tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Kastamonu Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Başlıklar

Diğer Şehirler

21. yüzyıl gibi teknolojinin yükselişi ile zamanın adeta su gibi akıp gittiği bir çağda adeta sakinliği ile günlerin yavaş geçtiği Kastamonu, doğayla kucaklaşmak ve kafa dinlemek isteyenler için biçilmiş kaftan. Bakir koyları, şarkılara konu olan Ilgaz Dağı, neredeyse her köşesinde yer alan yeşil alanları ve lezzetli yemekleriyle bilinen Kastamonu’ya gitmek ve ucuza Kastamonu uçak bileti almak için Pegasus’u takip edebilirsiniz.

Kastamonu kalesi

Kastamonu, Batı Karadeniz’in önemli turistik şehirlerindendir. Doğal güzellikleri, tarihi eserleri, ormanlık alanları ve denizi ile Batı Karadeniz’in öne çıkan illeri arasındadır. Şehir, Ilgaz Dağları ile Küre Dağları arasında konumlanır. Dolayısıyla, şehrin yeşil doğası ile oldukça ilgi çekici olduğu söylenebilir. Şehirden uzaklaşıp sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bozkurt, İnebolu, Cide, Çatalzeytin gibi önemli sahil kasabalarına sahiptir.

Hititler, Bizans, Candaroğulları ve Osmanlı gibi farklı devletlerin egemenliği altına giren Kastamonu, tarihsel miras bakımından oldukça zengin şehirler arasında gösteriliyor. Ayrıca Kastamonuluların Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdikleri fedakarlıklar dolayısıyla şehir, birçok anıtsal esere de ev sahipliği yapıyor. Şehir içerisinde çok sayıda tarihi cami ve ören yeri bulunuyor.

Kastamonu kültürü, tarihi ile Türkiye’nin önemli şehirlerindendir. Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu sayede bünyesinde pek çok farklı tarihi eser barındırır. Kastamonu’da tarihi eserleri ziyaret ederek geçmişe tanıklık edebilir, yeşil alanlarda doğal ile iç içe bir tatil yapabilirsiniz.

Kastamonu Hakkında Genel Bilgiler

Ülke:

Türkiye

Bölge:

Karadeniz

Yüzölçümü:

1.834 km²

Nüfusu:

383.373

Dil:

Türkçe

Ortalama sıcaklık:

10.3 °C

İklim:

Karadeniz iklimi

Bitki örtüsü:

Orman

GMT ile arasındaki fark:

GMT+3

Telefon kodu:

+90366

Para birimi:

Türk Lirası

Priz tipi:

Tip C/F

Kastamonu Nerededir?

Kastamonu Türkiye’nin kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Coğrafi konum olarak Küre ve Ilgaz Dağları arasında bulunur. Kastamonu’nun doğusunda Sinop, batısında Bartın ve Karabük, güneybatısında Çankırı, güneydoğusunda Çorum vardır. Şehrin kuzeyi ise Karadeniz ile sınırlanır. Denize kıyısı olan şehir, Karadeniz Bölgesi’nin önemli merkezlerindendir.

Kastamonu’ya Ne Zaman Gidilir?

Kastamonu’da Karadeniz iklim tipi görülür. Ancak iç kesimleri, kış mevsiminde karasal iklim özelliklerini de taşır. Şehrin yıllık sıcaklık ortalaması 10,3 derecedir. Kastamonu’da yılın en soğuk havaları ocak ayında görülür. Ocak ayında sıcaklıklar sıfırın altına düşebilir. En sıcak dönem ise temmuz ayına rastlar. Temmuz ayında hava sıcaklıkları 27-28 dereceyi bulabilir. Kastamonu’nun en yağışlı zamanı ise mayıs ayında yaşanır.

Kastamonu’ya gidiş zamanı tercihinize göre değişebilir. Kastamonu’da kar tatili yapmak, kış sporları gerçekleştirmek isterseniz ocak ve şubat mevsimleri idealdir. Ilgaz Dağları kış turizmi için cazip bir seçenektir.

Tarihi eserleri keşfetmek, farklı medeniyetlerin geçmişine tanıklık etmek isterseniz ılıman ve sıcak havaları tercih edebilirsiniz. İlkbahardan sonbahara kadar her mevsim Kastamonu’ya gidebilirsiniz. Veya Kastamonu’da doğa tatili yapmayı düşünüyorsanız yeşilin her tonuna şahitlik edebileceğiniz ilkbahar ve sonbahar mevsiminde şehre gidebilirsiniz.

Yaz turizmi ile deniz keyfi yapmayı tercih ederseniz haziran, temmuz ve ağustos ayları sizin için idealdir.

Kastamonu’da Festivaller

Kastamonu sadece turizm olanakları ve gezilecek mekanları ile değil aynı zamanda festivalleriyle de ilgi çekici bir şehirdir. Her yıl festivallere katılmak üzere pek çok turist tarafından ziyaret edilir. Kastamonu’nun meşhur festivalleri arasında her yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali yer alır. Şehrin bir diğer önemli festivali ise İnebolu Belediyesi tarafından her yıl ağustos ayında gerçekleştirilir. Bu etkinlik İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali’dir. Her yıl İnebolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun anıldığı tarih olarak kutlanır.

Kastamonu’ya Nasıl Gidilir?

Kastamonu; İstanbul, İzmir, Ankara gibi önemli merkezlere yakın konumdadır. Ankara’ya 238 km, İstanbul’a 516 km, İzmir’e 859 km uzaklıktadır. Şehre en kolay ulaşım havalimanı ile sağlanır.

Havalimanı Kastamonu şehir merkezine sadece 13 km mesafededir. Kastamonu Havalimanı’na İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda direkt uçuş ile ulaşabilirsiniz. Diğer illerden Kastamonu’ya gitmek isterseniz İstanbul aktarmalı seferleri tercih edebilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen’den Kastamonu’ya yaklaşık 1 saat süren bir uçuş ile ulaşabilirsiniz.

Seyahatiniz için en uygun zaman aralıklarını Kastamonu uçak bileti sayfasını inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.

Kastamonu’da Ulaşım İmkanları

Kastamonu’da şehir içi ulaşım için otobüs, minibüs ve taksi seçeneklerini kullanılabilir. Şehir merkezine ve ilçelerine aktif olarak çalışan otobüs hatları ile ulaşmak mümkündür. Kastamonu Belediyesi’na bağlı çalışan 6 farklı otobüs hattı ile Kastamonu’da istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kastamonu’da diğer ulaşım alternatifleri ise minibüs ve taksidir. Kastamonu-Tosya, Abana-Çatalzeytin, Kastamonu-Cide gibi farklı güzergahlar arasında çalışan minibüsler ile farklı yerlere ulaşım imkanı vardır.

Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma, taksi ve araç kiralama ile ulaşım imkanı vardır. Yolcu çıkışı kapısından hareket eden toplu taşıma servisi ile Kastamonu şehir merkezine gidilebilir. Yolcu servisi ile yaklaşık 30 dakika içerisinde şehir merkezine ulaşmak mümkündür.

Şehir merkezine gitmek için bir diğer seçenek havalimanında 7/24 hizmet veren taksilerdir. Ancak hem kolay ulaşım için hem de şehri baştan sona gezmeyi düşünüyorsanız araç kiralama da önemli bir alternatiftir. Pegasus’un araç kiralama seçeneklerini inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.

Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu hem doğal güzellikleri hem de tarihi alanları ile gezilecek pek çok farklı mekana sahiptir. Küre Dağları ve Ilgaz Dağları Milli Parkı, Kastamonu Kalesi, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Gideros Koyu bölgedeki önemli turistik yerlerdir.

Küre Dağları Milli Parkı

Küre Dağları Milli Parkı, Bartın ile Kastamonu il sınırında yer alır. Yemyeşil doğası, temiz havası ve ekosistemi ile doğada vakit geçirmek isteyenler için idealdir. Alan içerisinde yer alan Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Ilgarini Mağarası mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Ilgaz Dağları Milli Parkı

Ilgaz Dağları Milli Parkı, Çankırı ile Kastamonu il sınırında yer alır. Kış sporları için kayak merkezine sahip olan mekanda, yaz aylarında trekking ve hiking için de uygundur. Ilgaz Dağları kış merkezinde kayak pisti, teleski ve telesiyej gibi imkanlar da mevcuttur. 800 metre ve 1500 metre uzunluğundaki kayak pistinde kış sporları gerçekleştirebilirsiniz.

Kastamonu Kalesi

Kastamonu Kalesi, şehrin önemli simgelerindendir. Kaleden şehrin panoramik manzarasını izlemek mümkündür. Şehrin yaklaşık 120 metre yükseğine inşa edilmiş kalenin MÖ 12.yy’da Komnenoslar tarafından yapıldığı bilinir. Kastamonu Kalesi’nin tarihi ve turistik değeri yüksektir.

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi Kastamonu Taşköprü’de yer alır. Devrinin önemli alimlerinden Şeyh Şabanı Veli adına inşa edilen Külliye yapısı içerisinde Dergah Evleri, Asa Suyu, Şadırvan, Kütüphane ve Cami binaları bulunur. MÖ 1580 yılında yaptırılan Külliye şehrin önemli mimari ve tarihi eserleri arasındadır.

Gideros Koyu

Gideros Koyu, Kastamonu Cide’de yer alır. Geniş kumsalları, uzun sahil şeridi ile ılıman havalarda piknik yapmak, yaz aylarında denizin tadını çıkarmak isteyenler için iyi bir seçenektir. Masmavi suları ile Gideros Koyu, Karadeniz’in en güzel kumsalları arasındadır.

Kastamonu’da Nerede Kalınır?

Kastamonu, konaklama için gelişmiş turizm olanaklarına sahiptir. Şehir merkezlerinde pek çok alternatif konaklama tesisi mevcuttur. Ayrıca, Küre ve Ilgaz Dağları’nda konaklamak için bungalov ev ve otel seçenekleri de vardır. Milli Parklardaki kamp alanlarını da tercih edebilirsiniz.

Kastamonu’da Ne, Nerede Yenir?

Kastamonu yöresel lezzetleri ile önemli bir gastronomi şehridir. Banduma, cırık tatlısı, etli ekmek, püryan, ala pilavı, tirit, manca, haluçka bölgenin öne çıkan yöresel lezzetleridir. Şehir merkezi ve ilçelerdeki lokanta veya restoranlarda farklı yerel lezzetleri deneyebilirsiniz. Ayrıca, tarihi bedesten, konaklar ve hanlar arasında restoran hizmeti veren mekanları tercih edebilirsiniz.

Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Kastamonu’nun meşhur yemekleri çekme helva, kuyu kebabı, ekşili pilav, inebolu simidi, patates paçası olarak sıralanabilir.

Kastamonu’dan Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Kastamonu’nun yöresel el işlemeleri, ahşap oyma sandık, şimşir kaşık, mücevher kutuları, tarihi konak minyatürleri hediyelik eşya olarak öne çıkar. Hem yörenin kültürünü tanımak hem de şehirden anı olarak yöresel dokuma ve eşyalar hediye alınabilir. Yöredeki tarihi bedestenler, arasta ve antikacılarda hediyelik eşya bulabilirsiniz.

Gece Hayatı

Kastamonu’da gece hayatı pek aktif olmamakla birlikte alternatif mekanlar vardır. Şehir merkezinde, sahil alanlarında ve kış turizmi yerlerinde alternatif mekanları bulabilirsiniz.

Önemli Telefonlar

Alan kodu:+90

Şehir kodu: 366

Kastamonu Havalimanı: 0366 220 02 54

Acil yardım: 112

Yukarı Yukarı