tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Dubai Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Kökenleri 18. yüzyıla dayanan ve bağımsızlığını kazandığı 1969 yılından beri çehresi hızla değişen Dubai, Orta Doğu’nun turistik açıdan en çok ilgi uyandıran şehirleri arasında gösteriliyor. Lüksün ve modern olanakların ön planda tutulduğu şehir, baş döndüren hızdaki değişimine rağmen kökenlerinden kopmamayı başarıyor. Hal böyle olunca tatil için bu harika destinasyonu seçen gezginler, her anı keyif dolu aktivitelere yoğunlaşma ve kentin farklı yönlerini vurgulayan mekânlarda vakit geçirme ayrıcalığına kavuşuyor.

Dubai Gezi Rehberi

Dubai Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Birleşik Arap Emirlikleri
Bölge: Orta Doğu
Yüz ölçümü: 4,1 km²
Dil: Arapça
Ortalama sıcaklık: 26,7 °C
İklimi: Çöl
Bitki örtüsü: Çalı
GMT ile arasındaki fark: GMT+4
Telefon Kodu: +971
Para Birimi: Dirhem
Priz Tipi: Tip G


Dubai Nerededir? Komşuları Kimlerdir?

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kuzeyinde, Basra Körfezi kıyısında yer alıyor. Arap Çölü ile bitişik konumdaki emirliğin güneyinde bölgenin bir diğer önemli turizm destinasyonu sayılan Abu Dabi, kuzeydoğusunda ise Şarika bulunuyor. Acman ve Resü’l-Hayme de komşuları arasında sayılıyor. Kent ayrıca güneydoğudan Umman Sultanlığı ile sınır komşusudur.

Dubai’ye Ne Zaman Gidilir? 

Dubai’ye Ne Zaman Gidilir?

Dubai, tüm yılı çöl ikliminin etkisi altında geçiriyor. Dolayısıyla kent, ülkemizden dört mevsim seyahat edilebilecek destinasyonlar arasında gösteriliyor. Yaz aylarında hava sıcaklığı ortalama 41 °C civarında seyrediyor. Haliyle bu dönemde çıkacağınız Dubai seyahatinde, zamanınızın büyük bölümünü kapalı alanda geçirmek durumunda kalabilirsiniz.

Kasım ile mayıs arasındaki uzun zaman dilimi ise kentte tatil için tercih edilebilecek en ideal dönem olarak öne çıkıyor. Hissedilen hava sıcaklıklarının nispeten azaldığı yılın bu döneminde rahatça deniz keyfi yapabilir, birbirinden prestijli cazibe merkezlerini ve alışveriş mekânlarını ziyaret edebilirsiniz. Hatta çölde düzenlenen tematik turlara katılabilirsiniz.

Gezmek İçin Kaç Gün Kalmak Gerekir?

Dubai'de dört dörtlük tatil deneyimi yaşamak için 2-3 gününüzü ayırabilirsiniz.

Dubai’deki Festivaller

Dubai tatilinizi planlarken, şehirde düzenlenen kültürel etkinlikleri de göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece Orta Doğu’nun bu enfes kentinde her açıdan kusursuz bir seyahat deneyimi yaşama olanağı yakalayabilirsiniz.

  • Dubai Maratonu (Ocak)
  • Dubai Uluslararası Caz Festivali (Şubat)
  • Art Dubai (Mart-Nisan)
  • Dubai Uluslararası Film Festivali (Aralık)
  • Dubai Alışveriş Festivali (Aralık-Şubat)

Dubai’ye Nasıl Gidilir?

Haftanın her günün düzenlenen sefer sayesinde İstanbul’dan Dubai’ye doğrudan ulaşım imkânına sahip olabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Dubai Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirilen seferler, yaklaşık 4 saat 30 dakika sürüyor. Bu seferlere ek olarak Sharjah Havalimanı’na yönelik seçenekleri de tercih edebilirsiniz.

Tatil için belirlediğiniz tarihteki mevcut seferler hakkında bilgi sahibi olmak için Dubai uçak bileti sayfasını inceleyebilir, cazip fiyatlı tekliflerden bütçenize en uygun olanı kolayca belirleyebilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Dubai’de Ulaşım İmkânları – Toplu Taşıma

Taksi, Dubai’de araç kiralamak dışında en yaygın tercih edilen ulaşım seçeneği olmayı sürdürüyor. Çoğu destinasyondaki türdeşlerinin aksine burada taksi ile gayet uygun fiyatlara ulaşım ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Bağlı olduğu durağa göre taksilerin üst kısmındaki lambanın rengi değişiyor. Bunlar içerisinden pembe renkli olanlara, yalnızca kadınlar binebiliyor.

Şehirdeki metro ağı ise iki hattan oluşuyor. Kırmızı hat, sahil şeridine paralel ilerliyor. Bu hatta düzenlenen seferlerden yararlanarak Internet City, Media City, Dubai Marina gibi önemli bölgelere ulaşım imkânı yakalayabilirsiniz. Yeşil hat ise turistik açıdan ilgi çekici tarihi kent merkezine ulaşım sağlıyor.

Toplu taşıma araçlarına binebilmek için öncelikle Nol isimli kartı edinmeniz gerekiyor. Merkezi konumdaki tüm duraklarda, bu kartın satıldığı gişeler bulunuyor.

Dubai toplu taşıma ağı, RTA tarafından yönetiliyor. Kurumun resmi web sitesi üzerinden ya da mobil uygulamaları aracılığıyla gitmek istediğiniz noktaya ulaşım için hangi seçeneği tercih edebileceğinizi rahatça öğrenebilirsiniz. Hatta bulunduğunuz yere yürüme mesafesindeki alışveriş mekânları konusunda da bilgi alabilirsiniz.

Dubai Havalimanı’ndan Kent Merkezine Ulaşım

Pegasus’un düzenlediği seferlerdeki varış noktası konumundaki Dubai Uluslararası Havalimanı, kent merkezine araçla 15 dakikalık mesafede yer alıyor. Sharjah Havalimanı ile kent merkezi arasındaki mesafeyi aşmaksa ortalama 30 dakika sürüyor.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nın 3 numaralı terminal binasının hemen önünde bekleyen taksilere binerek kenti merkezine konforlu bir biçimde ulaşabilirsiniz. Ulaşımda zaman ve güzergâh kısıtlamalarından kaçınmak için araç kiralamayı da düşünebilirsiniz. Alternatif olarak metro ve otobüs seferlerinden de yararlanabilirsiniz. 401 ve 402 numaralı otobüsler, gün içerisinde düzenli olarak kent merkezine yolcu taşıyor.

Yakınlığından dolayı Sharjah Havalimanı’na yönelik seferleri tercih ettiyseniz, yine benzer şekilde araç kiralayabilir ya da daha uygun fiyatlı olacağı için taksilere binebilirsiniz. Havalimanından taksi ile Dubai kent merkezine ulaşım 50 dirhem tutuyor.


ARAÇ KİRALA

Dubai’de Gezilecek Yerler

Dubai’de Gezilecek Yerler

Dubai, her ne kadar lüks ve modern olanakları ile tanınsa da aslında bünyesinde tarihi değerlerine vurgu yapan birçok mekânı barındırıyor. Bu sayede gezginler, bir yandan sınırsız eğlencenin ve cazip alışveriş fırsatlarının keyfini sürerken diğer taraftan kentin kökenleri hakkında paha biçilemez detaylar yakalayabiliyor. İşte bu fırsatları yakalayabileceğiniz yerlerden bazıları:

Burj Khalifa

2004-2010 yılları arasında inşa edilen modern yapı kompleksi, 828 metrelik yüksekliği sayesinde dünyanın en yüksek binası unvanını elinde bulunduruyor. Oldukça geniş bir parkla çevrelenmiş yapının 124. ve 148. katlarında manzara seyredebileceğiniz teraslar yer alıyor.

The Dubai Mall

Burj Khalifa ziyaretinizi tamamladıktan sonra hemen yanı başındaki bu harika alışveriş merkezine geçebilirsiniz. Bünyesinde 1.200’den fazla mağaza barındıran tesis, dünyanın en büyük akvaryumuna da ev sahipliği yapıyor.

Madinat Jumeirah

40 hektarlık alanı kaplayan Cumeyra Şehri, Dubai tatili sırasında hem alışveriş yapabileceğiniz hem de doyasıya eğlenebileceğiniz cazibe merkezlerinin başında geliyor. Burada zaman geçirirken dilerseniz plajda güneşlenebilir, su sporları olanakları ile ilgilenebilir ya da akşamüstü kanallarda gezintiye çıkabilirsiniz.

JBR Walk

Akşam saatlerini modern olanaklarla dolu bir bölgede geçirmek isterseniz, rotanızı Jumeirah Beach Residence Walk’a çevirebilirsiniz. Sahil şeridine paralel uzanan 1,7 kilometre uzunluğundaki cadde üzerinde çok sayıda mağaza ve eğlence mekânı bulunuyor. Daha sıra dışı bir deneyim için develere binerek sahilde tur atabilirsiniz.

Dubai Marina

JBR Walk deneyiminin ardından dilerseniz birkaç adım uzağındaki Dubai Marina’ya geçiş yapabilirsiniz. Yapay kanalın çevresine kurulu marina bünyesindeki mekânlar, lüks ve modern olanaklardan hoşlanan gezginlerden yoğun ilgi görüyor. Bölgede zaman geçirirken adrenalin seviyenizi yükseltecek aktivitelere yönelmek isterseniz, XLine deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mall of Emirates

Kentin ikinci büyük alışveriş merkezi, Moda Kubbesi adlı bölümünde yer alan 630’dan fazla mağaza ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor. Yeme-içme olanakları da gayet zengin olan tesiste ayrıca Ski Dubai, Magic Planet, Dubai Topluluk Tiyatrosu ve Sanat Merkezi gibi farklı beklentiler içerisindeki gezginlerin hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bölümler bulunuyor.

Heritage and Diving Village

Kentin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için Dubai gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz köy, Birleşik Arap Emirlikleri’nin eski gelenekleri üzerine yoğunlaşıyor. Her yanı çadırlar, kerpiç evler ile süslü cazibe merkezinde, yerel halkın bir zamanlar en önemli geçim kaynakları olan el sanatları ve inci avcılığı konusunda ziyaretçilere değerli bilgiler aktarılıyor.

Dubai Müzesi

1971 yılında kurulan müze, El Fahidi Hisarı’nın içerisinde ziyaret edilmeyi bekliyor. Kültürel tesiste, yine petrol ticareti öncesi dönemde bölgedeki şartlar ve yaşam şekline yönelik detaylara yer veriliyor. Dolayısıyla müzeyi gezerken bu doğrultuda hazırlanmış çeşitli maketleri yakından inceleyebilirsiniz. Tesisin koleksiyonundaki bazı parçaların kökenleri, günümüzden 5 bin yıl öncesine dayanıyor.

Dubai’de Nerede Kalınır?

Dubai’de Nerede Kalınır?

Tatil süreniz boyunca Dubai’nin göz alıcı güzellikteki plajlarında güneşlenmek ve Basra Körfezi’nin kristal berraklığındaki sularında serinlemek için otel seçiminde Jumeirah’daki tesislere öncelik verebilirsiniz. Bu bölge aynı zamanda kafeleri, sanat galerileri ve butikleri ile gezginlerden yoğun ilgi görüyor.

Dubai Mall ve Burj Khalifa gibi hem mimari hem de içerik bakımdan zengin cazibe merkezlerine yakın olmayı arzuluyorsanız, bu durumda konaklama bölgesi seçiminde tercih hakkınızı Downtown Dubai’den ya da dilimizdeki adıyla kent merkezinden yana kullanabilirsiniz. Benzer şekilde Dubai Marina ve Palm Jumeirah civarında da modern olanaklara yoğunlaşıp keyifli tatil dönemleri geçirebilirsiniz.

Seyahatleri boyunca bölgenin tarihini ve yerel kültürü tanımaya odaklanan gezginler ise geleneksel dokunun halen daha başarıyla korunduğu Bur Dubai’deki otellerde konaklamayı tercih ediyor.


OTEL REZERVASYONU YAP

Dubai’de Ne, Nerede Yenir?

Dubai’de nüfusun neredeyse dörtte üçünü, kente çeşitli şirketlerde çalışmak için gelmiş yabancı uyruklu bireyler oluşturuyor. Bu nedenden dolayı da kentteki mutfak kültüründeki çeşitlilik dikkat çekici boyutlara ulaşıyor.  Haliyle kente tatil amaçlı seyahat eden gezginler, damak tatlarına uygun yemekleri bulmak konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaşamıyor.

Yerel lezzetlerin peşindekiler içinse Dubai mutfağı halen daha özgün yapısını korumaya devam ediyor. Siz de bu lezzetleri denemek isterseniz, manousheh ve al machboos gibi seçeneklere öncelik verebilirsiniz.  Mandi, al harees, qoozi ve shirin polo da denemesi gereken şehre özgü yemeklerin başında geliyor. Et tüketmekten hoşlanmayanlar içinse restoranlar menülerinde tabbouleh, fatteh, falafel ve fattoush gibi tariflere yer veriyor.

Geleneksel Dubai yemeklerini tatmak için restoran önerileri:

  • Man’oushe Street
  • Gulf Mandi Restaurant
  • Bait Al Mandi
  • Babylon
  • Aroos Damascus

Dubai’den Ne Hediye Alınır? Nereden Alışveriş Yapılır?

Dubai’den Ne Hediye Alınır? Nereden Alışveriş Yapılır?

Dubai, alışveriş konusunda kelimenin tam anlamıyla bir cenneti andırıyor. Kentin popüler turistik bölgelerini dolaşırken dünyanın öne gelen markalarına ait mağazalarla sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak alışveriş merkezleri aracılığıyla elektronik eşyadan deri ve tekstil ürünlerine, mücevherattan çeşit çeşit hediyelik eşyaya kadar birçok farklı ürüne sahip olma fırsatı bulabilirsiniz.

Doğal olarak alışveriş için önceliği The Dubai Mall ile Mall of Emirates’e verebilirsiniz. Madinat Jumeirah bünyesindeki alışveriş mekânlarında da birbirinden güzel fırsatlara denk gelebilirsiniz. Ibn Battuta Mall, hediyelik eşya alışverişi için şehirdeki en iyi seçeneklere ev sahipliği yapıyor. Baharatçılar ve Altıncılar çarşılarında ise otantik sayılabilecek objelere ağırlık veriliyor. Üstelik her iki çarşıda da pazarlık, gündelik hayatın olmazsa olmaz parçaları arasında görülüyor.

Dubai Gece Hayatı

Dubai Gece Hayatı

Dubai’de gündelik yaşamın her alanında dini kurallar belirleyici oluyor. Ancak kentin en önemli ikinci gelir kaynağı konumunda olması nedeniyle turizm sektöründeki esneklik bariz şekilde hissediliyor. Bu durumun bir sonucu olarak gezginler, oteller ile kentin belirli bölgelerindeki barlar ve gece kulüplerinde doyasıya eğlenme olanağına kavuşuyor.

Şehirde tatil yaparken enfes manzara eşliğinde bir şeyler içip koyu sohbetlere dalmak isterseniz, Hilton Dubai Creek bünyesindeki The Rooftop Swimming Pool, Calabar ya da Vu’s Bar’a gidebilirsiniz. Boudoir, Club 360 ve Mahika ise gerek içerikleri gerekse de temaları ile eğlence tutkunu gezginlerin şehirde en çok ilgi gösterdikleri gece kulüplerinin başında geliyor.

Dubai’ye Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Şehirde ne zaman kum fırtınası yaşanacağı belli olmuyor. Bu durumun gezi programınızı etkilememesi için akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulamalarla anlık hava durumunu kolayca takip edebilirsiniz.
  • Metro araçlarında üst sınıfa ayrılmış vagonlar bulunuyor. Bu vagonlara binebilmek için “Gold” bilet edinmeniz gerekiyor. Ayrıca kadın ve erkekler farklı vagonlarda seyahat edebiliyor.
  • Ramazan ayında oteller dışında yeme-içme olanakları gayet kısıtlı hale geliyor.
  • Alışveriş merkezlerine genelde serin hava hâkim oluyor. Dolayısıyla gezi programınızda bu tarz mekânlara yer verdiyseniz, üşümemek adına çantanıza bir hırka ya da ceket yerleştirebilirsiniz.

Önemli Telefonlar

  • Polis: 999
  • Ambulans: 998
  • İtfaiye: 997
  • Sahil Güvenlik: 996
  • Dubai Uluslararası Havalimanı: +971 4 224 55 55
  • Dubai Başkonsolosluğu: +971 4 376 06 00
Yukarı Yukarı