tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Konya Gezilecek Yerler

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Başlıklar

Diğer Şehirler

Konya, Mevlâna ile özdeşleşen bir şehir olsa da doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile Türkiye’nin turistik bölgelerinin başında geliyor. Özellikle Selçuklu kültürünün dokunuşları son derece modern çevreyle harmanlandığı için Konya’da gezilecek yerler her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Şehirde yerel pazarları keşfetmek, geleneksel Türk yemeklerini denemek ve kültürel etkinliklere katılmak gibi keşfedebileceğiniz birçok yer ve yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Kent merkezinin ve ilçelerin doğal güzellikleri ve tarihi dokusu da sizi büyüleyecek. Kültür turizminin en güzel rotalarından biri olan Konya'nın büyüleyici atmosferinde seçkin bir tura çıkmak için Konya uçak bileti rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

Mevlâna Müzesi ve Türbesi

1926 yılından bu yana ziyarete açık olan Mevlâna Müzesi, ünlü tasavvuf filozofu ve şairi Mevlâna Celaleddin Rumi'nin türbesini barındıran bir cami ve müze kompleksinden oluşuyor. Bugün müze olan bu yer ilk önce Mevlâna’nın babasına hediye olarak verilse de zamanla bir tekkeye dönüşmüş.

Bu yapıda Mevlâna’nın Mesnevi eserinin eski nüshası bulunuyor. Bunun yanı sıra eski dönme ait değerli yazmalardan tekkede kullanılan eşyalara kadar farklı parçaları görmeniz mümkün. Müzede ayrıca önemli sanat ve edebiyat eserleri ve kültürel eserler sergileniyor. Müzenin önemli özelliklerinden biri de Mevlâna’nın mezarının burada bulunması.

Müzeyi her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Konya Selimiye Camii

Selimiye Camii, Konya gezilecek yerler listesinin başında gelen ve şehrin merkez bölgesindeki en görkemli yapılardan biri. Bu devasa cami, Konya şehir merkezindeki şehir manzarasıyla da öne çıkıyor. 1567 yılında yapımı tamamlanan yapı, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birine dönüşüyor. Mimarının kim olduğu bilinmese de Mimar Sinan’ın eserlerine benzerliği ile öne çıkıyor.

Alaaddin Tepesi

Şehrin kalbinde bulunan ve Kültür Park olarak da bilinen Alaaddin Tepesi, 150 bin metrekare alan üzerine kurulmuş. Tarihi dokunun korunduğu tepenin zirvesinden güzel bir Konya manzarası görmeniz ve son derece rahat atmosferin tadını çıkarmanız mümkün. Tepenin zirvesinde ayrıca Selçuklu hanedanının türbesinin bulunduğu Alaaddin Camii bulunuyor.

Alaaddin Camii

Konya'daki bu ünlü cami, 1220 yılında tamamlanan Türkiye'deki en eski Selçuklu dönemi eserlerinden biri. Burası, aynı zamanda Selçuklu sultanlarının da camisi olduğu için külliyede birkaç nesil padişahın mezarları bulunuyor. Çarpıcı mimarisi ve oymalarıyla tanınan cami, hâlen günlük ibadet için kullanılıyor ve ziyaretçilerin keşfetmesine açık. Ayrıca şehrin mükemmel manzarasını sunan güzel bir avlu alanı da bulunduğu için fotoğraf çekmeniz mümkün.

İnce Minareli Medrese

İnce Minare Medresesi, 13. yüzyılda inşa edilmiş tarihi bir ilahiyat okulu. Binanın benzersiz mimarisi ve detayları, onu Konya'da popüler bir turistik mekân haline getiriyor. Restorasyon sebebiyle geçici olarak kapalı olan ancak öncesinde Taş ve Ahşap Evler Müzesi olarak kullanılan medrese, şehir merkezine 1,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Karatay Medresesi

Mevlâna Müzesi'ne yakın olan Karatay Medresesi, Konya'da geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanan eski bir okul. 1251 yılında yaptırılan medrese, günümüzde geleneksel Türk seramik ve çömleklerinin sergilendiği bir müze olarak halka açık.

Özellikle Selçuklu döneminin çiniciliğinin önemli örneklerinden biri olan medresede Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden izler görmek mümkün. Çini ve seramiklerin yanı sıra alçılar ve kandiller de medresede bulunuyor. Girişteki görkemli kapının üzerinde medresenin inşasını anlatan kitabeler ise kabartma olarak işlenmiş.

Sırçalı Medrese

Çini işçiliğinin en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapan Sırçalı Medrese, 1242 yılında inşa edilmiş ve yıllar içinde restorasyonlardan geçerek günümüze kadar ulaşmış. Selçuklu mimarisini yansıtan iki katlı yapı; taş kapısı ve anıt mezarları ile yalnızca tarihi değil, sanatsal yönüyle de öne çıkarak ziyaretçileri kendine çekiyor.

Aya Elenia Kilisesi

Aya Elenia Kilisesi, Konya Selçuklu gezilecek yerler listesinin başında yer alıyor. Bizans döneminde MS 327 yılında yaptırılan kilise, merkeze ortalama 7 km uzaklıkta Sille’de bulunuyor. Yapıldığı yıldan itibaren pek çok kez restore edilerek günümüze kadar ulaşmış. Kayalara oturan odalardan oluşan yapıda iki yönlü taş merdivenlerle gezmek mümkün. Kilise içinde Hz. Meryem ve havarilerinin resimleri de mevcut.

Atatürk Evi Müzesi

1912 yılında yapılan ve iki kattan oluşan Atatürk Evi Müzesi, Atatürk’ün Konya’yı ziyaretlerinin izlerini taşıyor. Burada bulunduğu süre içerisinde yaptığı bazı konuşmalara müzede yer veriliyor. Her gün, ücretsiz ziyaret edebileceğiniz müzede konuşmaların yanı sıra günlük notları, çeşitli belgeleri ve fotoğrafları inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Konya Arkeoloji Müzesi

Bu müze; tarih öncesi çağdan, Roma ve Bizans dönemlerinden eserler ve sergiler de dahil olmak üzere, Konya bölgesinin zengin tarihini sergiliyor. Burada, özellikle Çatalhöyük’te kazılar sırasında bulunan parçalar sergileniyor. Bu parçaların yanı sıra Roma dönemine ait lahitler de görülmesi gerekenler arasında.

Konya Etnografya Müzesi

Konya Arkeoloji Müzesi’ne çok yakın bir konumda bulunan Konya Etnografya Müzesi; Türk el sanatlarının önemli eserlerine ev sahipliği yaptığı gibi arkeolojik kalıntıların sergilenmesini sağlıyor. Halılardan aksesuarlara, ev eşyalarından dönem kıyafetlerine kadar pek çok parçayı incelemek istiyorsanız, Konya Etnografya Müzesi’ni ücretsiz gezmek için zaman ayırabilirsiniz.

Bedesten Çarşısı

Mevlâna Türbesi'nin yanında yer alan Bedesten Çarşısı, Konya merkezde gezilecek yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Konya'nın en eski çarşısı olma özelliğine sahip. Burada, geleneksel ürün ve eşyaları satın alabileceğiniz hareketli alışveriş caddelerinde antikacılara kadar pek çok yer bulunuyor. Alışveriş sonrası acıktığınızda ise çevrede bulunan kafelerde geleneksel Türk yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Meram Bağları

Merkezden uzakta bulunan Meram Bağları, üzüm bağlarından gül bahçelerine kadar doğal güzellikler içinde vakit geçirebileceğiniz bir yer. İsterseniz ailenizle mesire alanlarında piknik yapabilir isterseniz yürüyüş yollarında kısa bir tura çıkabilirsiniz. Huzurlu bir gün geçirirken bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları

MÖ 3. yüzyıla kadar uzanan tarihi ile Kilistra Antik Kenti, özellikle tarihe ilgi duyanların mutlaka görmesi gereken bir yer. Bölgede kitabeler, Bizans döneminden kalma süslemeler ve kaya mezarları bulunuyor. Konya Meram gezilecek yerler listesinde bulunan antik kenti gezerek kalıntıları görebilir ve bölgenin tarihi hakkında daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Nasreddin Hoca Türbesi

Yapım tarihi bilinmeyen ve 1905 yılında onarılan türbe, Nasreddin Hoca’nın yaşadığı Akşehir’de bulunuyor. Türbe, aslında 1284 yılında ölen Nasreddin Hoca’nın mezarının dönüştürülmüş hâli. Mermer sütunlardan oluşan mezar, sekizgen şeklindeki yeşil kubbesi ile öne çıkıyor. Şehir merkezine uzakta, çam ağaçlarının arasında bulunan türbeyi ziyaret edebilirsiniz.

Tavus Baba Türbesi

Tavus Baba'ya adanan bu türbe, Meram Bağları’nın içinde yer alıyor. Eşsiz mimari özellikleri ve çini işçiliği sayesinde ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Günümüzde hâlâ gizemini koruyan efsanelere de konu olan bu yapıyı gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Aziziye Camii

Aziziye Camii'nin dekorasyonuna ilişkin her öge; Osmanlı hat sanatının, detaylı çinilerin ve bunların girift güzelliğinin bir göstergesi. Bununla birlikte, büyük barok pencereler de mimari çerçevede ilgi çeken detaylardan biri. Yeşil, mavi ve altın tonlarında iç ve dış mekânın güzelliğini yerinde görebilirsiniz.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

Türkiye’nin ilk kelebek koruma alanı olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, kelebekleri gözlemlemek isteyenler tarafından ziyaret ediliyor. Kelebeklerin yanı sıra çeşitli bitkiler ve böcekler de burada sergileniyor. Selçuklu ilçesinde bulunan kelebek bahçesini çocuklarınızla birlikte ziyaret edilecekler listenize ekleyebilir, özel bahçeyi gezebilir ve eğitim turlarına katılabilirsiniz.

Konya otogarına arabayla 10 dakika mesafede bulunan bahçe, genel bakım sebebiyle geçici olarak kapalı olup bakım çalışmaları tamamlandığında yeniden hizmete açılacaktır.

Kyoto Japon Parkı

Selçuklu ilçesinde bulunan ve 2010 yılında halka açılan Kyoto Japon Parkı, doğa içinde yemyeşil alanları ile dikkat çekiyor. Japon mimarisinden örneklerin sergilendiği 36 bin metrekarelik park; çiçek bahçeleri, gölet ve ağaçlarla çevrelenmiş. Gölette sandallara binerek hoş vakit geçirebilirsiniz.

Parkın içinde bulunan restoranlarda Konya’nın yanı sıra Japonya’nın yöresel lezzetlerini denemeniz de mümkün. Ayrıca akşam saatlerinde ne yapacağınıza karar veremediğiniz durumlarda, Konya’da akşam gezilecek yerler listenize Kyoto Japon Parkı’nı ekleyebilirsiniz.

Kyoto Japon Parkı’nı haftanın 7 günü 08.00 – 23.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konya Bilim Merkezi

TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen Konya Bilim Merkezi, şehrin önde gelen kuruluşlarından biri. Selçuklu ilçesinde bulunan merkez, 100 bin metrekare alan üzerine kurulmuş. Merkezde gözlem kuleleri, açık hava sergileri, kütüphane gibi bölümler bulunuyor.

Bilime ve teknolojiye meraklı olan çocuklarınızla birlikte merkezi gezebilirsiniz. Pazartesi hariç hafta içi her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz merkez, hafta sonları ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında açık.

Türk Yıldızları Parkı

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timi olan Türk Yıldızları’nın ana üssü olarak kullanılan Türk Yıldızları Parkı, Türkiye’nin bu alandaki ilk parkı olma özelliğini taşıyor. Özellikle havacılığa ilgi duyan çocuklar tarafından ziyaret edilen parkta restoran ve kafe de bulunuyor.

Şeytan Köprüsü

Sille’de bulunan Şeytan Köprüsü, 5 bin yıllık geçmişi ile tarihi dokuyu tam olarak hissetmenizi sağlıyor. Osmanlı’nın yanı sıra Frigler, Selçuklu gibi farklı uygarlıklardan da izler taşıyan köprü; turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Doğal güzellikler ve kayalar içinde saklı kalan bu tarihi yapıyı, Sille geziniz sırasında ziyaret edebilirsiniz.

Beyşehir Gölü Milli Parkı

Konya’nın en önemli turistik bölgelerinden biri olan Beyşehir Gölü Milli Parkı, yaklaşık 90 bin hektarlık bir alana kurulmuş. Hayvan ve bitki zenginliği ile öne çıkan milli parkta bir plaj ve göl içinde farklı boyutlarda 33 ada bulunuyor.

Kamp yapmak isteyenler için doğa ile iç içe bir gün vadeden göl, konaklama imkânı sunmasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olmuş durumda. Kamp yaparken göl çevresinde bulunan Eşrefoğlu Camisi’ni de gezebilirsiniz.

Atatürk Kültür Parkı

Atatürk Kültür Parkı, Konya Ereğli gezilecek yerler arasında bulunan ve mesire alanlarıyla eğlenceli bir gün geçirmenizi sağlayan yerlerden biri. Piknik alanlarının yanı sıra voleybol ve basketbol sahaları, gölet, amfi tiyatro ve parkurları bulunan parkta spor aktivitelerinde de bulunabilirsiniz.

Sille Köyü

5000 yıllık geçmişe sahip olan Sille, merkeze ortalama 10 km uzaklıkta bulunan eşsiz bir köy. Günümüze kadar korunan Osmanlı dönemi eski taş evleri, antik kiliseleri ve manastırlarıyla tanınan şirin bir yerleşim yeri.

Köyde farklı manzaralar ve geleneksel Türk yemekleri sunan eşsiz restoranlar bulunuyor. Sille Baraj Parkı, Aya Elenia Kilisesi, Zaman Müzesi, Sille Müzesi, Sille Hamamı; Konya Sille gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Çatalhöyük

Tarih öncesi döneme doğru bir yolculuğa hazırsanız, Konya'ya 50 km uzaklıkta Çumra’da bulunan Çatalhöyük’ü görmeye gidebilirsiniz. Çatalhöyük, Neolitik döneme kadar uzanan ünlü bir arkeolojik sit alanı.

Bölge, toplamda iki höyükten oluşuyor. Doğu tarafında bulunan ve 18 kattan oluşan yerleşim yeri, arkeolojik kalıntıları ile yerleşik hayattan izler taşıyor. Özellikle yerleşik hayata geçiş açısından tarihi bir önem taşıyan antik kenti gezi listenize eklemeyi unutmayın.

Beyşehir

Konya'ya yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Beyşehir, büyük bir gölün kenarında kurulan küçük bir kasaba. Konya Beyşehir gezilecek yerler arasında Eflatun Pınar Hitit Anıtı bulunuyor. Bunun yanı sıra Taş Köprü, Kız Kalesi ve Adası, Karaburun Plajı, Eşrefoğlu Camii gibi UNESCO tarafından koruma altına da alınan bazı yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Akşehir

Konya'ya yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Akşehir, Osmanlı mimarisiyle tanınıyor. Nasreddin Hoca'nın yaşadığına inanılan ilçe, Konya’da görmeniz gereken en önemli yerlerden biri.

Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Hoca'nın maya döktüğü Akşehir Gölü, şehrin en zengin ve dinlendirici doğal noktaları arasında bulunuyor. Huzurlu bir gün geçirmek için göl çevresinde çeşitli aktivitelerde bulunabilirsiniz.

Ilgın

Konya'ya yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Ilgın, 3000 yılı aşkın geçmişi ile tarihi bir bölge. Kaplıcaları ve termal suları ile ünlü olduğu için özellikle sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan Ilgın, Konya’da kışın gezilecek yerler arasında bulunuyor. Burada Lala Mustafa Paşa Külliyesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Konya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek, unutulmaz bir gezi deneyimi yaşamak için Konya gezi rehberimizi incelemelisiniz. Şehrin kültürel dokusunu yakından tanımak ve seyahatinizi en iyi şekilde planlamak için rehberimize göz atmayı unutmayın.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Konya'nın en meşhur gezilecek yeri neresi?

Konya’da günübirlik gezilecek en meşhur yerler arasında Beyşehir, Akşehir, Sille ve Çatalhöyük bulunuyor. Sille’de eski taş evleri görebilir, Beyşehir’de Eflatun Pınar Hitit Anıtı’nı ziyaret edebilir, Çatalhöyük’te müzeyi ve kazılan evleri görebilir ve Akşehir’de Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Konya'nın doğal güzellikleri nelerdir?

Beyşehir Gölü Milli Parkı, Tuz Gölü, Yerköprü Şelalesi, Meke Gölü, Ilgın Kaplıcaları, İnbaşı Mağarası ve daha pek çok doğal güzelliğe sahip yeri Konya geziniz sırasında görebilirsiniz.

Konya’da çocuklarla nereye gidilir?

Konya’da çocuklarla gezilecek yerler arasında; Mevlâna Müzesi, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya Bilim Merkezi, Sille Köyü, Kyoto Japon Parkı ve Kültür Park bulunuyor.

Konya'da hangi şelaleler var?

Hadim’de bulunan Yerköprü Şelalesi, Taşkent’te bulunan Çetmi Şelalesi, Bozkır ilçesinde bulunan Aygır Dibi Şelalesi bölgede bulunan ve doğal güzelliği ile ünlü olan şelaleler arasında bulunuyor.

Yukarı Yukarı