tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Kars Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kars, ülkemizin en soğuk illeri arasında yer alır. Karla kaplı dağlarıyla yılın büyük bir kısmı beyaza bürünen şehirde dünya üzerindeki en eski kültürlerin izlerine rastlamak mümkündür. Şehrin ismi de tarihi kadar eskidir. MÖ 130-127 tarihlerinde Kafkas Dağları’ndan gelen ve bu bölgeye yerleşen Bulgar Türklerinden miras kalan Kars ismi, Velentur boyunun Karsak oymağından gelir.

Ermenilerin, Rusların, İngilizlerin, Osmanlıların, Selçukluların, Arapların, Perslerin ve Urartuların egemenliği altında kalan şehir, kültürel zenginliği ile de dikkat çeker. Birçok medeniyete kucak açan Kars’ta farkı dinlerin ibadethaneleri, zamanında korunmak için yapılan yer altı şehirleri ve eski antik kent olarak anılan yerleşim alanları ilk günkü diriliğini korur.

Doğuda Ermenistan, kuzeyde Ardahan, güneyde Ağrı ve Iğdır, batıda Erzurum ile komu olan şehir 8 ilçeye sahiptir. 

Kars

 

Kars Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Doğu Anadolu
Yüz ölçümü: 9.442 km2
Ortalama sıcaklık: 6.1 C
İklimi: Karasal
Bitki örtüsü: Bozkır
GMT ile arasındaki fark: GMT+3
Telefon Kodu: +474
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Kars'a Nasıl Gidilir?

Kars'a İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bulunduğunuz şehirden Kars uçak bileti alabilir, İstanbul aktarmalı seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.

Kars Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Kars Havalimanı şehir merkezine 7 kilometre uzaktadır. Havalimanından belediyenin tahsis ettiği halk otobüslerini kullanarak ekonomik bir şekilde merkeze ulaşabilirsiniz. Ayrıca minibüs ve özel halk otobüslerini de kullanabilirsiniz. Daha rahat ve konforlu bir yolculuk için taksi ya da araç kiralama seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. 


ARAÇ KİRALA

Şehir İçi Ulaşım

Kars içinde gezilebilecek yerler genellikle yürüme mesafesindedir. Şehri dilerseniz belediye otobüsleriyle, dilerseniz taksiyle dilerseniz de kiralık araç ile gezebilirsiniz. Kars'ın ilçelerine ulaşmak içinse otogardan hareket eden otobüsleri kullanabilirsiniz.

Kars'a Ne Zaman Gidilir?

Kış aylarında yağan kar ile mükemmel manzaralar sunan Kars’a yılın hangi ayında giderseniz gidin hayran kalırsınız. Eğer şehre gitmekteki amacınız kayak yapmaksa aralık, ocak ve şubat aylarını tercih etmelisiniz. Ancak sömestr tatilinde şehrin ayrı bir yoğunluğu olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Kars’ta tüm etkinliklere katılmak, tarihi yerleri gezmek ve yöresel lezzetleri rahat rahat denemek için tatil planlamanızı 3-4 günlük yapabilirsiniz. Hızlandırılmış bir programla şehri 2 günde gezmek de mümkün. 

Kars'a Ne Zaman Gidilir?

Kars'taki Festivaller

Geleneksel değerlerini taşımaya devam eden Kars yıl içerisinde yaptığı festivallere de bunu yansıtıyor. Şehirde düzenlenen etkinlik ve festivaller genellikle yöresel çizgiler taşıyor.

  • Uluslararası Kars Kültür Günleri (Haziran)
  • Kars Kafkas Kültürleri Festivali (Eylül)
  • Geleneksel Sarıkamış Kar Festivali (Mart)
  • 19 Mayıs Güreş Müsabakaları (Mayıs)
  • Koçköyü Festivali (Haziran)
  • Kaşar Festivali (Temmuz)
  • Uluslararası Altın Kaz Film Festivali (Kasım)

Kars’ta Gezilecek Yerler

Her köşesinden tarihin fışkırdığı Kars, ülkemizin en farklı şehirlerinden biridir. Gizemli geçmişi kadar doğal güzellikleri ile de dikkat çeken şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri: 

Sarıkamış Kayak Merkezi 

Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars şehir merkezine 54 kilometre uzakta yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi, kış turizminin nabzını tutan önemli bir bölgedir. Buraya geldiğinizde soğuk havanın etkilerini unutarak kendinizi kayak yapmanın keyfine bırakabilirsiniz. 5 etaplı pisti ve 12 kilometrelik alanı ile Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan kayak merkezi aynı zamanda Sarıçam Ormanının eşsiz güzelliğini kayak yaparken görmenizi sağlıyor.

Ani Harabeleri

Ani Harabeleri

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Ani Harabeleri’nin geçmişi 5. yüzyıla kadar dayanır. Geçen yıllar boyunca sayısız savaşa, birden çok medeniyete tanıklık eden harabeler, zamanının en önemli merkezi yerleşim alanlarından biriydi. Şehrin güneydoğusunda, merkeze 42 kilometre uzaklıkta konumlanan Ani Harabeleri’ne özel araçla ya da taksiyle ulaşabilirsiniz.

Çıldır Gölü

Çıldır Gölü

Kars'a 70 kilometre mesafede yer alan Çıldır Gölü aynı zamanda Ardahan il sınırına da oldukça yakındır. Şehir merkezinden uzak bir konumda yer alan göl, Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olarak tanımlanabilir. 120 kilometrekare büyüklüğüyle eşsiz bir manzara sergileyen göl üzerinde kış aylarında atlı kızaklar ile gezilebilir.

Horomos Manastırı

Horomos Manastırı

Orta Çağ zamanından kalan ve o dönemde Ermenilerin en önemli dini merkezlerinden biri olan Horomos Manastırı 931 yılında inşa edilmiştir. Manastır Ani Harabelerine sadece 15 kilometre uzaktadır. 

Kars Kalesi

Kars Kalesi

Lara Kara Mustafa Paşa tarafından 1153 yılında yaptırılan Kars Kalesi şehrin en önemli tarihi yapılarından biridir. Kalenin doğu – batı uzunluğu 250 metre, kuzey – güney uzunluğuysa 90 metredir. Kars Kalesi içerisinde tarihi 12. yüzyıla dayanan türbe, mescit, cephanelere özel oda ve askeri koğuşlar bulunur.

Kars’ta Nerede Kalınır?

Doğu’nun gizemli dünyasına ışık tutan Kars, konaklama seçenekleri açısından zengin bir şehirdir. Sakin ve güvenli bir il olan Kars’ta 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller haricinde butik oteller ve pansiyonlarda rahatça kalabilirsiniz. Genellikle şehir merkezinde yer alan konaklama birimlerinden Kars’ın tarihi ve doğal güzelliklerine kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Kış turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi’ne sahip olan şehir, kayak tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor. Sarıkamış’ta yer alan otelleri tercih ederek hem kayak yapabilirsiniz hem de şehrin tarihi ve turistik bölgelerini gezebilirsiniz.


OTEL REZERVASYONU YAP

Kars’ta Ne, Nerede Yenir?

Kars’ta Ne, Nerede Yenir?

Kaşar peyniri dendiği zaman akla gelen ilk isim olan Kars aynı zamanda hamur işleri, et yemekleri ve tatlılarıyla da damaklarda kalıcı lezzetler bırakır. Şehrin balı da oldukça meşhurdur. Kars’ta yenilmesi gerekenler:

  • Kars Kaşarı
  • Umaç Çorbası
  • Kars böreği
  • Ekmek aşı
  • Haşıl
  • Hangel
  • Kete, Kuymak, Katmer, Pişi
  • Elma dolması
  • Hörre Çorbası
  • Evelik aşı
  • Piti
  • Kaz etli pilav
  • Tandırda kaz
  • Kaz pastırması

Kars Kaz Evi: Kars’a özgü geleneksel bir lezzet olan kaz etini burada yiyebilirsiniz.

Beyaz Restoran: Yöresel ve dünya yemekleri servis edilir. 

Kars’ta Ne, Nereden Alınır?

Kars’ta Ne, Nereden Alınır?

Kars merkezinde kurulan tezgahlardan, çarşı ve pazardan şehre özgü yöresel kıyafetleri ve tatları bulabilirsiniz. Boğatepe Köyü’ne giderek Peynir Müzesi’ni ziyaret edebilir, buradaki birbirinden güzel peynirlerden- özellikle Kars gravyeri, kars kaşarı, kars tulumu- kendinize ve sevdiklerinize alabilirsiniz. Ayrıca yine burada bulunan çiçek balının da tadına bakmayı ve yanınıza bir kavanoz almayı unutmayın. Doğal ipler kullanılarak yapılan ve yöreye özgü motiflere sahip Kars kilimlerine de mutlaka bakmalısınız.

Kars Gece Hayatı

Kars’ta gece hayatı yaygın değildir ancak şehir merkezinde özellikle yaz aylarında canlı müzik yapan yerler vardır. Ayrıca Kafkas gösterileri yapan özel mekanlar da bulunur. Genellikle Kars'ın en işlek caddesi Faikbey caddesinde toplanan kafelerde eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. ayrıca Sarıkamış ve şehir merkezinde yer alan otellerin restoran ve barları da kaliteli eğlence için uygundur.

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler 

  • Kars'a gitmeden önce hava durumunu takip etmeniz ve yanınıza alacağınız kıyafetleri buna göre belirlemeniz gerekir. Şehrin yaz aylarında bile özellikle geceleri soğuk olacağını göz önüne almalısınız.
  • Kış tatili için geldiyseniz kayak ekipmanlarını yanınızda getirmeyi unutmayın.

Önemli Telefonlar

Kars telefon şehir kodu: 474

Kars Havalimanı: (0 474) 213 56 68

Yukarı Yukarı