tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Ankara Gezilecek Yerler

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Başlıklar

Diğer Şehirler

Ankara Gezilecek Yerler

Müzeler, camiler, alışveriş merkezleri, parklar, göller ve arkeolojik alanlar dahil olmak üzere Ankara'nın en ünlü ve en önemli turistik yerleri ve tarihî yapıların şehre kattığı değeri yerinde görebilirsiniz.

Ankara, uzun süre hafızanızda kalacak canlı ve çeşitliliğe sahip bir şehir. Modern binaların arka planında yükselen minareler, şık restoranların yanında yer alan geleneksel kahvehaneler ve renkli pazarları ile hoş bir silüet yaratan şehri gezmek için hemen Ankara uçak bileti rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Anıtkabir

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türk milletine büyük hizmetler sunmuş ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir, 1944-1953 yılları arasında inşa edilmiştir.

Ankara’nın kalbinde yükselen bu kutsal mekân, yalnızca bir anıt mezar değil; milletimizin özgürlüğe, bağımsızlığa ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığının bir ifadesidir. Anıtkabir’de yer alan müzede Atatürk’ün kişisel eşyaları, kıyafetleri, silahları ve hatıraları sergilenmektedir.

Anıtkabir, Ankara'yı ziyaret eden her Türk vatandaşının mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

1523 yılında kurulan eski bir asırlık handa yer alan Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, 2005 yılında halka açılmış. Müze, değerli Türk sanayi koleksiyonlarını barındırıyor. Zemin katında halı, ilaç ve tarım galerisi; üst katında ise demiryolu ve diğer teknoloji koleksiyonları sergileniyor.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

1921 yılında açılan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, paleolitik çağ, Asur dönemi gibi çok eski dönemlere ait arkeolojik eserlerin yer aldığı sergilerin yanı sıra M.S. 6. yüzyıl Anadolu tarihine kadar uzanan bir koleksiyona sahip. Hitit uygarlıklarına ait en etkileyici parçalar da müzede yer alıyor. Özellikle Ankara Kalesi yakınında yer alan konumuyla her yıl binlerce ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. TBMM Binası)

1920-1924 yılları arasında faaliyet gösteren ilk TBMM binası, Ulus Meydanı’nda bulunuyor. 23 Nisan 1920’de ilk meclis toplantısı için henüz yapımının bitmemesi ve halk tarafından yardım alınarak inşa edilmesi, yapının önemini pekiştiriyor. 1981 yılında ise müze olarak halka açılarak içindeki eserler sergilenmeye başlanmış.

Ankara Kalesi

Ankara Kalesi, ziyaretçilerin başkent Ankara'yı her yönden görebilmesini sağlayan yüksek bir dağın üzerine inşa edilen bir yapı. Beyaz taştan yapılmış, üst üste binen 3 duvarla çevrili 4 kattan oluşuyor. Geçmişte Roma ve Bizans saldırılarına karşı geçilmez bir kale olan Ankara Kalesi, bugün başkentte mimari ve arkeolojik bir yapı olarak ziyaretçilerini bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Mehmet Akif Ersoy Evi

Altındağ ilçesinde yer alan Mehmet Akif Ersoy Evi, şairin milli mücadele yıllarında yaşadığı ve 1949 yılında müze olarak halka açılan evi. Tarihî Ankara evlerine benzeyen yapısı ile öne çıkan bina, iki kattan oluşuyor. Fotoğrafların yanı sıra Mehmet Akif Ersoy’un kişisel eşyaları müzede sergileniyor. Binanın karşısında ise 2003 yılında yapılan şairin büstü ve İstiklal Marşı’nı içeren bir kitabe bulunuyor.

Kuğulu Park

Çankaya'nın merkezi ve en ünlü semtinde yer alan Kuğulu Park, 1958 yılında yaklaşık 2,5 dönümlük bir alana açılmış. Bu parkın en ünlü özelliklerinden biri de Viyana Belediyesi tarafından Ankara Belediyesi'ne bağışlanan ve bu parka tahsis edilen kuğular. Kuğuların yanı sıra parkın ortasındaki gölette yüzen ördek, kaz gibi diğer kuş türleriyle de ünlü olup Ankara'nın en güzel parklarından birini oluşturuyor. Her mevsim ayrı güzel olan Kuğulu Park, Ankara'da sonbaharda gezilecek yerler arasında en başta geliyor.

Roma Hamamı Açık Hava Müzesi

1937-1944 yılları arasında keşfedilen Ankara'daki Roma Hamamları, 3. yüzyılda Roma İmparatoru Caracalla tarafından yaptırılmış. Hamamın düzeni, şu anda halka açık bir açık hava müzesi olan Caldarium, Tepidarium ve Frigidarium'dan oluşuyor.

PTT Pul Müzesi

Ulus’un merkezi noktasında yer alan ve 2013 yılında halka açılan PTT Pul Müzesi, neo-klasik tarzda binası ile öne çıkıyor. Aslında 1926 yılında kurulan bir banka olan 5 katlı bina, restore edildikten sonra müze olarak halka açılıyor. 4400 orijinal parçanın sergilendiği müze, özellikle bu alana ilgi duyanlar tarafından görülmeli.

PTT Pul Müzesi, hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Cumhuriyet Müzesi

1923 yılında yapılan Cumhuriyet Müzesi, aslında 2. TBMM binası içinde bulunuyor. Ahşap tavanları ve Osmanlı ve Selçuklu dönemi motifleri ile Cumhuriyet Dönemi mimarisini tam olarak yansıtıyor. Müzede fotoğraflardan meclis kanun ve kararlarına ve cumhurbaşkanlarının kişisel eşyalarına kadar pek çok parça bulunuyor.

Etnografya Müzesi

1927 yılında inşa edilmiş bir binada yer alan Etnografya Müzesi, iyi seçilmiş koleksiyonuyla ülkenin sanat tarihini sergiliyor. Özellikle Selçuklu döneminden kalma eserler ve silahlar, müzenin önemli parçaları arasında bulunuyor.

Augustus Tapınağı

Ulus’un Hacı Bayram Mahallesi’nde yer alan ve Ankara tarihî yerler arasında bulunan Augustus Tapınağı, şehrin tarihî ve kültürel dokusunu en iyi yansıtan yerlerden biri. Frigyalılar tarafından inşa edilen, M.Ö. 25. yüzyılda yıkılan, 1555 yılında keşfedilen ve 1930 yılında kazılarla tamamen ortaya çıkarılan bir yapı. Arkeoloji ve tarih tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Atatürk Orman Çiftliği

52 bin dönümlük bir arazi üzerinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1925 yılında yaptırılmış. Tarım ve hayvancılık yapılması amacıyla kurulsa da doğal güzellikleri ile bir sosyal yaşam alanına dönüşmüş. 1937 yılında hazineye devredilen AOÇ, şu an kafeleri ve restoranları ile Ankara'da doğa gezisi de yapabileceğiniz şehrin en popüler yerlerinden biri.

MTA Tabiat Tarihi Müzesi

Anadolu’nun doğa tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan MTA Tabiat Tarihi Müzesi, 1968 yılında açıldığından beri bilim adına önemli hizmetler vermiş. Üç kattan oluşan müze, toplamda beş bölüme ayrılmış. Günümüze kadar olan arkeolojik ve paleontolojik çalışmalarda elde edilen yaklaşık 10 bin parça müzede sergileniyor.

Resim Heykel Müzesi

Sanat meraklılarının mutlaka ziyaret etmesi gereken, Ankara kültürel yerler arasında bulunan, 1927-1930 yılları arasında inşa edilen Ankara Resim Heykel Müzesi, şehrin heykel ve güzel sanatlar merkezi. Müzede 19. yüzyıldan günümüze kadar uzanan Türk sanat eserleri ve özel sergiler için galeriler bulunuyor.

Kocatepe Camii

Ankara'nın en önemli tarihî camilerinden biri olan Kocatepe Camii, 1967 yılında inşa edilmiş ve 1987 yılında hizmete açılmış. 4 minarenin her birinin yüksekliği 88 metre uzunluğundayken altın kubbe ise 25 metre çapında tasarlanmış. Cami, Osmanlı dönemini ve klasik tarzı birleştiren mimari stiliyle öne çıkıyor.

Ahi Elvan Camii

Altındağ’da yer alan Ahi Elvan Camii, dış kısmı taş ve kerpiç karışımı iç kısmı ise ahşaptan meydana gelen Ankara’nın ikonik yapılarından biri. 14. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen cami, tek şerefeli minaresi ve beş köşeli motiflerle süslenen minberi ile öne çıkıyor.

Alaaddin Camii

Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen ancak Selçuklu döneminde tadilat yapıldığı bilinen Alaaddin Camii, bu nedenle adını Selçuklu hükümdarından alıyor. Dış duvarlarında antik molozlar ve taşların bir karışımının kullandığı cami, kitabeleriyle de görülmesi gereken yerlerden biri.

Hacı Bayram-ı Veli Camii

Ankara’nın en eski ve en ünlü camilerinden biri olan Hacı Bayram i-Veli Camii, Osmanlı döneminde 1427-1428 yılları arasında inşa edilmiş. Aynı zamanda Türk mutasavvıf ve şair Hacı Bayrami-Veli'nin türbesinin de bulunduğu Ankara'nın en gözde turistik mekânlarından biri.

Pirinçhan

Çoğunlukla antika dükkanları, hediyelik eşya dükkanları ve kafeleri ile bilinen Pirinçhan, Altındağ ilçesinde bulunuyor. 18. yüzyılda inşa edilen bu yapı, Ankara Kalesi surlarının hemen altında yer alıyor. Şehrin ilk ahşap hanı olma özelliği ile ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri.

Gordion

Şehre 94 km uzaklıkta, Polatlı ilçesi sınırları içinde bulunan Gordion Antik Kenti, antik kalıntıları ve tarih dokusu ile binlerce kişinin ziyaret ettiği noktalardan birini oluşturuyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan antik kent; Frigya, Hitit gibi önemli medeniyetlerin egemenliği altına girmiş. Tümüsler, ören yerleri ve kent içinde bulunan Gordion Müzesi’ni gezmek için bu noktayı rotanıza ekleyebilirsiniz.

Beypazarı

Şehrin tarih ve kültürel dokusu ile öne çıkan ilçelerinden biri olan Beypazarı; Ankara'da 1 günde gezilecek yerler arasında bulunuyor. İnözü Vadisi gibi doğal güzellikleri görebileceğiniz yerlerin yanı sıra ilçenin öne çıkmasını sağlayan eski Ankara evlerini gezebilirsiniz. Yöresel yemekleri de deneyebileceğiniz Beypazarı’nı gezmek için bir gün ayırmak isteyebilirsiniz.

Kızılcahamam Kaplıcaları

Merkeze ortalama 1 saat uzaklıkta bulunan Kızılcahamam kaplıcaları, özellikle sağlık turizmi açısından yalnızca Ankara’nın değil, Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri. Termal otellerin yer aldığı bölgede doğal güzellikleri de keşfetmeniz mümkün. Sıra dışı kayalar, bazaltlar ve fosilleri görmenin yanı sıra Karagöl Tabiat Parkı gibi alanlarda gezebilirsiniz.

Başta Anıtkabir olmak üzere tarihi değerleri, kültürel ve turistik yapılarıyla Ankara’yı keşfetmek isterseniz, Ankara Gezi Rehberi yazımızda seyahatiniz için gereken tüm ipuçlarını bulabilirsiniz.

Ankara Semtleri

Kale

Kaleiçi Mahallesi olarak da bilinen Kale, eski Ankara’yı yansıtan nostaljik dokusu ile özellikle fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin uğrak noktası oluyor. Sanat evleri, oteller, restoranları bulunan semtin dar sokaklarında yürüyüşe çıkarak bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Kızılay

Çankaya ilçesinde bulunan ve Ankara’nın merkezi olarak bilinen Kızılay, belki de en popüler destinasyonlardan birini oluşturuyor. Kafeler, restoranlar, alışveriş merkezleri, oteller ve sanat merkezleri ile dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz.

GOP

Çankaya’ya bağlı olan ve merkez Kızılay’a yakın bir konumda bulunan Gaziosmanpaşa, özellikle kafe ve restoran gibi eğlence mekânları ile öne çıkıyor. Genellikle iş çıkışlarında oldukça kalabalık olan mekânlarda dinlenebilir ve şehrin sosyal yaşamını keşfedebilirsiniz.

Çayyolu

Ankara’nın en turistik noktalarından biri olan Gölbaşı’na yakın bir konumda bulunan Çayyolu, merkeze uzak olsa da popüler semtlerden ve Ankara'da arabayla gezilecek yerlerden biri. Lüks restoranlar ve kafeleri ile şehrin gürültüsünden uzakta bir gezi planlayanlar tarafından da tercih ediliyor.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ankara’da gezmeye nereye gidilir?

Ankara’da Anıtkabir, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi, Gordion Antik Kenti, Hacı Bayram-ı Veli Camii gibi pek çok yeri gezebilirsiniz.

Ankara'da bir gün ne yapılır?

Ankara, tarihî ve kültürel bir gezi yapmak isteyenlerin yanı sıra doğal güzellikleri görmek isteyenlerin tercih edebileceği bir rota sunuyor. Anıtkabir, Ankara Kalesi, Roma Hamamları gibi tarihî yerleri gezdikten sonra Eymir, Gölbaşı gibi doğa ile iç içe yerlere gidebilirsiniz.

Ankara günübirlik nereye gidilir?

Ankara’da günübirlik gezebileceğiniz yerler arasında Anıtkabir başta olmak üzere Ankara Kalesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi gibi yerler bulunuyor. Bunun dışında merkezden uzakta Beypazarı gibi ilçeleri ya da Kızılcahamam’ı günübirlik gezebilirsiniz.

Ankara'da ailecek nereye gidilir?

Ankara’da ailenizle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Kuğulu Park’a gidebilir, Nallıhan Kuş Cenneti’ni görebilir, Elmadağ Kayak Merkezi’ne gidebilir ve müzeleri gezebilirsiniz.

Ankara gezisi ne zaman yapılmalıdır?

Şehirde karasal iklim hâkim olduğu için kış aylarının dışında bahar ayları ideal. En uygun zamanlar ise mayıs, eylül ve ekim ayları.

Ankara'da hangi müzeler var?

Ankara’daki müzeler arasında; Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, PTT Pul Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gordion Müzesi bulunuyor.

Yukarı Yukarı