tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Giresun Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulunan ve fındık üretimi ile dünyaca ünlü olan Giresun, ülkemizin en önemli tarım şehirlerinden biridir. Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Giresun’un ismi de eskilere dayanır. Yaygın rivayetlere göre kirazın dünyaya Giresun’dan yayıldığı düşünülür. Bu nedenle de şehre kiraz anlamına gelen Kerasus/Keresea adı verildiği düşünülür. Zaman içinde değişime uğrayan bu isim Giresun olarak kalmıştır.

16 ilçesi bulunan şehir Ordu, Sivas, Erzincan, Gümüşhane ve Trabzon ile komşudur.

 Giresun Gezi Rehberi

Giresun Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Karadeniz
Yüz ölçümü: 317 km2
Ortalama sıcaklık: 15 C
İklimi: Karadeniz
Bitki örtüsü: Orman
GMT ile arasındaki fark: UTC+3
Telefon Kodu: +454
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Giresun’a Nasıl Gidilir?

Doğal güzellikleri ve tarımsal faaliyetleri ile ön plana çıkan Giresun yıl boyunca en sık ziyaret edilen şehirlerimizden biridir. Giresun’a Pegasus Havayolları’nın İstanbul'dan direkt uçuşları bulunuyor. Başka şehirlerden Giresun’a gitmek için Pegasus’tan Giresun uçak bileti satın alarak aktarmalı olarak şehre ulaşım sağlanabilir.

Ordu Giresun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinde yaklaşık 30 km uzakta yer alan havalimanına şehir merkezinden ulaşım otobüs, minibüs, taksi, HAVAŞ servisleri ve araç kiralama ile sağlanır. Rahatına düşkün olanlar havalimanında bulunan araç kiralama ofislerinden araç kiralayarak daha konforlu bir şekilde şehir merkezine ulaşabilir. HAVAŞ ile seyahat etmek isteyen yolcular ise hemen her saat başı HAVAŞ servisleri ile havalimanı şehir merkezi arasında ulaşım sağlayabilir.


ARAÇ KİRALA

Giresun Şehir içi Ulaşım

Giresun’da şehir içinde en sık kullanılan ulaşım aracı belediye otobüsleridir. Ayrıca şehirde minibüs, taksi ve araç kiralama yöntemleri ile de şehir içinde gezme imkânı bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda kullanılan yöntemlerin hepsinde nakit ödeme yöntemi kullanılır.

Giresun’a Ne Zaman Gidilir?

Kıyı kısımları Karadeniz iklimi, iç kısımları karasal iklim etkisinde bulunan Giresun yılın büyük bölümünde yağışlıdır. Yağışlı olması dolayısıyla Giresun’u ziyaret etmek için mayıs ve temmuz aylarını tercih etmelisiniz. Bu dönem yağış ve sıcaklıklar açısından oldukça ideal bir dönemdir. Giresun seyahatiniz için 3 günlük program yeterlidir.

Giresun’daki Festivaller

Yeşille mavinin bir araya geldiği ender şehirlerden biri olan Giresun, yıl boyunca birçok festivale ev sahipliği yapar. İşte Giresun festivalleri:

  • Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali (Mayıs)
  • Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali (Temmuz)
  • Kuşdili Kültür Turizm ve Sanat Festivali (Temmuz)
  • Çıkrıkkapı Yayla Şenliği (Temmuz)

 

Giresun’da Gezilecek Yerler

4000 yıllık geçmişi, doğal güzellikleri ile birleştiren Giresun’da mutlaka görülmesi gereken yerler:

Giresun Adası

Giresun deniz kıyısının yaklaşık 2 km açığında bulunan Giresun Adası yaklaşık 400bin km²’lik alana sahiptir. Mitolojik açıdan büyük öneme sahip olan adayı Herkül’ün ziyaret ettiği düşünülür. Tarih tutkunu insanların en sık ziyaret ettiği yer olan ada her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen Aksu Festivali sırasında pek çok misafire ev sahipliği yapar.

Giresun Kalesi

Yapım tarihi net olarak bilinmeyen kalenin M.Ö. 2. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Kente hâkim tepenin üzerine inşa edilen kale, iç ve dış bölüm olmak üzere toplam 2 bölümden oluşuyor. Tarihte pek çok medeniyet tarafından önemli bir karakol olarak kullanılan Giresun Kalesi günümüzde tarih tutkunlarının sık ziyaret ettiği yerlerin başını çekiyor.

Giresun Müzesi

19. yüzyılda Rumlar tarafından inşa edilen Gorgora Kilisesi’nde hizmet veren müze, Giresun’da yapılan tarihi kazılarda elde edilen kalıntıların sergilendiği bir yapıdır. 1980li yıllarda restore edilerek kullanıma açılan müze yaz aylarında 09:00 ve 19:00 saatleri arasında ve kış döneminde 08.00 ve 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Girişlerin ücretsiz olduğu müzede antik pek çok eseri görme imkânı bulabilirsiniz.

Kapu Camii

1461 yılında inşa edilen Kapu Camii, Giresun ilinin en eski mabetlerinden bir tanesidir. Tarihin değişik dönemlerinde restore edilerek bugünkü halini alan Kapu Camii, mimarisi ile oldukça dikkat çekicidir. Türk-İslam eserleri arasında önemli bir yere sahip Kapu Camii Giresun’da görülmesi gereken önemli bir yapıdır. Halen ibadete açık olan ve aktif olarak kullanılan cami tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini karşılar.

Kümbet Yaylası

Karadeniz dendiğinde akla ilk gelen yaylalardan biri olan Kümbet Yaylası, Giresun’un en çok turist çeken yerlerinden biridir. Şehir merkezine 52 km uzaklıkta bulunan Yayla, özellikle yaz aylarında çok ziyaretçi alır. Kümbet Yaylası’nda her yıl gerçekleştirilen şenliklere yerli yabancı pek çok turist katılırken yaylada konaklama açısından pek çok seçenek vardır. Ayrıca yaylada bulunan pek çok restoranda yöresel lezzetleri tatma imkânı da bulabilirsiniz.

Giresun’da Nerede Kalınır?

Giresun’a seyahat ettiğinizde bütçenize uygun otel, hostel ve pansiyon bulma konusunda asla zorluk çekmezsiniz. Giresun merkezinde ve kaleye çok yakın mesafede bulunan Giresun Sedef Otel’de konaklayabilirsiniz. Merkezde tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek ise Serenti Pamuk Otel’dir.


OTEL REZERVASYONU YAP

Giresun’da Nerede, Ne Yenir?

Sebze yemekleri ve deniz mahsullerine dayanan mutfağı ile ön plana çıkan Giresun’da Karadeniz’e özgü yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Karalâhanadan yapılan lahana diblesi, mısır ekmeği, Görele pidesi, fındıklı tel kadayıfı yörenin önde gelen lezzetleri arasındadır.

  • Pide: Ayvasıl Ayhan Usta Restaurant, Ağa Pide Salonu
  • Balık: Şoray Balık Lokantası
  • Tel Kadayıf: Mustafa Patar: Tel Kadayıf
  • Kuru Fasulye&Pilav: Cinaga’nın Yeri

Giresun’da Ne, Nereden Alınır?

Giresun’da yöresel ve modern pek çok ürünü satın alabileceğiniz dükkân bulunur. Fiskobirlik Satış Reyonu’ndan fındık ve fındık ürünlerini satın alabilirsiniz. Bunun yanında Atatürk Bulvarı’nda bulunan dükkânlardan süt ürünleri alışverişi yapabilirsiniz. Ayrıca G-City AVM’den dünyaca ünlü markalara ait ürünlere ulaşabilirsiniz.

Giresun’da Gece Hayatı

Gece hayatının çok canlı olmadığı Giresun’da gece eğlenebileceğiniz sınırlı sayıda mekân bulunur. Bunlardan ilki Kulak Restorandır. Kulak Restoran’a alternatif olarak Eşkina Restoran’da gece eğlenebilir ve keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

Önemli Telefonlar

Giresun Havalimanı Telefonu: (0452) 226 28 52

Giresun İl Kodu: 454

HAVAŞ Giresun Şubesi: 0850 222 0487

Yukarı Yukarı