arabayla gitmek yalnızca bir saat sürüyor.

Ribe:

Danimarka sınırları içerisindeki en eski yerleşim yeri Ribe. İyi korunmuş Orta Çağ atmosferi, bu şirin kente olan ilgiyi bir hayli artırıyor. Wadden Sea National Park’a en yakın yer olan Ribe’de, hava karardıktan sonra gece nöbetçilerini izlemek gibi ilginç aktivitelere odaklanabilirsiniz.

Odense:

Funen Adası’nın en büyük yerleşimi konumundaki Odense, kendisini ziyarete gelen konukları ile ülkenin geçmişine dair eşsiz bilgiler paylaşma konusunda oldukça cömert davranıyor. Siz de bu bilgilerin peşindeyseniz, H.C. Andersen’in doğduğu kentte önce Funen Köyü adlı açık hava müzesine gidebilirsiniz. 18. yüzyıl köyünü dolaştıktan sonra ise rotanızı Rönesans tarzı Egeskov Kalesi’ne çevirebilirsiniz.

Randers:

Kuzey Avrupa’nın en büyük yapay yağmur ormanına ev sahipliği yapan Randers, adını tüm dünyaya eldiven ve halat üretimi ile duyurmuş. Hareketlilikten sıkılıp biraz sakinlik arayan gezginler için ideal yapıdaki şehirde, yerel kültüre odaklı iki müze bulunuyor. Ayrıca Elvis’in evinin, yani Graceland’in, bir kopyası da burada ziyaret edilmeyi bekliyor.

Silkeborg:

Etrafının göller ve ormanlarla çevrili olması sayesinde Silkeborg, doğa tutkunu gezginlerden yoğun ilgi görüyor. Göller bölgesinin merkezi konumundaki şehirde, dünyanın en eski çarklı vapuru Hjejlen’e binip göz alıcı güzellikteki manzaralara şahit olabileceğiniz Himmelbjerget’e ulaşabilirsiniz. Arta kalan vaktinizde sanat müzesine gidip Asger Jorn’un hayranlık uyandıran çalışmalarını inceleyebilirsiniz.

Skagen:

Danimarka turu listenize, son olarak Skagen’i ekleyebilirsiniz. İskandinavya’nın en çok ilgi gören tatil kasabaları arasında sayılan yerleşim, 19. yüzyılda birçok sanatçıyı ağırlamış. Burada tamamen doğaya odaklanarak huzur bulabilirsiniz. Kuş gözlemi yapmak, kumsallarda güneşlenmek, uzun saatler boyu bisikletle kasabayı dolaşmak, balık avlamak; Skagen’de yapabileceğiniz aktivitelerin başında geliyor.

Danimarka’da Nerede Kalınır?

Danimarka’da konaklamak isteyen gezginler, aradıkları tipte seçeneklere rahatça ulaşabiliyor. Çünkü ülkede, bu konuda gayet detaylı bir sistem kurulmuş. Bu sayede doğa ile iç içe olmak isteyen bireyler, Danimarka Kamp Kurulu’na bağlı 500’ün üzerindeki alanda, güvenli şekilde geceleyebiliyor. Belirli bir bütçe dâhilinde konaklamak isteyen sırt çantalı gezginlerin yardımına ise Danhostel isimli ağ yetişiyor. Eğer konforunuzdan ödün vermek istemiyorsanız, büyük şehirlerdeki otel seçeneklerine yoğunlaşabilirsiniz. Yerel yaşam tarzını gözlemlemek için en iyi fırsatı ise bir çiftlikte konaklayarak yakalayabilirsiniz.

Henüz Danimarka'da nerede konaklayacağınıza karar vermediyseniz, seyahat amacınıza ve alışkanlıklarınıza uygun yüzlerce otel seçeneklerinden birini Pegasus aracılığı ile tercih edebilirsiniz.


REZERVASYON YAP

Danimarka’da Ne, Nerede Yenir? Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Danimarka’da dışarıda yemek yemek pahalı sayılabilecek bir aktivite. Turistik restoranlar yerine yerel halkın yoğun ilgi gösterdiği mekânları tercih ederseniz, ülkeye özgü lezzetleri orijinal tarifleri ve çok daha uygun fiyatlarla tüketme imkânına sahip olabilirsiniz. Bu tarz mekânların bazıları Fransız, İtalyan, Türk, Çin ve hatta Etiyopya mutfağına ağırlık veriyor.

æbleskiver

Geleneksel Danimarka yemeklerinin ana malzemelerini, taze deniz ürünleri oluşturuyor. Özellikle salamura ringa balığı ve kızartılmış pisi balığı, birçok tarifte kullanılıyor. Eğer özel bir gastronomik deneyim yaşamak isterseniz, deniz ürünleri dışında “smørrebrød” isimli küçük sandviçlerin tadına bakabilirsiniz. Tatlı kriziniz tuttuğunda ise badem ve kirazlı pirinç puding ya da “æbleskiver” adlı krep benzeri kekleri deneyebilirsiniz.

Danimarka’da Ne Hediye Alınır?

Danimarka tatili sırasında satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar ya ülkenin modern tasarım konusundaki başarısına ya da kökenlerine vurgu yapıyor. Tabii gastronomi tutkunları, bu konuda meyan kökü şekeri Lakrids'e ve tereyağlı kurabiyelere öncelik veriyor. Magnet, anahtarlık, bardak gibi klasik hediyeliklerin dışında daha özel bir şeyler ararsanız, Viking eşyalarının replikalarına yönelebilirsiniz. Hatta o dönemi çağrıştıran gemi ve ev maketleri arasından seçim yapabilirsiniz. Lego modelleri, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. İskandinav kazakları ise sadece tatil anılarını canlandırmakla kalmıyor, kışın sıcak kalmanızı sağlıyor.

Danimarka Gece Hayatı

Danimarka’da keyif dolu bir akşam geçirmeyi planlıyorsanız, rotanızı mutlaka Kopenhag’a çevirmenizi öneriyoruz. Zira başkentte sizleri bekleyen fırsatlar, kendilerine has özellikleri bünyelerinde barındırıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar dans edip yıl boyunca üzerinizde biriken stresten kurtulmayı hedefliyorsanız, kentteki gece kulüpleri arasından seçim yapabilirsiniz. Daha farklı ama yoğun deneyim için özgür şehir Christiania’ya gidebilirsiniz. Ailenizle birlikte eğlenmek ve çocukluk anılarınızı canlandırmak niyetindeyseniz, Avrupa'nın en ünlü eğlence parkı olan Tivoli Bahçeleri’nden daha iyi bir seçenek bulamazsınız.

Danimarka’ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Para bozdurmak isterseniz, daha avantajlı teklifler sundukları için bankaları tercih edebilirsiniz.
  • Danimarka’da, hız sınırına dikkat ediliyor. Eğer otomobil kullanırken ceza yemek istemiyorsanız, bu sınırlandırmaya uymaya özen gösterin.
  • Mağazalarda pazarlık kesinlikle yapılmıyor. Pazarlardaki satıcılar ise fiyat konusunda farklı tekliflere sıcak bakabiliyor.
  • Otel odalarından arama yapmak maliyetli. O yüzden Türkiye’den ayrılmadan önce hattınızı uluslararası aramalara açtığınızdan emin olun.

Önemli Telefonlar

  • Acil Yardım: 112
  • Ambulans: 1813
  • Konsolosluk: 45 39 20 55 00
  • Büyükelçilik: 45 39 20 27 88

Danimarka Vize Süreci

Bordo pasaport sahibiyseniz, Danimarka’ya seyahat etmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor. Turistik amaçlı vize başvuruları, sadece yetkili kurum tarafından kabul ediliyor. Eğer uzun süreli oturma izni almayı planlıyorsanız, başvurunuzu direkt olarak Danimarka Konsolosluğu’na yapabilirsiniz.

Danimarka vizesiyle ilgili daha detaylı bilgi almak için "Danimarka Vize Rehberi"ne göz atmayı unutmayın.

Danimarka Hakkında Merak Edilenler

1 Danimarka Kronu kaç TL’dir?

1 Danimarka Kronu, 0,87 Türk Lirası’na karşılık geliyor. (19.04.2019)

Danimarka bayrağı hangi renklerden oluşuyor?

Danimarka bayrağı, kırmızı zemin üzerinde uzanan beyaz haçtan oluşuyor. Haç, bayrağın köşelerine doğru uzanıyor.

Danimarka vize ücreti ne kadardır?

Danimarka vize başvurusu için gerekli evrakların listesi ve ücreti dâhil olmak üzere süreç ile ilgili tüm sorularınız için en güncel yanıtları, yetkili kurumun resmi web sitesinde bulabilirsiniz.

Danimarka vizesi başvurusu kaç günde sonuçlanıyor?

Başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik yoksa vize başvurusu 7 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanıyor.

Danimarka uçak bileti fiyatları ne kadardır?

Tüm tatil destinasyonlarında olduğu gibi Danimarka uçak bileti fiyatları da dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. En uygun fiyatlarla bilet sahibi olmak için Pegasus Hava Yolları’nın sunduğu teklifleri değerlendirebilirsiniz.

Tüm Ülke Rehberleri

Yukarı Yukarı